Paragnost Eddie en Consulenten

Verliefdheid

VerliefdheidWat is er niet mooier dan verliefd zijn, de vleugels voelen die je dragen naar grote hoogte. Energie voor tien hebben en niets liever dan samen willen zijn, elkaar geen seconde van de dag willen missen. Er gebeurt iets me je, het geeft je een bepaald gevoel, dat niet te omschrijven is. In je lijf gaan allerlei processen aan de gang. Er worden hormonen en neurotransmitters aangemaakt die er voor zorgen dat je de ander wilt blijven zien, als een soort van verslaving. Hoe rationeel je ook kunt zijn, als het verliefdheidsvirus toeslaat, verdwijnt al het rationele.

De periode van verliefdheid geeft vaak ook gemengde gevoelens. Aan de ene kant die drang om elkaar te willen zien, aan de andere kant bang dit fantastische gevoel kwijt te raken. Laat bij verliefdheid je angst geen hoofdrol spelen, dan kun je er ten volle van genieten. Reageer vanuit je eigen spontaniteit, zoals je zelf bent, doe je dat niet, en wil je jezelf neerzetten voor de ander, zodat de ander maar voor jou kiest, val je door de mand.

Als verliefdheid in het spel is, leven we vanuit ons gevoel. Dan kan er een stemmetje bijkomen, dan mengt ons verstand zich in dat gelukzalige gevoel. En dat stemmetje zaait paniek, angst en dan willen we ineens weten of de ander wel bij ons gaat blijven, voor ons gaat kiezen. Want we kunnen heel snel het plaatje invullen, vrouwen eerder dan mannen, dat dit er voor de eeuwigheid moet blijven. Die zekerheid dat de ander blijft?

In een beginnende relatie hebben we alleen nog maar oog voor elkaar, en we willen de verliefdheid wel van de daken schreeuwen, zo gelukkig zijn we. Niets kan ons meer schelen, de hele wereld mag het weten, we lopen al zoenend tussen de mensen door, hand in hand, met een grote glimlach op ons gezicht. Het is een periode waarin we ons vrij voelen, waarin we bij onszelf het mooiste naar boven halen. Dat gevoel wat we dan voelen, willen we vasthouden tot in lengte van dagen.

Als je je beseft dat verliefdheid ook nog iets anders geeft dan alleen die geweldige partner, dat het je een spiegel voorhoudt, zoals jij je leven zou willen leiden en voelen, dan kom je erachter dat jij nog werk te verzetten hebt. Vaak bellen mensen ook met de vraag, we zijn nu zo’n 6 maanden bij elkaar en het begin was zo fantastisch en nu voel ik dat er afstand aan het ontstaan is, dan kun je op je klompen aanvoelen dat er iets mis is. Want na ongeveer een half jaar, dan verdwijnt dat gelukzalige verliefde gevoel en neemt plaats voor het gevoel van alledag. Dan komt het er op aan of beiden zoveel voor elkaar voelen, dat ze samen willen gaan bouwen aan de relatie. Als een van beiden dan afstand neemt, zegt diegene daar mee, ik geloof dat ik genoten heb van de afgelopen periode, maar ik kies niet voor de verbintenis, althans nu niet. Dat kan dan heel hard aankomen, want je hebt het niet zien aankomen.

Medewerkers staan dan voor je klaar. Die kunnen zien voor jou waar de ander mee worstelt. Misschien is het wel een tijdelijke afstand. Misschien is de ander ineens bang zijn vrijheid los te moeten laten. Misschien is de ander nog niet klaar om er volledig voor te gaan. En gelukkig weet jij dan het antwoord en weet je ook wat jou te doen staat als een medewerker je heeft verteld waar de ander staat.

Want begrijp ook, door verliefd te zijn, zien we niet goed wie de ander echt is, hoe hij zich gedraagt in het normale leven. Dat gaan we pas zien na de periode van verliefdheid. Bewaak dus die eerste 6 maanden ook je hart, om zich volledig al aan de ander te geven. Zo voorkom je bij jezelf veel pijn, mocht het onverhoopt niet zo gaan lopen, zoals jij zelf voor ogen had.

Stel gerust al je liefdesvragen aan onze medewerkers. Zij zijn gespecialiseerd in de liefde en alle relationele vragen waar jij mee zit. En! Geniet vooral van de periode van verliefdheid, ongeacht de einduitkomst, want wat voelt er niet fijner dan verliefd te zijn.