Paragnost Eddie en Consulenten

Volwassen, mooi, ben je het ook emotioneel?

VolwassenVolwassen, mooi, ben je het ook emotioneel? In leeftijd volwassen, dat noemen we fysiek volwassen, maar ben je ook volwassen op het emotionele vlak? Laten we eens kijken naar de kenmerken van een emotioneel persoon en of jij dan zegt, ja, zo sta ik ook in het leven. Of hmh, kan nog wel wat stappen zetten richting mijn emotionele volwassenheid. En wat hulp van een medium of paragnost gebruiken.

Je bent zelfbewust, je weet waar je eigen valkuilen zitten, je weet waar je nog aan kunt werken. Dat heet zelfbewustheid. Je weet waarom je de dingen doet, zoals je het doet. Je weet ook heel goed wat je sterke en zwakke kanten zijn. Je leeft doelbewust en als het doel niet wordt gehaald, ga je niet staan jammeren en klagen, je stuurt bij. Je weet je verantwoordelijkheid, die ligt bij jezelf.

Je bent verantwoordelijk, niet alleen voor anderen, ook voor jezelf. Je kijkt niet alleen naar hoe een ander het doet, je kijkt naar jezelf wat jij belangrijk vindt om het op jouw manier te doen. Je gaat conflicten niet uit de weg. Sterker nog, je ziet iets niet als een conflict, je ervaart het als een verschil van mening, als een verschil van hoe de een het ziet en de ander. Beiden mogen er zijn. Je pakt ook je verantwoordelijkheid over je eigen leven, je weet dat je een ander niet verantwoordelijk kunt stellen voor jouw geluk. Om die reden straal je, ben je tevreden en gelukkig. Voel je het niet, stuur je bij, want je bent zelfbewust.

Je hebt, als je emotioneel volwassen bent, een vrije geest. Tevens ben je ruimdenkend, waardoor je je eigen mening niet als de enige mening ziet, die telt. Je dringt deze ook niet op aan anderen. Je bent zelfs benieuwd naar de mening van anderen, daarmee verruim je je eigen geest.

Je het geleerd het leven realistisch te zien. Dat helpt je bewust te zijn, je verantwoordelijkheid te nemen waar nodig en niet je vast te klampen aan beelden en plaatjes die alles mooier maken dan het in het echt is. Je kunt intens genieten van een romantisch avondje, maar wel met beide benen op de grond. Je realiseert je terdege dat jij zelf degene bent die van het leven een feest moet en mag maken en dat niemand anders de slingers voor je ophangt. Sterker nog, het leven kent niet zoveel slingers, pas als jij ze kunt voelen, vanuit een gevoel van dankbaarheid en tevredenheid.

Emotioneel volwassen mensen zijn flexibel en niet star. Wordt een afspraak afgezegd, geen probleem, je ziet direct de zonnige kant er van. Jou krijgen ze niet klein. Natuurlijk uit je wat je er van vindt, maar op een manier waarbij er geen gemene ondertoon hoorbaar is. Je meent de woorden die je uitspreekt echt. Je weet dat je hiermee jezelf ook niet in de weg zit, door je eigen flexibele houding.

Je hebt de tijd, je hebt alle tijd, hierbij kun je ook scharen, je hebt geduld. Alhoewel het woord geduld hebben ook iets is waar niet emotionele mensen mee rondlopen. Die hebben vaak alle geduld van de wereld. Om die reden, als iets niet is zoals het is, blijf jij er heel relaxed over, je gaat jezelf niet gek maken dat je ergens op moet wachten. Je gaat je tijd ook niet verkwanselen en niets uit je handen laat komen, terwijl je wacht op datgene wat je zo graag wilt. Je merkt wel wanneer het zover is.

Je staat klaar voor iedereen, geeft iedereen een vriendelijk woord, maar je bewaakt wel heel goed je grenzen. Je zal nooit iemand zomaar hulp aanbieden, omdat je vindt dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen leven, bemoei jij je niet met een andermans leven. Hebben ze je nodig, maak je een gedegen afweging, of je er de tijd en de ruimte voor hebt. Je bent niet bang nee te zeggen, daar voel je je ook helemaal niet schuldig over.

Zomaar een paar kenmerken van een emotioneel volwassen manier van in het leven staan. Herken je jezelf er in, helemaal top, lekker doorgaan zo. Herken je bij jezelf nog wat punten waar je mee aan de slag kan? Helemaal top, hulp is dichtbij in de vorm van online coaching door een medium of paragnost die je kunt vinden op Paragnost Eddie.

Medium Claire
Paragnost Eddie