Paragnost Eddie en Consulenten

We durven niet meer kwetsbaar te zijn

We durven niet meer kwetsbaar te zijnWe durven niet meer kwetsbaar te zijn. In een wereld waarin we de tijd verheven hebben om ons te leiden, waarin we praten door een scherm, waarin we vaak de tijd niet meer nemen om echt samen te zijn, waarin we onze mening profileren, ook weer achter een scherm, lekker stoer, verdwijnt als vanzelf dat we ons kwetsbaar op durven stellen.

Kwetsbaar zijn, kan als je de ander door en door vertrouwt, daar heb je tijd voor nodig, tijd om met elkaar door te brengen. Die tijd gunnen we onszelf steeds minder. Kwetsbaar durven zijn, dan stellen we ons compleet open voor de ander, dat hebben we nodig als we een liefdesrelatie willen laten opbloeien en bloeien. Maar als we het niet meer aandurven, hoe dan verder.

Bij het woord kwetsbaar, denken we al snel in termen als te emotioneel, zielig, maar niets is minder waar. Kwetsbaar zegt juist, ik open mij geheel voor jou, ik vertrouw jou voor de volle 100%. Want ik weet, dat als ik mij niet kwetsbaar opstel, jij ook terughoudend zal zijn en zo komen onze zielen nooit op de juiste manier met elkaar in aanraking.

Bij je kwetsbaar opstellen, laat je je ware zelf zien en hoe moeilijk is dat, in een wereld waarin heel veel open en bloot is en staat en we te maken hebben met heel veel wat niet echt is. Waarin we vaak iets mooier maken dan het in werkelijkheid is.

Je bent niet zwak als je je kwetsbaar opstelt, het getuigt juist van jouw kracht, je durft je ware zelf te laten zien. Maar dat betekent wel, dat je jezelf in een wereld waarin veel de schone schijn wordt opgehouden, jij durf moet hebben, om jouw kracht te laten zien.

Voor relaties heb je kwetsbaarheid nodig, het is namelijk ook het overgeven aan het onbekende, iets waarvan je nooit zeker weet of het zal blijven en of de ander jou niet laat vallen. Maar zonder kwetsbaarheid floreert een relatie niet. Je zult je gevoelens moeten laten zien, en dat kan alleen maar als je authentiek bent. Anders houd je het zelf niet vol en de ander prikt er doorheen.

In een tijd waarin we geen tijd meer hebben, in een tijd waarin we veelal communiceren via communicatiemiddelen, waarachter we ons kunnen verschuilen met stoere praat en bluf, zie je dat we steeds minder onze kwetsbaarheid durven te laten zien.

We ontmoeten elkaar nu ook vaak via internetdating. Niets mis mee, maar we babbelen er dan al samen vrolijk op los. Hoe interpreteert de ander jouw woorden. Al ben jij jezelf, het kan toch op de ander al een verkeerde indruk maken. Er ontbreekt iets bij, de mimiek, de gebaren, de oogopslag. Als we te lang op deze manier contact hebben, is de lijfelijke ontmoeting er zomaar een waar je hartkloppingen van kunt krijgen.

Hierom bellen er veel vrouwen naar een spirituele hulplijn als Paragnost Eddie, die willen weten of ze diegene die ze hebben ontmoet, kunnen vertrouwen. Ze willen weten of ze zich naar die ander wel kwetsbaar kunnen opstellen. Juist, want als je kwetsbaar opstelt, laat je daarmee je echte zelf zien. En vindt de ander het om wat voor reden niet aangenaam, prima. Jij weet dan genoeg.

Bij kwetsbaar zijn, hoort zelfvertrouwen. Die twee samen vormen een ijzersterk team. Dan durf je jezelf te zijn en je kunt bouwen op je zelfvertrouwen. Dat zegt, luister niet alleen naar de woorden, laat je niet meespelen in mooie praat, blijf met beide benen op de grond staan. Ga niet mee in de ander zijn tempo, maar wees wel in alles eerlijk en oprecht. Luister goed naar je intuïtie en handel daar naar.

Dan zul je zien, dat je niet de bibbers krijgt, je je kwetsbaar op kunt stellen en je bij jezelf denkt, what you see, is what you get. Ik ben echt en niet nep en ik laat mijzelf zien met al mijn kwetsbaarheid, daar loop ik niet voor weg. Een prachtig mooi mens en bevalt het je niet, heb jij pech.

Medium Claire