Paragnost Eddie en Consulenten

Wat is het effect van de lieve vrede te willen bewaren

 Wat is het effect van de lieve vrede te willen bewarenWat is het effect van de lieve vrede te willen bewaren. Ze gaf het zelf al aan tijdens de chat, ik heb altijd de lieve vrede willen bewaren, omdat ik dacht dat het beter was. Je houdt tenslotte onvoorwaardelijk van de ander. Nu na 8 jaar alleen te zijn geweest, zie ik in dat het effect van de lieve vrede te willen bewaren, juist negatief is geweest.

Je geeft de ander geen tegengas en zo verlies je al je credits. Ze gaan dan een loopje met je nemen en voor je er erg in hebt, lopen ze compleet over je heen. Ik ben blij dat ik het nu weet, maar weet je. Ik zit er nog steeds mee dat ik die ander, na een relatie van 27 jaar nog steeds voel. Hij trekt nog steeds aan me en ik wil hem eigenlijk gaan vragen of we niet opnieuw samen een relatie kunnen gaan opbouwen.

En dan, als je het hem vraagt, hoe ga je dan om met de lieve vrede? Ja, daar zal ik dan wel heel anders mee om moeten gaan. Niet meer mijn mond houden als ik voel dat ik me niet fijn voel. Ik zal dan dan moeten gaan aangeven. Ben je al zover dat je dat kunt? Ben bang van niet, geeft ze aan.

Dan wordt het eerst tijd om te gaan leren wanneer je wel en niet iets moet zeggen. Er zijn namelijk momenten dat je beter niets kunt zeggen en er zijn momenten wanneer je wel iets moet zeggen. Ja, dat is moeilijk zeg. Hoe weet je nu wanneer je de lieve vrede bewaart, of dat je er juist vol in zou moeten gaan.

Beiden niet, geef ik aan. Er is een andere weg om te bewandelen. Je gevoel gaan volgen, leren te vertrouwen op jezelf. Als je dat gaat doen, weet je precies wanneer het beter is of je wel of niet iets zou moeten zeggen.

Wat is dan het verschil tussen de lieve vrede te bewaren en niets zeggen. Het heeft alles te maken met je energie die je uitstraalt. Als die krachtig is, en je voelt dat als je iets op dat moment zou zeggen, dat de ander flipt, of dat het escaleert. Dan is het beter op dat moment niets te zeggen en er later op terug te komen, of het te laten. Voel je dat het je dwars blijft zitten, kaart je het later aan en geef je aan wat het met jou heeft gedaan. Dus niet wijzen met een vinger.

De lieve vrede willen bewaren straal je zo wie zo geen krachtige energie uit, luister je niet naar je gevoel en accepteer je alles. Er is dus een groot verschil tussen niets zeggen en de lieve vrede willen bewaren.

Ik zie het, geeft ze aan, wat een wijsheid. Ik weet nu ook het antwoord op mijn vraag of ik op hem toe moet stappen. Dat ga ik niet doen en wel om de volgende redenen. Ik ben er niet klaar voor, ik weet nu niet eens of ik echt nog wel iets voor hem voel. Dat komt door dit gesprek, waar ik je echt voor wil bedanken.

Ik liep er al zo lang mee rond. Ik zag het, je keel zat er van dicht. Ik voelde je keelchakra. Je stem klinkt nu ook heel anders, ja ik voel mij bevrijd. Ik wist lange tijd niet wat ik moest doen. Nu wel. Ik zal nooit meer de goede vrede willen bewaren, maar ik zal altijd de vrede in mijzelf gaan bewaren, door op een andere manier in het leven te gaan staan.

Vanuit mijn eigen kracht en vanuit datgene wat voor mij belangrijk is. Te lang heb ik met iedereen rekening willen houden. Ik zie dat mij dat nergens heeft gebracht en het is nog maar de vraag of ik hem nog wel wil spreken.

Ik zie ook dat je nog boos bent af en toe. Dat klopt geeft ze aan, maar ook daarvan begrijp ik nu dat die boosheid naar hem, moet stoppen. Ik heb zelf ook een aandeel in de breuk gehad. Dit zijn de mooiste gesprekken die je als medium kunt hebben.
Medium Claire
Paragnost Eddie