Paragnost Eddie en Consulenten

We denken dat de liefde er wel blijft

We denken dat de liefde er wel blijftWe denken dat de liefde er wel blijft. Als er iets van waarde is, is het de liefde. De waarde zien, vaak pas als de liefde uit ons leven verdwijnt. Daarvoor gaan we er vaak heel slordig en onzorgvuldig mee om. Pakken we het op de verkeerde manier aan. Dit doen we niet expres, we hebben onvoldoende besef dan nog hoe waardevol liefde is.

Als de liefde om de hoek komt kijken en bij liefde denken we automatisch aan een ander, dan zijn we de hemel te rijk. Het is magisch, goddelijk en ongeveer een half jaar geeft het ons echt vleugels. Wat we niet weten is, dat we bij elkaar datgene naar boven halen zoals we zelf willen zijn. Maar door al het geconditioneerde gedrag, we dit magische gevoel helaas niet kunnen vasthouden, vervallen we in ons oude gedrag.

Dat oude gedrag waar we inzitten, kan angstig zijn, claimgedrag, onvolwassen gedrag, klagend, bezitterig en al deze vormen van gedrag, dit heb je in de loop van de tijd aangeleerd en komt de liefde niet ten goede.

Het kunnen vasthouden van het gevoel van het eerste half jaar dat je je zo magisch voelde, is eigenlijk zoals jij het leven zou willen beleven. Jullie hebben dat bij elkaar naar boven gehaald, maar het zakt weer weg. Dan zien we ineens een heel ander persoon, waar we misschien helemaal niet blij mee zijn, en andersom ook niet.

Maar dan zitten we er al zover in, dat we het niet meer los willen laten. Dan gaan we de stem van binnenuit negeren, omdat datgene wat er was, dat zo mooi was en naar blijven hunkeren, weer terug willen.

En dat komt er niet, want we weten niet dat zit zo werkt, dat dit gebeurt. En zolang we ons er niet bewust van zijn, denken we dat de liefde er wel blijft. Ondertussen bezig met de ander te willen veranderen. Ondertussen klagen bij vriendinnen.

Dat dit niet de juiste weg is, het besef ontbreekt. Dus gaan we vrolijk door de liefde, waarvan we denken dat die er wel blijft, te ondermijnen. Dat we daarmee onszelf te kort doen en niet eens er bij stilstaan, dat liefde er niet als vanzelf blijft, komt niet bij ons op. Dat we de ander met ons gedrag tegen ons in het harnas jagen, staan we niet bij stil.

Want we denken dat de liefde er wel blijft. Liefde moet je zien als een werkwoord. Het is een woord waar aan gewerkt dient te worden. Denken dat het er blijf, glipt het door je vingers. Weten dat aan liefde elke dag gewerkt dient te worden, die liefde die blijft.

Weten dat datgene wat je van elkaar het eerste half jaar hebt gezien en dat datgene is wat je bij elkaar naar boven kunt halen, daar moet aan worden gewerkt. Op een liefdevolle manier naar jezelf en de ander toe. Dan werk je samen, samen aan het werkwoord liefde.

Doen we dit niet, komen we bedrogen uit en leggen we de schuld bij de ander neer. Onwetend dat we zelf net zo hard aan de desillusie hebben meegewerkt. Maar voordat we daarachter komen, moeten we eerst nog een paar keer flink de kous op de kop krijgen.

We denken dat de liefde er wel blijft, is de grootste denkfout die de mens maakt. In de dierenwereld werkt het zo, maar de mens zijn mensenbrein zit hem op gebied van de liefde in de weg. Het denkende brein dat te makkelijk denkt over de liefde. Voorkom de denkfout die velen maken dat de liefde wel blijft. Bel met een medium of paragnost van Paragnost Eddie die jou inzichten gaat geven hoe je elke dag samen aan de liefde dient te werken.

Medium Claire