Paragnost Eddie en Consulenten

We willen de beste

We willen de besteWe willen de beste, maar vallen voor de eerste de beste. Blij zijn we, als iemand onze aandacht trekt, nummers worden uitgewisseld en we met spanning wachten op dat eerste contactmoment. Zal het wel of niet gebeuren, giechelend met vriendinnen er over pratend, dat je zo’n leuke man hebt ontmoet. Er zo’n enorme klik was en hij de ware wel moet zijn, dat kan niet anders.

Hier ga je eigenlijk al de mist in. Met spanning wachten, nooit op iets of wat dan ook wachten, daarmee ondermijn je jezelf. Je energie stroomt niet meer door ergens op te wachten. Wachten op een ander die je nog helemaal niet kent, is iets wat we helemaal niet zouden moeten doen. Omdat we geen idee hebben of er ooit iets gaat gebeuren. Zonde van je tijd. En je geeft jezelf bij voorbaat al weg.

Je wacht met spanning. Spanning geeft stress, stress is slecht voor je gezondheid. Het zorgt er voor dat je hele lijf onder een bepaalde druk komt te staan en waarvoor eigenlijk. Het is wel super leuk en dat kan ook een bepaalde spanning geven, maar houd je spanningsboog in de gaten, wat doet deze met jou. Geeft het onzekerheid, is er werk aan de winkel. Geeft het vreugde, prima, maar doceer het, dat het je niet overneemt.

Zal het wel of niet gebeuren, je denken is er op gericht. Je bent dan bezig met iets waar je geen invloed op hebt. Je bent bezig met het invullen van een toekomstbeeld en jij bent nu al te veel bezig met deze man en plaatjes er bij aan het invullen, zoals je het graag zou willen dat het er uit ziet. Dat plaatje invullen, is op voorhand een soort van dolksteek, want deze man is geen plaatje. Deze man heeft een karakter, en een bepaald gedrag en je kunt nu nog niet weten of dat karakter en gedrag in jouw plaatje zal passen.

Giechelen er over met je vriendinnen, super leuk om het te delen en giechelen is gezond. Maar het geeft ook iets anders weer, jouw eigen onzekerheid en waarschijnlijk een te laag zelfbeeld. Je hebt de ander nu al op een voetstuk gezet, waar de ander helemaal niet hoort. Een relatie kent twee gelijkwaardige zielen. Waarom dit al delen, als het niets wordt, zul je dat ook moeten delen en dat vinden we vaak zeer onaangename gesprekken. Daar komt namelijk afwijzing bij om de hoek kijken en die voelt nooit fijn. Houd het lekker voor jezelf en laat het eens komen zoals het komt.

Er was zo’n enorme klik. Bij jou ja, maar aangezien we niet voor die ander kunnen denken en voelen, weten we niet of bij die ander er ook zo’n enorme klik is, zoals jij hem hebt gevoeld. Dan kun je dat aannemen, maar je weet het niet. Je vult dus iets in.

Je denkt nu al dat hij de ware is, waar baseer je dat op, waarom denk je dat nu al. Het is wat je hoopt, het is wat je graag zou willen. Maar na een avond al denken dat hij de ware is, ga je aan heel veel zaken voorbij. Omdat jij denkt dat hij de ware is, ga je nergens meer op letten. Je gaat smachtend zitten wachten op een bericht van zijn kant, vol met hoop en ga je als vanzelf alles al voor die ander opzij zetten. Je hebt jezelf nu al opzij gezet voor die ander.

Zie je, we willen de beste, maar vallen voor de eerste de beste. Er is een reden voor dat we dit doen. Komt door vroeger. Als je vroeger voor iemand viel, dan was het bijna een gegeven dat het ook wel iets zou gaan worden. Tel daarbij op dat vroeger we bij elkaar bleven, omdat dat zo hoorde, dus ja, in vroeger tijden konden we er zo in staan. In tegenwoordige tijden niet meer.

In de tegenwoordige tijd vraagt een relatie iets anders van ons. Het hebben van een eigen leven, die we hebben ingevuld op onze eigen manier. Dat we de dingen doen waarvoor we bewust hebben gekozen. Het tegenwoordige leven vraagt om bewustzijn. Het vraagt om een bepaalde houding van ons.

Die houding is, ik weet wie ik ben, waar ik voor sta, wat ik nodig heb om mijzelf gelukkig te kunnen voelen. Daar worstelen velen nog mee, maar gelukkig zijn er goede spirituele hulpverleners, zoals de consulenten op Paragnost Eddie die jou graag bijstaan om die houding, die we tegenwoordig nodig hebben, eigen te maken. Zo ben jij relatieproof en krijg je de beste en val je niet meer voor de eerste de beste.

Medium Claire
Paragnost Eddie