Paragnost Eddie en Consulenten

Wil je meer zien, ga op reis!

Wil je meer zienWil je meer zien, ga op reis!. Als je meer wilt zien, dan zul je er op uit moeten trekken. De mens ziet maar 20% van alles wat te zien is en elk mens ziet een andere 20% dan een ander. We zijn dus eigenlijk heel erg bekrompen in datgene wat we zien. Hierdoor ontstaan dus ook meningsverschillen. Omdat we datgene wat we zien, als waarheid zien, onszelf van overtuigen dat het is zoals het is, er is echter nog zoveel meer te zien. Die ander ziet ook weer een klein stukje van iets, zo zie je samen veel meer, dan je alleen kunt zien, maar dat moet je wel kunnen zien en voor open staan. Je ogen dus voor willen openen.

Want wat jij ziet, dat is wat er is en zo hoort het en dat zie je en omdat we niet leren dat een ander iets heel anders zien, gaan we er vanuit dat iedereen hetzelfde ziet. Zo gaaf om dit te weten, want wat doet het met jou! He wat fijn, dan weet ik dus vanaf nu dat ik maar een heel klein stukje zie van wat er eigenlijk te zien is en kan ik een ander vragen wat die ziet, dat is vele malen beter, dan de ander afwijzen, omdat die niet ziet wat ik zie en daar dan boos om wordt.

Als we dit gaan begrijpen, en toepassen dat een ander ons iets mee kan geven door de dingen die hij anders doet dan wij, dan zijn we letterlijk op reis. Dan voelt het net alsof je je op een andere plek ergens in de wereld bevindt en je verwondert over de schoonheid van die plek. Dan begin je de schoonheid in ieder mens te zien.

Dan sta je open voor elk mens dat je pad kruist, want dan weet je, die komt mij iets moois vertellen, waardoor ik mij mag verwonderen.

Maar hoe zit het dan met die mensen die ik niet kan luchten of zien? Hoe zit het met die mensen die mij negeren? Hoe zit het met diegenen die jaloers op mij zijn, wat zien die dan? Kan ik daar dan ook iets van leren, wat mij zou kunnen verwonderen?

Jazeker, iemand die laat doorschemeren dat die jaloers op je is, die laat je zien, dat jij in de ogen van een ander een hele mooie eigenschap hebt, waar die persoon jaloers op is. Iemand die je negeert, daarmee laat die persoon zien dat die niet klaar is om jou te willen zien.

Die is nog niet op reis en verwondert zich nog niet. Die weet nog niet dat die maar 20% ziet van wat er werkelijk te zien is. Die mag jij laten, want die persoon wil jou niet zien, dus die wilt de wereld niet intrekken nog, die is nog niet klaar voor de magische reis die jij al wel ziet.

En hoe zit het dan met diegenen die mij niet kunnen luchten of zien. Eigenlijk hetzelfde als diegene die jaloers is, als diegene die zich terugtrekt uit het contact, het staat er al eigenlijk hè, die kan je niet luchten of zien, dus die ziet niet wat jij ziet en is dus ook nog niet klaar om te gaan reizen.

En die mensen die ik zelf niet meer wilt zien, of kan luchten? Die mijd ik zelf, die hoef ik niet meer in mijn omgeving. Dan is dan jammer, want die mensen zeggen iets tegen jou en laten aan je zien dat je ergens met reizen bent gestopt en niet openstaat om te zien wat ze jou laten zien. Dan ben jij nog iet klaar om verder te reizen. Maar er zijn ook grenzen aan een contact. Als de ander telkens jouw reis gaat verstoren, dan is afscheid nemen beter.

En zo zie je, de mens leeft en is onderweg, elke dag weer, door de mensen die hij tegenkomt, mag de mens reizen. Want door zo te reizen voel je je fijn, voel je dat je leeft, heb je de minste problemen met anderen. Want je staat immers open voor hun reis. Nog niet helemaal, maar dat kan ook niet, want er moet altijd iets blijven tijdens onze reis die leven heeft, waarover we ons kunnen verwonderen.

Vergelijk het met op vakantie gaan, naar een ander land, dat je niet eerder hebt gezien. Je ziet andere huizen, gebouwen, mensen, ze zijn anders gekleed en je geniet, je voelt je hoofd leeg, want je hoeft niets, je mag zijn. Als je dit begrijpt, dan wordt je leven dezelfde mooie reis, net alsof je altijd vakantie hebt.

Medium Claire