Paragnost Eddie en Consulenten

Wat is spiegelen?

Wat is spiegelen?Wat is spiegelen? Spiegelen is een woord dat vaak wordt gebruikt in de spirituele taal. Als je wel eens een keer hebt gebeld met de spirituele hulplijn van Paragnost Eddie, heb je vast en zeker wel een keer gehoord. Je fungeert als een spiegel.

Wat is spiegelen? Want we kunnen ons als medium en paragnost voorstellen, dat het begrip spiegelen misschien lastig is om te verwoorden, te begrijpen en te zien wat er nou daadwerkelijk mee wordt bedoeld.

Weet je dat er diverse uitleggen zijn over wat spiegelen is. De ene uitleg zegt: Spiegelen is non verbale communicatie. Als de een zijn benen over elkaar doet, gaat de ander met wie deze persoon in gesprek is, automatisch ook zijn benen over elkaar doen.

Gaat de een heel rustig praten, neemt de ander dat over bijvoorbeeld. Dit noemen we spiegelen. Maar spiritueel gezien heeft het woord nog een andere betekenis. En dat is, dat wat jij ziet bij de ander in zijn gedrag, voor jou als een spiegel kan dienen.

En dat is een stuk lastiger om te begrijpen. Stel voor dat jij samen met een geliefde, zegt een medium van Paragnost Eddie in gesprek bent en jouw partner zegt iets. Datgene wat jij hoort komt binnen en brengt bij jou een bepaald reactie te weeg.

De reactie die je partner bij jou uitlokt en waarop jij fel reageert, is voor jou in dit geval een spiegel. Er wordt iets in je aangeraakt. Wat jij onbewust niet weet. Door te voelen wat je voelt bij wat je partner doet en zegt, dient deze als een spiegel voor jou.

Er wordt voor jou iets zichtbaar gemaakt, door het handelen van jouw partner. Dat noemen we spiritueel spiegelen. Als je hier bewust van wordt, word je ook bewust van je eigen emoties. Je leert jezelf hierdoor beter kennen.

En weet je wat het fijne hiervan is? Doordat je jezelf beter leert kennen, gaat dit de relatie naar een hoger plan brengen. Minder ruzie en minder drama en elkaar veel beter begrijpen. Zo ga je van onbegrip, naar begrip zegt het medium van Paragnost Eddie.

Je gaat van hard naar hart, oftewel, waar je eerst fel reageerde, heb je nu in je eigen spiegel gekeken. Zie je wat er wordt getriggerd en daar reageer je eerst fel op. Nu je weet wat je partner je eigenlijk voorhoudt, kun je zacht oftewel vanuit je hart gaan functioneren.

Partners zijn voortdurend elkaars spiegel, omdat er liefde in het spel is. Liefde vraagt om een liefdevolle verbinding op alle vlakken. Maar omdat elk mens in zijn jeugd bepaalde trauma’s, groot en klein heeft opgelopen.

Komt juist met name in een liefdesrelatie het er soms hard op aan. Beiden willen elkaar geen pijn doen, maar kennen elkaars trauma’s niet. Als je dit nu weet en je partner zegt iets en jij merkt dat je daar als een stier op een rode lap op reageert.

Weet dan, iets in mij van vroeger wordt aangeraakt. Laat ik eens even nu gaan zitten en voelen. Waarom raakt dit mij zo, welke pijn zit er onder. Zo kom je erachter wat er met jou gebeurt. Spiegelen is dus een vorm van helen.

De ander zijn liefde is oprecht, echter die weet niet wat jou raakt. Door te spiegelen en er samen naar te kijken op een liefdevolle manier, wordt de relatie echt naar een hoger plan gebracht.