Paragnost Eddie en Consulenten

VERGEVINGS

volle maanVergeving schenken, ik heb er gisteren een blog rond gewijd…is het moeilijk, is het gemakkelijk….niet altijd, maar wel, als je het kan, heel bevrijdend, je bevrijdt jezelf én de ander zodat je allebei weer verder kan.
Betekent vergeven dat je moet vergeten?
Neen.
Vergeven begint met het maken van een bewuste keuze om niet langer het gif in je hart vast te houden.
We maken allemaal vergissingen en fouten en hierin voeren we soms levenslang een destructieve strijd, die niet alleen een vernietigend effect heeft op ons, maar ook op onze omgeving.
We kunnen dan wel faken dat we de ander hebben losgelaten, omdat er geen fysiek contact meer is, doch de dieperliggende emoties en gevoelens dragen we voor de rest van ons leven mee, indien we niet tot vergeving kunnen komen.
Het is dus zelden: ‘ uit het oog, uit het hart ‘, alleen het hart wordt op termijn een verzamelplaats van alle onverteerde emoties.
Hoe vergeef je? Ben je er klaar voor om te vergeven?
In de periode dat ik mijn opleiding Emotioneel Evenwicht volgde in België ( Dr Roy Martina) bij Anick Lentacker, was er een zo krachtige energetische vergevingsoefening, dat werkelijk tot op het allerdiepste zielsniveau doordrong. Ik herinner me dat de tranen die ik zoveel jaren had verzameld om sterk te blijven,  bleven stromen…mijn emmer was duidelijk overgelopen. Tranen die alle onderliggende emoties en gestagneerde gevoelens naar buiten persten. Vergeven maakt je kwetsbaar en werkt zuiverend, verlichtend…en vergeven wordt meer een levenshouding en kan je niet in één ritueel afraffelen. Er valt elke keer wel weer iets te vergeven, op een of andere manier.
Om die reden gaat vergeving niet over de ander, dan wel over jezelf. Je hebt in principe de ander er niet bij nodig.
De ander hoeft niet aanwezig te zijn. Doordat we energetisch met elkaar verbonden zijn, ben ik ervan overtuigd dat de ander ‘ voelt ‘ dat er iets is veranderd en dit heeft te maken met jou.  Emoties worden minder scherp, worden zachter….
Jammer genoeg zijn er ook mensen die niet bereid zijn te vergeven, omdat ze blijven vasthouden aan hun gelijk en de oorzaak van een ruzie, scheiding bij de ander neerleggen.
Een mooi ritueel kan je hierbij helpen, neem rustig de tijd om je voor te bereiden en zorg ervoor dat je niet wordt gestoord.
Op de avond van Volle Maan ga je rustig zitten en iedereen bij wie je nog boosheid voelt, ontgoocheling, frustratie, wrok voor de geest halen met de intentie hen te vergeven. Vraag ieder om jouw boosheid…..te vergeven en zend die persoon ( of personen) liefde.

Creëer een rustige en veilige omgeving: een witte kaars, een rozekwarts op een tafeltje, rozengeurtje branden ( of rozen-olie branden)  een blad papier om te noteren

– Maak het rustig en stil in jezelf, je kan je handen zachtjes op je hart leggen en een aantal keer in – en uitademen.
– Welke gedachten, gevoelens, gewoonten, personen ( waar je niet blij mee/om bent) wil je loslaten?
– Schrijf alles wat in je gedachten naar boven komt neer…situaties, mensen….
Het kunnen situaties zijn uit je kindertijd, situaties die reeds lang geleden gebeurd zijn in je leven, mensen die erbij betrokken zijn geweest ( ouders, leraars, partners, kinderen, werkgevers….niets censureren)
Schrijf hun namen op je papier, wat er gebeurd is, wat je pijn heeft gedaan, waar je je nog steeds boos over voelt.
Je maakt je vergevingslijst zo lang jij wilt. Neem rustig je tijd hiervoor.
– Sluit je ogen en stel je elk persoon die betrokken is geweest bij de situatie. Het vasthouden van een rozekwarts versterkt de energie van de liefde voor jezelf en de betrokken persoon.
– Stel je voor dat deze persoon met zachtheid naar je lacht en voel wat dit met je doet.
– Adem rustig in het woord en de energie ‘ liefde ‘ en adem het woord en de energie ‘ boos ‘ ( alle emoties die je nog bij je draagt) uit.
– Ga door met de oefening tot je voelt dat je zachter wordt…..de energie van liefde ademt.
– Spreek zachtjes ( in jezelf of hardop) de volgende woorden uit: ‘ Ik vergeef je, Ik vergeef mezelf en ik bedank je en laat alle boosheid, wrok, wraakgevoelens los, hier en nu en continu. Zo is het. ‘
– Spreek de volgende volle maan vergevings en bevrijdingswoorden uit ( dat ook het karma oplost)

‘  Ik vergeef alles en iedereen, hier en nu en continu. Ik vergeef ook mezelf in liefde. Ik word geleid door de energie van Liefde zodat de ander ook geleid moge worden door de energie van Liefde. Ik leer mijn lessen en laat mijn ziel zuiveren door de volle man. Ik stuur liefde aan mezelf en aan iedereen in mijn leven, ruimte -en tijdoverstijgend. Onder de krachtige zuiverende energie van de volle maan voel ik me geheald en bevrijd. Hier en nu en continu. Zo is het. ‘

– Na het ritueel kan je ervoor kiezen het blad te verbranden; dit ritueel zorgt ervoor dat de energieën vrij de ether in worden omgezet in liefde.
Dit krachtige ritueel bevrijd je van alle belastende emoties en hierna sluiten we af met een dankbaarheidsritueel.

Dankbaarheidsritueel
Dankbaarheid is naast vergeving het krachtigste wat je tijdens een volle maan kan doen.
Dankbaarheid uiten zorgt ervoor dat het ego buitengesloten wordt.

– Denk aan een handjevol mensen, situaties of dingen waarvoor je oprecht dankbaar voor bent.  Voel die dankbaarheid in elke cel van je wezen.
– Schrijf de namen van de personen, situaties, dingen voor wie en waarvoor je je oprecht dankbaar bent.
– Je kan hierna het blad verbranden ( = loslaten )
– Eindig dit mooie dankbaarheidsritueel met de volgende woorden ( of zeg dit met je eigen woorden) :
‘ Ik ben gezegend, ik ben veilig en beschermd en ik word geleid door Spirit en in dit weten leef ik mijn leven. Dankbaar voor alles en iedereen in mijn leven ‘.

De volle maan staat deze keer in Kreeft en is heel gunstig voor de volgende zonnetekens:
Stieren, Kreeften, Maagden, Schorpioenen en Vissen….wel wat uitdagender voor de andere zonnetekens.

vergevingJe kan je buigen over de volgende vragen:
– Heb ik voldoende aandacht en tijd geschonken aan de mensen van wie ik hou, familie, kinderen of ook mensen die net als familie voelen?
– Heb ik me deze maand manipulatief, onzeker, nukkig, teruggetrokken, somber gevoeld?
– Heb ik geprobeerd mijn zin te krijgen, mijn doel te bereiken via omwegen?
– Heb ik deze maand een evenwicht gecreeërd tussen mijn werk en mijn gezin?

Je kan nog lekker genieten van de OM mantra ( genoeg te vinden op youtube)
Je derde oog wordt deze periode gevoeliger, inzichten, helder zien , het dieper weten ontwaakt
Aartsengel Gabriël is de engel en beschermer van de familie en ondersteunt ons assertief te zijn, in onze waarheid te staan en onze angsten los te laten.
De Godin Diana is de godin van de heksen en helpt ons onze verantwoordelijkheid te nemen voor ons lichaam, onze gedachten, helpt ons onze twijfels te overwinnen, helpt ons te focussen op onze prioriteiten

Happy FULL MOON