Paragnost Eddie en Consulenten

Wie denk je dat je echt bent?

boomWie denk je dat je echt bent? Soms in een verhit gesprek met een ander persoon heb je vast wel eens de vraag gehoord ‘’wie denk je dat je bent’’?, en zeer aannemelijk zou dan je tegenvraag kunnen zijn ‘’wie denk jij dat je bent?
Maar weet je dat deze vraag niet zo makkelijk te beantwoorden is?
Vele mensen denken daar te makkelijk over en zeggen dan, ‘’ik ben J…en ik woon in A…en ik ben getrouwd met L…en heb drie kinderen P.K. en S we hebben een hond en een poes en een boom in de tuin waar we elk jaar vruchten van plukken, en ik ben boekhouder’’.
Ik bedacht mij dan ‘’is dat wie je bent, of is dat wie je denkt dat je bent?’’

Jezelf kennen gaat namelijk veel dieper dan menigeen beseft.
We zijn uiteraard niet ons werk, ons geloof, ons huis, onze auto, etc.
We zijn vele kleine ikjes. De manier waarop we in het leven staan en hoe onze reacties op de dingen zijn laat zien wie we werkelijk zijn.
Toen ik mijn eerste cursus Reiki kreeg, ‘’het lijkt in een vorig leven zolang geleden is het’’ sprak mijn Reiki Master al over de kleine ikjes die we zijn.

De lieve warme ik, de janksmoel ik, de verstandige ik, de sombere ik en de blije ik, de trieste ik en de krachtige ik, en de boze ik.
Al deze ikjes vertegenwoordigen je persona, maar het ligt er natuurlijk ook aan hoever je bewustzijn is ontwikkeld, hoever ben jij geëvolueerd hoe sta jij in het leven?
Als je denkt te weten wie je bent, en je gedraagt je geheel tegengesteld aan wie jij pretendeert te zijn, blijf je eigenlijk in een onbestemd gevoel hangen.
Stel je bent van nature, ‘’dus wie je bent’’ een warm en liefdevol mens die alleen maar vredevol in het leven wil staan en dit ook graag naar buiten toe wil uitdragen. Je wilt er zijn voor je medemens en je denkt dat ook te kunnen, omdat je eigenliefde hebt ontwikkeld.

Maar elke keer als je jezelf rustig voelt en vredig van binnen, is er een externe factor die je leven komt verstoren.
En het is heftig want het is bijvoorbeeld iets waarvan je wordt beschuldigt, en je bent niet schuldig want je hebt je niet ingelaten met de praktijken waar je van beschuldigt wordt.
Je reactie is op dat moment heel anders dan wie je denkt te zijn. Je reageert explosief en verongelijkt.
En op dat moment ben je dus uit je kracht gehaald. En daar komen de kleine ikjes eraan. De boze, gefrustreerde ik die wel eens even zal zeggen wat hij er van denkt. Zie je dat je op dat moment niet bent wie je denkt te zijn?

Als je echt rustig en vredig bent dan laat je jezelf door niets of niemand uit je kracht halen en blijf je in je eigen energie.
De buitenwereld is heel goed in staat om je te laten zien wat echt belangrijk voor je is.
En als je die momenten erkent en ook ziet dat je alles bent wat je juist niet denkt te zijn, dan kom je bij degene die je werkelijk bent.
We zijn uiteraard lichtwezens die op de aarde zijn om bewustzijn te vergaren.
En alles wat we nodig hebben is onszelf en de bereidheid om open te staan voor ons ware leven.
En dat is niet het leven wat jij hebt ingevuld voor jezelf want dat is meestal de materie de buitenkant.

Het gaat om wat je niet kan zien maar wat er wel altijd is, en dat is je innerlijke wereld.
Als je daar kan aankomen en vanuit je diepste ik kan voelen wie je werkelijk bent dan ben je waar je mag zijn ‘’in het centrum van je wezen’’, en daar liggen de antwoorden voor jezelf. Je bent dus niet wat je hebt gecreëerd en wat je uitdraagt naar buiten ‘’materiele zaken’’ maar wat je uitdraagt van binnen naar buiten vanuit je ziel, en dat is wie je werkelijk bent.

Hartegroet,
Lis