Paragnost Eddie en Consulenten

Ze willen dat we in armoede leven

Ze willen dat we in armoede levenZe willen dat we in armoede leven. Een titel die er niet zomaar staat en heel veel inhoudt. “Ze willen dat we in armoede leven.” Wie zijn ze? Waarom willen ze dat we in armoede leven? Wat is Armoede?

De zin roept een hoop vraagtekens op en zal voor jou een ander antwoord oproepen dan voor een ander. Het heeft alles te maken met onze manier van leven hier op aarde. Het heeft allemaal te maken met onszelf. De mens zelf kiest voor armoede, al generaties op generaties lang. En dan komt het, wie veroorzaakt dit? Jij!

Jij bent mens, jij gaat mee in deze mallemolen om te kiezen voor een armoedig leven. We zijn er allemaal schuldig aan. Het is de mens die we kunnen scharen onder ‘Ze’. Ze heeft zelf het systeem bedacht waarin ze leven. En Jij gaat er in mee, met zoveel cruciale gevolgen, en zolang jij er in mee gaat, kies jij voor een armoedig leven.

Wij, de mens, werken allemaal mee aan de armoede waarin wij leven, we houden het systeem in stand. Het systeem dat we ooit zelf hebben bedacht, hebben overgelaten aan een paar die de macht wilden hebben. En het wordt van kwaad tot erger.

Wat is armoede, wat is een armoedig leven? Het antwoord dat de meeste zullen geven, is, geen geld hebben om van te leven. Het antwoord op de vraag, ‘Wat is armoede’, heeft niets met geld te maken. Een armoedig leven is, dat we onszelf te kort doen, in werkelijk alles, op alle fronten. We gaan voorbij aan de essentie van het leven zelf.

Werken ons uit de naad, de gehele dag richten we ons daarop. Ons gehele zijn is gericht op het geld, het bezig zijn, en al dat bezig zijn, geeft armoede. Zoveel armoede dat zichtbaar is en steeds zichtbaarder aan het worden is. Want het leven is niet bedoeld om de hele dag zo bezig te zijn.

Hoe zien we de armoede terug in het dagelijks leven dat we nu leiden? Onze opvoeding is gericht op de intellectuele ontwikkeling. Onze opvoeding is gericht om mee te draaien in het systeem. Onze opvoeding is gericht je klaar te stomen en te kneden om binnen de groep te passen en later veel te kunnen presteren. Onze opvoeding maakt gehakt van je en bied je later alleen maar een armoedig leven.

Je kunt wel blij zijn nu hoor, gelukkig maar, ben jij een van de weinigen die de dans is ontsprongen. Alhoewel, wel een bij stilgestaan waarom je gelukkig bent? Waar jij dat aan ophangt voor jezelf! Met welke zaken en omstandigheden heeft dat geluk van jou te maken?

Dat je een fijne partner hebt, voldoende geld om te besteden, een fijne baan, een paar leuke kinderen, paar keer per jaar op vakantie, een stoere auto voor de deur? Zijn dat de zaken waardoor jij vindt dat jouw leven gelukkig is?

Kijk dan nog eens heel goed. Waar hangt jouw geluk vanaf? Jouw geluk hangt af van allerlei zaken buiten jezelf om. Als dat alles er niet zou zijn, hoe voel je je dan. Willen we het leven in armoede stoppen, dan zullen we met zijn allen op moeten staan.

Zodanig op moeten staan, dat we niet de strijd aangaan, dat we beginnen bij onszelf. Dat we starten met lief zijn voor onszelf. Daar begint en staat alles mee. Dan gaan we de overvloed van het leven zien. Mediums en Paragnosten van Paragnost Eddie hebben dit principe al onder de knie en leren je graag u uit de armoede te stappen en de overvloed van het leven tot je te nemen. Des te meer mensen dit principe gaan aanhangen, des te eerder kunnen we de armoede stoppen.

Medium Claire