Paragnost Eddie en Consulenten

Vindt de ander mij wel leuk?

Vindt de ander mij wel leuk?Vindt de ander mij wel leuk? We zijn het zo gewend geraakt, er in willen passen. Want stel je voor, dat je anders bent dan de rest. Dan ben je een afvallige. Wil je weten of ze je nog wel leuk vinden. Weet je dat we ons heel vaak afvragen of anderen ons wel leuk vinden.

We krijgen als medium en paragnost van paragnost Eddie vaak de vraag gesteld of de ander ons wel leuk vindt. Na een eerste date bijvoorbeeld, maar ook als er al sprake van een relatie is. Hoe denkt de ander over mij.

Of we ons dan realiseren wat we vragen en waarom we het vragen, is een vraag op zich. Schijnbaar niet anders zouden we het niet vragen. En blijf de vraag ook altijd stellen, schaam je er niet voor. Maar vraag jezelf ook eens af, als ik deze vraag stel.

Waar sta ik dan zelf? Hoe zie ik mijzelf? Vind ik mijzelf dan wel belangrijk? Dusdanig belangrijk dat ik eigenlijk misschien helemaal niet hoef te weten hoe de ander mij ziet en of die ander mij wel leuk vindt.

Als ik in een relatie zit en ik weet eigenlijk niet eens of de ander mij wel leuk vindt, waarom zit ik dan in deze relatie? Ben ik dan wel verbonden met de ander, durf ik wel te zijn wie ik zelf ben. Of weet ik misschien niet eens wie ik ben en wat ik nodig heb.

Het vragen of een ander je leuk vindt, daarmee zeg je. Ik hoop het maar, want ik ben bang. Bang dat ik niet goed genoeg ben, niet in de ander zijn straatje pas. Ik ben bang om afgewezen te worden. Ik durf niet zelf te vragen of de ander mij leuk vindt.

Weet je, allemaal redenen waarmee je jezelf buitenspel zet. Want als de ander je niet leuk vindt. Vergaat de wereld dan? Wil jij iemand die jou niet leuk vindt? Is dat wijs om dat te willen? Waarom wil jij de ander dan.

Welke redenen heb je om iemand te willen, alleen omdat die ander je leuk vindt? Ga je, als de ander je niet leuk vindt, aan jezelf van alles veranderen om te zorgen dat de ander je dan wel leuk vindt? Wie verloochen je dan.

Ben je dan eerlijk? Naar de ander, naar jezelf. Ga je dit volhouden denk je, als je alleen maar wilt weten of de ander je leuk vindt. Je zegt het vanuit een pure waanhoop. Je hebt al je pijlen al op de ander gericht en weet je waarom!

Omdat jezelf iets heel essentieels mist. Liefde, zelfliefde, daar snak je naar en je hoopt het te krijgen van die ander. Daarom wil je weten of die je leuk vindt. Als je liefde mist, ben je dan klaar voor een liefdesrelatie?

Als de ander je leuk vindt, is dat voldoende? Of heb je zelf ook nog iets wat je zelf leuk zou moeten vinden? De ander zijn gedrag bijvoorbeeld. Of ga je alles goedvinden. Alles accepteren, in de hoop dat de ander blijft.

Zie je dat de vraag die je stelt, een wanhoopsvraag is. Die iets over jezelf zegt. Dat je van plan bent je hart aan iemand te geven, ongeacht of die lief genoeg voor jou is. Of die respectvol naar je is. Moeite voor je wilt doen. Die er ook is als je elkaar nodig hebt.

Of is het voldoende dat de ander je leuk vindt!