Paragnost Eddie en Consulenten

Waarom werkt een mens

Waarom werkt een mensWaarom werkt een mens zich op gebied van de liefde toch telkens in de nesten? Er wordt nergens zoveel over gesproken, nagedacht, over gezongen en geschreven als over de liefde en wat maken veel mensen er toch een puinhoop van. Je zult de eerste niet zijn die zich in de liefde in de nesten werkt. Het ligt niet aan mij, aan de ander en weet je, zolang als je naar een ander kijkt en daar de schuld neerlegt, ga je het nooit vinden in de liefde en blijf je jezelf in de nesten werken. Ze zoeken contact, al deze mensen met de spirituele hulplijn van Paragnost Eddie, ze willen weten waarom de liefde toch telkens weer zoveel verdriet en verderf brengt.

De enige waarnaar je kunt wijzen als de liefde in je leven telkens een puinhoop is, is jezelf. En ja, dat klinkt hard en kun je boos om worden, je over opwinden. Dan doe je precies wat je niet zou moeten doen. Want al die emoties zijn er en degene die je er mee te kort doet, is jezelf!

En zolang als die emoties er zijn, zolang je je aangevallen voelt, omdat iemand tegen je zegt dat jij het zelf bent, die een puinhoop van zijn eigen liefdesleven maakt, veroorzaak je de puinhoop en heb je de boodschap van de echte liefde nog niet onder de knie.

Dat we de boodschap van de echte liefde niet onder de knie hebben, is een hele logische verklaring voor. De echte liefde is je in je leven ontnomen. Je werd er mee geboren, maar je moest aan heel veel verwachtingen voldoen. Je moest je ook bewijzen. Je moest ook presteren en al deze aspecten hebben jou weggehaald bij de liefde. De liefde voor jezelf heb je nog nooit gezien, nog nooit diep van binnen ervaren. En om al deze redenen ben je naarstig op zoek naar de echte liefde, terwijl je alles daarvoor in huis hebt. Jezelf.

Liefde zoeken en vinden bij een ander, dan werken we onszelf in de nesten. Liefde voor jezelf voelen en naar leven, dan wordt de liefde ineens heel interessant. Dan zorg je er voor je nooit meer in de nesten te werken. Dan zorg je er voor nooit meer gekwetst te worden. Dan bewaak je jezelf als een leeuw, een tijger, een krijger.

Een krijger die de liefde krijgt, zoals het voor haarzelf goed is. Dan wacht ze niet meer op de liefde, ze ziet in dan wachten haar weghaalt bij haar eigenliefde. Dat stadium is ze voorbij. Ze gaat niet meer in zee met iemand die haar geen respect geeft. Die zegt ze vaarwel, met een grote glimlach op haar gezicht.

Ze is zich er wel van bewust hoor, dat ze zichzelf niet overal voor kan behoeden, want ja een man die vreemd gaat, dat heeft ze niet in de hand. Maar geen haar op haar hoofd die dan de strijd aangaat. Die hem nog een blik waardig zal gunnen. Met opgeheven hoofd neemt ze ook van deze man liefdevol afscheid. Zonder woorden, vertrekt ze, en daar heeft ze zo haar redenen voor. Elk woord dat ze nog aan deze persoon spendeert, is er een te veel.

Ze is liefdevol voor zichzelf geworden en die liefde voor zichzelf levert ze niet meer in. Nooit meer en ze straalt dat ook uit. Ze straalt zo, dat diegenen die haar willen, haar niet krijgen. Ze wil namelijk niet meer iemand die haar wilt. Liefde is ze achter gekomen, heeft namelijk niets met willen te maken. Liefde is er, als vanzelf, dat ontstaat, daar heeft de wil niets mee te maken.

Ze blijft haar prachtige zelf en ze begin het effect hiervan te zien. Als vanzelf komen diegenen waar ze zich eerst tot aangetrokken voelde, niet meer in haar buurt. Ze straal een onnoemelijke kracht uit, die durven dat niet meer. Diegenen die het wel durven, die staan op eenzelfde manier in hun kracht.

Die mannen begrijpen ook de boodschap van de echte liefde. Daar hoef je geen moeite voor te doen. Dat je de ander moet paaien. Ze hebben bij elkaar door dat de liefde voor zichzelf goed zit en om die reden genieten ze van elkaar gezelschap. Respectvol, er hoeft geen tegengas gegeven te worden. Er hoeft geen afstand genomen te worden om de ander iets duidelijk te maken. Ze maken elkaar op geen enkele manier onzeker en het leven zuur. Ze begrijpen wat echte liefde is en zijn het kinderlijke nest voorbij waar ze jarenlang in hebben vertoeft en pakken de liefde op een volwassen manier aan.

Liefdevolle groet,
Claire