Paragnost Eddie en Consulenten

Wat kun je leren na je scheiding

Wat kun je leren na je scheidingWat kun je leren na je scheiding. Ook al heeft de ander je bedrogen, is de ander niet eerlijk geweest, wijzen alle vingers naar de ander. Als het goed is doet ieder mens op een gegeven moment toch ook aan zelfreflectie en zal dan inzien dat je ook veel kunt leren van en over jezelf na een scheiding. En dat je datgene kunt gebruiken voor een volgende relatie.

Als je er achter komt dat je bedrogen bent, terwijl je dat zelf nooit en te nimmer zou doen, komt die klap heel hard aan. Dan is er vaak eerst een periode van ongeloof, en vaak ook van aantrekken en afstoten. Met heel veel emoties overmand.

Niet zonder en met elkaar kunnen, maar het vertrouwen, de basis is compleet weg en bijna alles relaties na bedrog, veranderen zodanig dat er een moment komt, dat de wegen elkaar gaan scheiden. Diegene die is bedrogen voelt zoveel woede de allereerste tijd dat de boventoon voert en terecht, dat het niet bij je opkomt dat ook jijzelf misschien een aandeel hebt gehad in waar je nu staat met jezelf.

Als de gemoederen wat zijn gesust, alles omtrent de scheiding achter de rug is, het rouwproces in een acceptatiefase begint te komen, dan zien we ineens ook vaak dat we voortaan zelf dingen beter anders kunnen gaan aanpakken bij een eventuele volgende relatie.

Het is dan niet zo dat je zegt, dat wil ik nooit meer. Het is juist de bedoeling dat je naar jezelf kijkt en zegt, ja, ik ben toch wel veranderd in al die jaren. Van een zorgeloos type naar bijvoorbeeld iemand die zich altijd zorgen aan het maken was. Of ik heb wel heel veel de zorg voor alles op mij genomen en mijn partner daar in niet meegenomen. Eigenlijk buitengesloten.

Of ik heb mijzelf wel al die jaren weggecijferd en dat ga ik in een volgende relatie anders doen. Ik ga meer de focus op mijn eigen leven houden, minder bezig zijn met de ander. Mijn eigen leven niet meer compleet inleveren voor de relatie.

Wat we ook vaak ontdekken na een scheiding is dat we onze partner toch op een bepaalde manier hebben verwaarloosd. We zijn te druk bezig geweest met alles in goede banen te laten lopen, voor de kinderen gezorgd, maar te weinig samen er op uit getrokken. We hebben elkaar te vanzelfsprekend gevonden en om die reden hem te weinig het gevoel gegeven dat hij mijn man was en ik zijn vrouw.

Die rol is er ook en moet er ook zijn en vaak komen we daar pas achter na een harde leerschool, de scheiding van je partner met wie je dacht samen oud te worden en nu een hele grote desillusie is,

Waar je ook achter kunt komen is, dat je toch wel heel veel op jouw manier wilde dat het ging. Je was meer de scheidsrechter in huis en gaf om die reden je partner te weinig de ruimte het op zijn manier te doen. Je ziet nu ook in dat je hem op die manier te veel jouw wil oplegde en jouw manier. Dat hij hierdoor zich door jou niet gezien voelde, heb je nu ook in de gaten.

Dat betekent niet dat je zijn vreemd gaan accepteert, er begint een vorm van mildheid bij je naar boven te komen. Je ziet in dat jullie de dingen anders samen hadden aan moeten pakken. Helaas is dat voor deze relatie nu te laat en op de een of andere manier heb je er nu ook vrede mee.

Je ziet in dat jullie wel verliefd zijn geworden op elkaar, maar ook nooit goed hebben gekeken of jullie echt wel bij elkaar pasten qua karakter en gedrag. Dat ga je een volgende keer veel beter in de gaten houden.

Beslagen ten ijs en dat door goede gesprekken met een medium die je in het begin van je scheiding in paniek raadpleegde, omdat je toen de relatie dolgraag terug wilde zoals het was. Nu niet meer. Je bent wijzer, krachtiger geworden en kijkt vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet, allemaal door de gesprekken met jouw medium.

Medium Claire
Paragnost Eddie