Paragnost Eddie en Consulenten

We zien alleen maar wat we willen zien

We zien alleen maar wat we willen zienWe zien alleen maar wat we willen zien. We denken dat we met onze ogen alles zien. We zien ook wel alles, maar ook weer niet. We zien alleen wat we willen zien. Door geconditioneerd gedrag, door onze eigen gedachten, beperken we onszelf in datgene wat we zien. Datgene wat je hebt meegekregen, daar ligt de focus op. Datgene waar je aan denkt, ligt ook de focus op.

Als jij hebt meegekregen dat mannen niksnutten zijn, denk je bij elke man, zal wel een niksnut zijn. Als je hebt meegekregen dat vrouwen moeten zorgen voor, zie je alleen dat jij als vrouw zijnde moet zorgen.

Als je al lange tijd verliefd bent op iemand, en die persoon zet geen stappen richting jou, dan denk je praktisch de hele dag aan deze persoon en zie je anderen niet staan. Je ziet dan alleen wat je wilt zien.

Wil je dolgraag een relatie, omdat je het alleen zijn beu bent, zie je alleen maar jezelf alleen zijn, waardoor je een eventuele partner niet ziet. Die zijn er wel, maar je aandacht en gedachten zijn zo gevestigd op het alleen zijn, dat je niet op stap gaat. Het kan ook zijn dat je wel op stap gaat en elke man observeert en direct een paar punten van kritiek ziet. De open mind ontbreekt. Dus zie je niet alles.

Natuurlijk willen we allemaal die prins op het witte paard en als die wat langer op zich laten wachten, slaat onzekerheid toe. Betrekken we het op onszelf. Er mankeert niets aan je. Wel kun je van elke ontmoeting, al blijft het maar bij een date, iets leren.

Het is dus niet zozeer dat we bewust alles niet zien. Het is waar we mee bezig zijn en wat we dolgraag willen waarmee we ons gezichtsveld beperken. Als je dolgraag de juiste partner wilt vinden en je bent in gedachten nog steeds bezig met het verlies van de vorige, dan zie je geen enkele nieuwe partner verschijnen.

Er is geen ruimte om het te zien, je beperkt jezelf door bezig te zijn met het verleden. Als je iets wilt, iets nieuws, een nieuwe baan, een partner, een nieuwe auto, moet daar de focus op gericht zijn. Zodanig dat al het oude uit je systeem is, je klaar bent het nieuwe in ontvangst te nemen.

Dit vraagt om een rustige houding, van verkennen, herkennen, je leven leven. Onderzoek doen, je oriënteren en op een gegeven moment is het daar. Nu is dat met het kopen van een auto een stuk makkelijker, daar heb je zelf alle zeggenschap op.

Als het om een baan of een partner gaat, ben je niet de enige die er over gaat. Daar zijn meer mensen bij betrokken en daar ben je van afhankelijk. De beste manier om er dan in te gaan staan, is te zijn. Jezelf te zijn. Want als je jezelf bent, zien mensen je staan. Ben je niet jezelf, maak je het mooier dan het is, of juist minder fraai, bijvoorbeeld tijdens de eerste date de potentiële partner bedolven met wat je zeker niet wilt zien in een relatie, dan zorg je er zelf voor dat hij je niet ziet staan.

Vanuit je prachtige zelf, zonder zorgen, je druk maken of het er wel of niet komt, en in de tussentijd lekker van het leven genieten, krijg je alles wat op je wensenlijstje staat. Dan zie je alles, dan zie je of iemand interesse in je heeft. Dan zie je ineens een leuke baan waarop je gaat solliciteren.

Wil je meer zien dan wat je nu ziet, denk breed en sta volop in het leven. Daar ligt de sleutel voor het geluk en niets te missen van het leven.

Medium Claire