Paragnost Eddie en Consulenten

Waarom klampen we ons vast aan mensen

Waarom klampen we ons vast aan mensenWaarom klampen we ons vast aan mensen die niet goed voor ons zijn? Het is best vreemd dat we als mens veel moeite hebben om diegenen los te laten die niet goed voor ons zijn. Vaak is er dan sprake van een bepaalde vorm van liefde. Hetzij een liefdesrelatie, die destructief is en we maar niet van los kunnen komen. Hetzij een familiaire relatie, waarin sprake kan zijn van onderdrukking en kleineren. Of een vriendschappelijk relatie, waarbij een van de twee altijd het hoogste woord heeft, en de ander zich daardoor laat onderdrukken of manipuleren. Het loslaten van een van deze relaties, vinden we soms ongelooflijk moeilijk.

We blijven ons vastklampen, waarbij we onszelf aan alle kanten te kort laten doen. Net of we niet durven voor onszelf op te komen, het allemaal toelaten om gekleineerd te willen worden, overruled, niet met respect te worden behandeld. Waar komt dit vandaan, dat we zoveel moeite hebben, mensen los te laten die niet goed voor ons zijn?

Als mens wordt ons iets geleerd en dat conditioneren we. Dat noemen we geconditioneerd gedrag. Vanaf onze jeugd worden we geprogrammeerd, oftewel geconditioneerd. Als hierbinnen geen ruimte is om te leven, eigen dingen te doen, dan verstikken we als mens. Dat we hier gefrustreerd van raken, snapt iedereen. Als je niet beter weet dat je niets mag, herhaal je dit gedrag in een relatie.

Niemand is hetzelfde, iedereen heeft ruimte nodig, om zichzelf te ontdekken en te kunnen zijn. Als datgene wat in onze jeugd aangeboden wordt, geen privé ruimte kent, de ouders er bovenop zitten, het kind in alles corrigeren en voor ze bepalen, hebben we niet geleerd onszelf waarde te geven.

Er is je niet laten zien, en vertelt dat je van waarde bent. Ieder mens heeft dat nodig, die waarde en die ga je zien, zodra je je ruimte in mag en kunt nemen. Heb je die niet meegekregen, heb je als mens weinig tot geen respect voor jezelf. Je hebt geen grenzen, je accepteert alles, je bent blij als iemand iets liefs en aardig tegen je zegt. Dat ken je immers niet, je hebt geen idee wat het betekent je ruimte in te nemen, laat staan hoe je dat moet doen.

Je bent blij als je aandacht krijgt, heb je nog nooit meegemaakt en helemaal als iemand ten tonele verschijnt die samen met jou wilt zijn. Die met jou een relatie wilt starten. Het voelt als een bevrijding en je geeft je totaal. Je klampt je vast aan die persoon, want die zegt met zijn houding tegen jou. Je bent mooi, je bent prachtig en zo bijzonder, ik wil jou. Je laat de ander nooit meer los. Dit is voor het leven. Dit wil je voelen je leven lang al en nu is het er.

Zonder een eigen positief zelfbeeld, zelfrespect en eigenwaarde stap je blindelings in de relatie. Blij als een kind, en dat ben je dan ook nog steeds, dat er eindelijk iemand is die je ziet staan, blij dat iemand rekening met je houdt. Maar aangezien het je ontbreekt aan zelfkennis, eigenwaarde, respect te hebben voor jezelf, je ruimte in te nemen, stevent deze relatie af op een desillusie.

Om een relatie op een gezonde manier in stand te houden, zullen beide partners bepaalde eigenschappen moeten bezitten. Deze eigenschappen komen voort uit een volwassen houding. Maar als je nooit jezelf hebt ontdekt, nooit je grenzen zelf hebt mogen bepalen, of tegenaan bent gelopen, omdat je ouders te beschermend waren. Of voor jou bepaalden wat je wel en niet mocht, stel je ook geen grenzen in een relatie. Terwijl dit wel van belang is.

Als in je jeugd niemand respect voor je had, ach je was er, je moest doen wat je werd verteld, mis je zelfrespect. Dan komt het niet bij je op om je partner aan te geven wat jij wel en niet wilt. Je vindt alles goed.

Maar alles is niet goed, dat kan niet, want jullie zijn twee verschillende mensen, met een eigen wil en een eigen manier van in het leven staan. En al doet je partner je aan alle kanten te kort, net zo als je ouders in feite hebben gedaan, je blijft. Je blijft net zolang, totdat jij niet meer kan en de ander dan vaak de stekker er uit trekt. Omdat die klaar is met jou, dat je geen eigen leven leidt, dat je hem verstikt met al je goede zorgen.

Het komt vaker voor dan je denkt en wie weet zit jij wel in deze situatie. Dan wordt het tijd voor een goed inzicht gesprek met een top consulent van Paragnost Eddie. Het medium zal je helpen, liefdevol, je ruimte in te gaan nemen, die zal je laten zien dat je ook dingen voor jezelf mag ondernemen. Dat je niet alles goed hoeft te vinden, juist niet, dat je door het aangeven van grenzen, respect gaat afdwingen.

Een lange weg te gaan. Bewandel deze weg niet alleen, bewandel hem samen met een medium of paragnost van Paragnost Eddie.

Medium Claire