Paragnost Eddie en Consulenten

Vraag je je wel eens of jij gek bent of je partner?

Vraag je je wel eens of jij gek bent of je partnerVraag je je wel eens of jij gek bent of je partner? Relaties kunnen ons maken of breken. Dat we daar zelf een bijdrage in hebben, klopt. Dat onze bijdrage meetelt voor het maken of breken, klopt ook. Maar wat als jij voor jezelf uitgaat van goede intenties, je niemand kwaad doet en toch elke keer het gevoel hebt in de relatie, dat jou alles in de schoenen wordt geschoven. Dat je je soms gaat afvragen, klopt dit wel, ben ik nou gek of is mijn partner verkeerd bezig?

Soms komen we in situaties terecht waar we hevig beginnen te twijfelen aan onszelf. Dat zijn situaties die te maken hebben met anderen. Die andere persoon zorgt er voor dat we aan het wankelen raken, door dingen zodanig te zeggen dat we niet meer weten wat nou recht of krom is.

Heel langzaam sluipt het er in dat de waarheid verdraait wordt. Het gaat op zo’n slinkse wijze dat je in een flits het wel even voelt, maar weer naast je neerlegt. Net alsof het niet klopt, maar je vinger er niet op kunt leggen.

Je hebt te maken met iemand die heel goed is in verdraaien van de waarheid. Het gebeurt zo goed dat je het niet in de gaten hebt en de ander op zijn woorden gelooft. Maar ondertussen gebeurt er iets in jou wat je niet kunt plaatsen.

De persoon past manipulatie toe en heeft narcistische trekken, is misschien wel een narcist. Hoe herken je deze persoon? Ze zijn egoïstisch, hebben oppervlakkige charme, het zijn dwangmatige leugenaars. Ze zijn heel goed in bedriegen, staan boven de wet, ze zijn onverantwoordelijk en tonen minachting. Voldoen niet aan sociale normen. Als je samen bent met iemand die deze persoonlijkheidskenmerken laat zien, weet dan dat jij niet gek bent.

Wat er gebeurt is, door het gedrag van de ander dat kruipt op een bepaalde manier onder je huid, hun grootheidswaanzin, dat ze denken zo uniek en speciaal te zijn waar niemand aan kan tippen, en hoe ze dat uiten en mee omgaan, zorgt er voor dat jij aan alle kanten aan jezelf begint te twijfelen.

Ze kennen geen schaamte of schuldgevoel, genieten er van anderen jaloers te maken. Ze vernederen, intimideren, pesten en kleineren. Alles voor eigen gewin. Je bent dus niet gek, je hebt te maken met een persoon die het tot een sport heeft gemaakt jou in alles een hak te willen zetten.

Ze willen macht en op deze manier krijgen ze de macht over jou. Als jij het niet meer pikt, van je afbijt, verzinnen ze op slinkse wijze iets, waarmee ze dreigen. Dat doen ze, zodat jij bang wordt en niets terugdoet.

Loop weg van dit type mens en helemaal als het je partner is. Dit heeft niets met liefde te maken. Je bent gevallen voor de charmes, die de eerste maanden ten toon werden gespreid. Daarmee ben je ingepalmd. Ze doen dan ook een hoop voor je, waarmee ze jou willen laten geloven hoe goed of ze wel niet zijn.

Hebben ze de buit binnen, dan ben je van hun en ze blijven je achtervolgen. Niets wat je doet is goed, zij weten het beter. Zij komen ook steeds weer terug als een soort van duveltje uit een doosje en jij bij jezelf denkt. Hoe kunnen ze het verzinnen, waar halen ze de brutaliteit vandaan. Maar ze doen net of het niets te betekenen heeft, maar ondertussen willen ze je bang maken en klein maken.

Je bent in een psychologische marteling terecht gekomen, waarbij je je eigen verstand in twijfel begint te trekken en dat is nou net wat ze willen bewerkstelligen. Ze projecteren hun eigen onzekerheden en problemen op jou. Ze kunnen zover gaan dat ze anderen er bij gaan betrekken en slecht over je praten. En dat doen ze op een manier dat anderen dit ook geloven, die trappen er ook in.

Ze putten amusement uit het feit dat jij je gaat verdedigen. En dat is wat je dus juist niet moet doen. Negeren, want als je er tegenin gaat, zien ze dat als bevestiging en die aandacht hebben ze nodig, zich goed te voelen en hun manipulatie voort te blijven zetten.

Herken je in je leven deze situatie en wil je er met iemand over praten, omdat je jezelf misschien al niet meer gelooft, zo ver weg bent van de realiteit, praat er dan eens over met een consulent van Paragnost Eddie. Die zal je laten zien dat jij niet gek bent, maar de ander en dat je heel snel afscheid moet gaan nemen.

Medium Claire
Paragnost Eddie