Paragnost Eddie en Consulenten

We hebben de plicht onszelf te beschermen

onszelf te beschermenWe hebben de plicht onszelf te beschermen. Van nature beschermen we ons, dat gaat automatisch. We hebben hier een emotie voor, en die noemen we de angstemotie. Zodra gevaar dreigt, waarschuwt deze emotie ons en zijn we in staat om bescherming te zoeken.

Van nature reageert iedereen op een andere manier. De een die bevriest, de ander vlucht en er zijn er ook die gaan het gevecht aan. Het is een instinct en zal altijd op eenzelfde manier reageren. We hebben dus niet eens zozeer de de plicht onszelf te beschermen, je ziet dat we mooi in elkaar steken en het als vanzelf doen.

Er zijn ook situaties waar je niet automatisch een waarschuwing voor krijgt en er toch sprake is dat je jezelf dient te beschermen. De situatie is niet dusdanig kritiek, dat er geen emotie van angst voor nodig is. Denk maar aan kou, denk maar aan een te hete kraan. Denk maar aan een dak boven je hoofd, of voldoende water drinken en eten. Ook dat zijn vormen van bescherming. Maar die vragen om een portie gezond verstand.

Zo hebben we ons ook te beschermen tegen mensen die ons onrecht aandoen, die misbruik maken van onze goede intenties. Die onze liefde die we aan ze geven, onvoldoende serieus nemen. Die eigenlijk niet komen voor onze liefde, maar voor eigen gewin. Ze komen in hun eigen ogen misschien wel voor de liefde. En wie weet laten ze dat in eerste instantie ook wel zien, maar naarmate de tijd vordert, zetten ze zich veel minder in.

Je vraagt je dan af, ligt dit aan mij, moet ik iets veranderen. Of je gaat de ander aangeven, dat je niet blij bent met de situatie. Hopelijk doe je dat, want er zijn er velen die dat niet durven en keurig netjes in een afwachtende houding blijven zitten wachten. Totdat de ander weer van zich laat horen.

Als de mensen met wie jij in verbinding staat, om wat voor reden dan ook jou tekort doen, of pijn doen, of je links laat liggen, heb je de plicht jezelf hiervoor te beschermen. Doen we dat? Vaak niet direct, we laten het, we strijken ons hand over ons hart. We vergeven.

Niet echt hoor, want ongemerkt heeft deze persoon bij jou nu minpunten gescoord en naarmate er meer volgen, ga jij dat heus een keer er uit gooien. Waarom beschermen we ons wel tegen van alles en nog wat en waarom niet tegen diegenen die ons onheus bejegenen. Ons pijn doen? Wel eens bij stilgestaan.

Dat komt, omdat jij je hart helemaal aan die ander hebt gegeven en het hart is pure liefde, staat altijd in een stand van gunnen en vergeven. Je raadt het al, je vergeeft de ander en beschermt om die reden jezelf niet.

Ja maar het leven is toch vergeven? Dat klopt, elke dag, altijd weer, maar op gebied van de liefde zijn we vaak te vergevensgezind en je weet ook, overal waar te voor staat. Juist is te veel van het goede.

Het zijn diegenen die nog te weinig de liefde voor zichzelf zien, die zich ook te weinig beschermen voor pijn en verdriet op gebied van de liefde. Ze laten te veel toe, ze zijn te lief, te aardig. En staan dus te open om klappen te krijgen.

De energie van deze personen is liefdevol, maar zwak. Het moet liefdevol en krachtig zijn. Dan bescherm je jezelf tegen al diegenen die jou op gebied van liefde pijn zullen doen, maakt niet uit wie, je partner, familie vrienden of vriendinnen. Zorg er dus voor dat je jezelf beschermt, en hoe je dat doet, kan een medium of paragnost van Paragnost Eddie je heel goed vertellen.

Medium Claire
Paragnost Eddie