Paragnost Eddie en Consulenten

We schatten de liefde onvoldoende op waarde

We schatten de liefde We schatten de liefde onvoldoende op waarde. Ze is er vroeg bij, en ze heeft hulp nodig. 4 Jaar is ze nu samen met haar partner, een zoontje net geboren en ze hebben elke dag ruzie en strijd. Voor haar hoeft het zo niet meer. Het lijkt net alsof hij nergens meer voor openstaat. Alles afkeurt, niets is goed. Hij bepaalt de regels, en doet zelf niets. Ze is het beu zo te moeten leven, maar stoppen, nee. Ze heeft er al wel aan gedacht, want als hij er niet is, dan heeft ze rust. Zodra hij binnenstapt raakt ze de rust compleet kwijt.

Ze weet het niet meer en wil van het medium weten wat wijsheid is. Het medium voelt in op de situatie en ziet dat haar partner verwikkeld is in een grote strijd met zichzelf. Die strijd wil hij met haar uitvechten. Het is een strijd om eindelijk de liefde te willen gaan voelen, zoals de liefde bedoeld is. Hij zoekt de weg naar de liefde, die wil hij zo graag vinden. Legt al zijn frustraties op haar bord, die hij zijn leven heeft opgestapeld.

Liefde hebben we allemaal nodig, het is het middel om het leven gelukkig te leven, waarbij we ons fijn voelen. Alleen hoe kom je daar, met alle druk die we ervaren. Elke strijd die twee partners met elkaar voeren, heeft te maken met het ontberen van de liefde. Ze willen het echt allebei, ze zijn niet bezig een ander de grond in te willen trappen. Het is het niet weten hoe dan wel.

Hoe bewaak je de liefde in een relatie en zorg je er voor dat liefde tussen elkaar blijft bloeien en in kracht toeneemt? Dan moet je weten wat de waarde van liefde is. Die waarde leren we steeds beter te zien, naarmate ons leven vordert. Iets wat waardevol voor je is, dat blijf je koesteren. Misschien heb je je knuffel nog wel, uit je kindertijd. Staat die ergens op een plekje ergens in huis. En elke keer als je die knuffel ziet, dan voel je je blij en gelukkig. Je moet er niet aan denken dat je die knuffel ooit kwijtraakt. Dat is waarde en zo moet de liefde ook worden gezien en gevoeld.

Zo zou het ook met de liefde moeten zijn, maar helaas, liefde is niet zo waardevol, als dat het wel vanaf het allereerste begin zou moeten zijn en het leven van de mens. Totdat we het kwijtraken, dan beginnen we de waarde te zien. We hechten eerst waarde aan heel veel andere dingen. Dat we diploma’s op zak hebben, dat we goed terechtkomen, wat dat dan ook is. We een baan krijgen die goed wordt betaald, want dan kunnen we spullen van waarde mee aanschaffen, als een huis, een auto. Al ons zijn is in het begin van ons leven daarop gericht.

De waarde van de liefde, hangt er in de eerste helft van ons leven maar wat bij. Als een ondergeschoven kind. Een kind dat niet zichtbaar is, zich niet laat zien en gelden, en niet belangrijk is en gevonden wordt. Maar liefde is onverbiddelijk en straft af, als we de liefde vergeten op waarde te schatten. Liefde heeft niets met een diploma, of status. Staat daar geheel los van en als je daar te veel waarde aan hecht, dan zal liefde zich aan jou op een hele nare en vervelende manier presenteren.

Als we teruggaan naar de vrouw die een medium opzocht, omdat ze er zelf niet meer uitkomt, dan zien we wat er aan de hand is. Ze zijn een relatie gestart, ze hebben samen een kind gekregen, alleen liefde wordt door hun beiden onvoldoende op waarde geschat. Ze willen het wel, elk mens wil het, alleen er zijn zoveel andere zaken in ons leven die ons bezighouden, onze aandacht vragen. En wat dacht je van ons verleden, dat ons dwars kan zitten en we niet bewust van zijn. Maar wel een grote rol speelt in ons huidige leven. Zo zijn er tal van redenen waardoor liefde niet de waarde krijgt, die het verdient en dan straft liefde af. Die zal je laten voelen wat zijn waarde is.

Hoe komt het dat we de liefde te kort doen, onvoldoende op waarde schatten? Is jou verteld wat het allerbelangrijkste is in het leven? Hebben ze jou op je hart gedrukt altijd te kiezen vanuit liefde voor jezelf? Ben je daar vanaf je geboorte in onder gedompeld? Helaas, nee, er zijn er maar heel weinig die liefde op de juiste waarde hebben leren schatten toen ze kind waren.

Zolang we die waarde onvoldoende zien, gaan we met onszelf een strijd aan en voeren we die strijd uit met diegene die we lief hebben. De strijd duurt net zolang voort, totdat we ons er bij neerleggen, moegestreden, er een punt achter willen zetten. De relatie is voorbij en dan begint het proces, dat we gaan inzien dat we de liefde niet op waarde hebben geschat, die het verdient. Dan zien we dat die breuk achteraf helemaal niet nodig was.

Neem elkaar serieus, daar begint het mee. Luister echt naar elkaar, weet van elkaar hoe de ander in elkaar steekt. Waar de behoeftes liggen, wat je allebei nodig hebt. Bel ook gerust eens met een consulent van Paragnost Eddie, die zijn zeer bedreven in jou te helpen en te adviseren hoe je liefde op waarde kunt schatten.

Medium Claire