Paragnost Eddie en Consulenten

Boosheid en gefrustreerde verlangens

BOOSHEIDBoosheid en gefrustreerde verlangens. Wanneer we goed opletten kunnen we waarnemen dat boosheid uiteindelijk altijd ontstaat uit gefrustreerde verlangens. In de diepte meestal onmiddellijk of indirect uit een gefrustreerd verlangen naar geborgenheid. Verbondenheid of waardering. Het kan ook uit vastgehouden oude frustratie zijn.

Boosheid uit belediging

Boosheid uit belediging ontstaat uit de frustratie van een terug verlangen naar respect. Eigenwaarde (waardering) en naar veiligheid. Boosheid omdat iemand anders boos op ons is. Komt ook voort uit teleurstellend respect of uit gefrustreerd verlangen die ander te kunnen domineren (macht). Wanneer het soms lijkt dat boosheid voortkomt uit angst. Besef dan dat met die angst een teleurstellend verlangen gepaard gaat (bijvoorbeeld naar veiligheid). Boosheid uit pijn ontstaat uit het teleurstellend terug verlangen naar onze toestand van vóór de pijn.

Bekijk alle consulenten
Medium Zeno
Beschikbaar
Box 45: Medium Zeno
 
Soms heb je iemand nodig die je vooruit helpt. Als Medium, Paragnost & Consultant ben ik er graag voor je. Ben heldervoelend, helderziend en helderwetend. Heb loepzuivere gidsen. Ik werk vraaggericht, luister, geef zuivere informatie door, inspireer en bied oplossingen voor uw vragen en problemen. Angsten en blokkades worden verwijderd tijdens de OLOF oefening. Ik maak mensen krachtig en blij waardoor zij de juiste persoonlijke en/of zakelijke beslissingen kunnen nemen. Voordat ik u kan helpen heb ik uw voornaam en geboortedatum nodig, ook van degene waar u vragen over heeft.
Bob
Beschikbaar
Box 80: Bob
 
Helderziend, -wetend en -voelend. Dankzij lijntje met ‘de thuiswereld’ heb ik een zeer hoog bewustzijn over wat er werkelijk speelt op aarde.
Philippa
Ingesprek
Box 16: Philippa
  
Jarenlange ervaring als paragnost/medium. Ik kan obstakels in uw leven goed aanvoelen en daar u een goed advies in geven en samen met mijn gidsen tot een oplossing komen.
Paragnost Eddie
Offline
Box 01: Paragnost Eddie
 
Helderziend, heldervoelend paragnost, relatie coach. Helderziend, heldervoelend paragnost, relatie coach.
Medium Rita
Offline
Box 02: Medium Rita
 
All-round medium op alle vlakken thuis, graag kijk ik samen met u naar de vraagstukken en help ik u er graag bij.
Medium Catharina
Offline
Box 03: Medium Catharina
  
Zien, horen , voelen, lenormand , feng shui , numerologie , horoscopen en hekserij
Claire
Offline
Box 04: Claire
  
Zeer sterk invoelend medium. Verschaf helderheid elke situatie. Wijze raad, allround coach, kaartlegging, helderwetend-voelend, liefdesvragen, persoonlijke groei.
Medium Nemye
Offline
Box 05: Medium Nemye
 
Welkom op mijn profiel lief mens en fijn dat je er bent. Ik ben een geboren helder voelend, helderziend, helder wetend en empatisch coach.
Wicca Seline
Offline
Box 06: Wicca Seline
  
Merry Meet, mijn naam is Seline. Zoekt u inzicht en antwoorden over de liefde, uw relaties of uw carrière? Met behulp van de 5 elementen zal ik u helpen.
Medium Mira
Offline
Box 07: Medium Mira
 
Medium Mira, Tarotkaartlegster icm Lenormandkaarten, sjamanistisch healer en coach, heldervoelend en wetend. Ervaring in relatieproblemen, ook ervaring rouw en stervensbegeleiding door jarenlange ervaring in de zorg.
Medium Sacha
Offline
Box 08: Medium Sacha
 
ik ben Sacha, Ik ben bereikbaar voor onderwerpen als relaties, de liefde, contact met overleden dierbaren, zielsverwanten en tweelingzielen .
Medium Arlette
Offline
Box 09: Medium Arlette
 
Spiritueel raadgeefster en gespecialiseerd op het gebied van Reiki, Aura- en chakrahealing, Edelstenen, Zielsverwanten, HSP, Nieuwetijdskinderen, Starseeds, Draken energie, ........
Maria
Offline
Box 10: Maria
 
Life Coach Maria.. Wat leuk dat je mijn profiel bezoekt. Ik werk vanuit mijn intuïtie en ondersteun mij hierbij met de kaarten van Lenormand of Engelenkaarten en symbolen. Laat mij een steun zijn in de weg die je bewandelt.
Lien
Offline
Box 11: Lien
  
Helderziend, voelend en wetend. Healer. Liefde is je oorsprong als ook je bestemming.
Medium Avina
Offline
Box 12: Medium Avina
  
Geboren met de gave. Heldervoelend, wetend en horend. Ook kan ik contact maken met overleden dierbaren.
Medium Adrienne
Offline
Box 13: Medium Adrienne
   
Paragnost/ healer /reader Heb inmiddels al 35 jaar een healing/reading praktijk .
Medium Kimberly
Offline
Box 14: Medium Kimberly
 
Ik ben Medium Kimberly, helder wetend en helder voelend. Eerlijk, zuiver, duidelijk, gevoelig en empathisch zonder oordeel.
Paragnost Alieda
Offline
Box 15: Paragnost Alieda
  
Helderziend, heldervoelend, kaartleggingen. Specialisaties relaties, praktische spiritualiteit, transformaties en zakelijke (juridische) aangelegenheden.
Medium Celesta
Offline
Box 17: Medium Celesta
  
Gespecialiseerd in Tweelingzielen/divine en narcistische relaties. Ik ben een Healer (Shamballa), Medium, Paragnost en Coach.  
Astrid (2)
Offline
Box 18: Astrid (2)
 
Astrid is nummerloge, helderziend -wetend en voelend .Tevens legt zie de lenormand kaarten en de titania's geluks kaarten. Aan de hand van je geboortedatum geeft ze een uit gebreide persoons beschrijving. Ze is ervaren ,helder en to the point!!!
Paragnoste Lotus
Offline
Box 19: Paragnoste Lotus
 
Sinds 2015 met veel plezier fulltime Paragnost-Medium. Lenormandkaarten,Engelenkaarten. Helderziend,-voelend en Horend.
Jarta
Offline
Box 20: Jarta
 
Jarenlange ervaring als heldervoelend, helderziend en helderwetend Medium, Paragnost en Consultant. Werk vraag- en oplossingsgericht. Heb zuivere gidsen. Ik luister, inspireer, maak mensen blij en krachtig en help om de juiste beslissingen te nemen.
Johanna
Offline
Box 21: Johanna
 
Zeer ervaren en gewoon! Eerlijk en to the point readings en bereikbaar voor onderwerpen: relaties, nieuwe liefde, vreemdgaan, werk, leven in overvloed, spiritualiteit
Manuela Medium
Offline
Box 22: Manuela Medium
 
Helderziend mediamiek coach
Medium Laura
Offline
Box 23: Medium Laura
 
Medium, Ik leg al 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.
Medium Arezu
Offline
Box 24: Medium Arezu
  
Mijn naam is Arezu, sterk helderziende  medium afkomstig uit het Oude Perzië.
Medium Eleonora
Offline
Box 25: Medium Eleonora
   
TRANCE MEDIUM- HELDERZIENDE -NUMEROLOGE. Ik mag boodschappen van Gene Zijde aan U doorgeven . Ontdek u levensmissie. Contact met U dierbare overledenen.
Annick
Offline
Box 26: Annick
 
Heldervoelend, wetend en ziend Spiritueel coach en NLP, healer, kaartenreading. Ik ondersteun je graag met al jouw levensvragen. Ik voel op je in en haal veel uit je stem. Vaak komen daar ook beelden bij door en geef je door wat je op dit moment nodig hebt, dit gaat gepaard met een kaartlegging vaak. Ook middels spirituele coaching en NLP kan ik je de juiste tools aanreiken om je inzicht te geven en je nog meer in je eigen kracht komt te staan, zodat het weer vrij bij je kan stromen. Zelf heb ik met regelmaat voorspellende dromen, ik kan jou helpen hierin jouw specifieke droom te verhelderen. Met mijn Reiki en stem achtergrond en ervaringen mag ik je desgewenst een helende werking doorgeven. Wie weet spreken wij elkaar Liefdevolle groet
Medium Helen
Offline
Box 27: Medium Helen
 
Ik ben spiritueel coach en fungeer als fakkel om inzichten en antwoorden aan te reiken.
Medium Maan
Offline
Box 28: Medium Maan
  
Medium, helderziend , horend en wetend . Dank zij mijn gave mag ik aan je doorgeven wat er in de nabije toekomst en nu belangrijk voor je is
Ruud
Offline
Box 29: Ruud
  
Zien, voelen en weten op een heldere manier. Vele jaren ervaring. Vragen op alle gebieden en situaties mogelijk. Bewustzijnsverruiming omtrent zaken en prive problemen.
Emy
Offline
Box 30: Emy
 
Op Zoek naar diepgaande inzichten en heldere Antwoorden? Bel nu en ontvang persoonlijke begeleiding die je verheldert!
Medium Kaatje
Offline
Box 31: Medium Kaatje
 
Helderziend-horend , kaartlegging algemeen, liefde/ werk, rechtbank , Spirituele ontwikkeling "tweelingzielen" Contact gene zijde +40j ervaring  
Medium Angel
Offline
Box 32: Medium Angel
  
Ervaren invoelend medium, helderwetend, heldervoelend, reikimaster, magnetiseur, coach en therapeut, psychologie en gezinstherapie gestudeerd.
Spiritueel Coach Ingrid
Offline
Box 33: Spiritueel Coach Ingrid
 
*Medium *Spiritueel en maatschappelijk coach *Energetisch healer/therapeut *Dierencommunicatie *Transformatie coach *Tweelingzielen *Narcistische relaties *Persoonlijke ontwikkeling *Transformatieprocessen *Persoonlijke blokkades
Debby
Offline
Box 34: Debby
  
We ontmoeten elkaar niet per toeval maar gewoon omdat het tijd is! Astrologie, Kaart Lezen, Droomanalyses en meer.
Medium Francis
Offline
Box 35: Medium Francis
   
Medium-paragnost Francis. kan op afstand healingen geven. Met haar helder voelend, ziend, en horendheid kan zij uw twijfels wegnemen
Albertus
Offline
Box 36: Albertus
   
Elke vraag verdient een helder antwoord. Quantum-coach,magnetiseur, helderziend, heldervoelend. Transformatie, twinsouls, liefde/relaties, zielsconnecties, carrière, healer, HSP.
Geziena
Offline
Box 37: Geziena
 
Heldervoelend paragnoste, lenormand, engelenkaartlegging, pendelen, droomuitleg....
Rosa
Offline
Box 38: Rosa
 
Helderwetend, intuïtief paragnoste en tarotiste geboren in Roemenië. Voor oplossingsgerichte gesprekken met betrekking tot relaties op zielsniveau, werk..
Medium Cecile
Offline
Box 39: Medium Cecile
  
Gevoelig medium. Zij wordt geleid door haar Aartsengel Jeremiel. Cissie legt graag voor jou Tarot..
Chantalle
Offline
Box 40: Chantalle
  
Medium, kaartlegster, Healer op afstand. Voor al uw vragen/inzichten mag u mij bellen!
Paragnost Heleen
Offline
Box 41: Paragnost Heleen
 
Ik ben geboren met een gave, helderziend en heldervoelend en helderwetend. Gespecialiseerd in liefdes relaties en het omschrijven van mensen/ontleden van mensen.
Medium Melissa
Offline
Box 42: Medium Melissa
  
Ik ben een krachtig, spiritueel, heldervoelend en ziend medium die werkt met de leormandkaarten indien gewenst. Ik help u graag om meer Inzichten te krijgen in situaties die u dwars zitten.
Elliz
Offline
Box 43: Elliz
 
ik kan en wil je graag helpen en meedenken. Ik ben helderziend en heldervoelend en heb ervaring met de pendel en met tarotkaarten. Hoop je de goede weg te wijzen. 
Medium Kyra
Offline
Box 44: Medium Kyra
 
Heldervoelend, helderwetend en helderhorend
Medium Zenna
Offline
Box 46: Medium Zenna
 
Medium helderwetend,heldervoelend,helderziend paragnost voor verleden, heden en toekomst
Medium Dinétha
Offline
Box 47: Medium Dinétha
 
Ik ben een krachtig maar ook invoelend medium. Werk met Aartsengelen, derde oog en Tarot. Leg contact met zielen. Kijk in het verleden, heden en toekomst.
Medium Ariël
Offline
Box 48: Medium Ariël
  
Medium ARIËL, zeer ervaren. Sterk helderziend met kaarten. Voor al je levensvragen. Liefde, geluk, je soulmate
Medium Joze
Offline
Box 49: Medium Joze
 
Helderziende en Heldervoelend Medium. Zij is gespecialiseerd in liefdes-en relatie vragen maar ook voor een toekomstprognose ....
Medium Gonny
Offline
Box 50: Medium Gonny
  
Medium, Heldervoelend Helderziend en Helderhorend! Gespecialiseerd op het gebied van liefde, relatie, werk, verleden, heden en toekomst.
Medium Erika
Offline
Box 52: Medium Erika
 
Mijn naam is Erika al jaren werk ik binnen mijn praktijk als levens coach. en begeleid mensen met relatie stress angsten gedragsproblematiek. en trauma's en karmische relaties. geef energetische behandelingen dit in combinatie met kristallen en edelstenen. Heb je vragen over een betekenis van een kristal of edelsteen bel me dan.
Maria B
Offline
Box 53: Maria B
   
Helderwetend en voelend en sterk intuïtief en sterk in tijdsaanduiding, liefde, tweelingzielen, healer, financieel, zakelijk. Usui Reiki Master en Kundalini
Medium Eefje
Offline
Box 54: Medium Eefje
  
Geboren met helderzien voelen en horen weten en ruiken kunt u me benaderen voor een fotoreading waarbij ik specifieke informatie doorkrijg
Medium Anne
Offline
Box 55: Medium Anne
 
Gediplomeerd regressie en reincarnatie therapeut/ hypnotherapeut* Dieren reader en healer* Spiritueel en maatschappelijk coach
Medium Noa
Offline
Box 56: Medium Noa
   
Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......
Medium nina
Offline
Box 57: Medium nina
 
Paragnost, medium, luisterkindwerker, hypnotherapeut. Ik krijg de informatie vanuit jouw energie en de informatie vertaal ik naar bruikbare inzichten.
Klanten service
Offline
Box 58: Klanten service
 
Klanten service
Medium Sonja
Offline
Box 59: Medium Sonja
 
Heldervoelend-zien-horend medium en paragnost werkt met liefdevolle Engelen en Gidsen. Tijdens het consult ......
Brigit
Offline
Box 60: Brigit
  
Paragnost, Spiritueel Coach, Heldervoelend, Reiki master & Kaartlegging. Specialisaties relatie, familie en bedrijfsmatige vraagstukken.
Paragnost Richard
Offline
Box 61: Paragnost Richard
 
Medium, paragnost. Voor al uw vragen.
Medium Angelique
Offline
Box 62: Medium Angelique
 
Ben geboren medium-paragnost, helderziend ,weten , voelend.. contact met overledenen.. maar ook leg ik graag de kaarten voor u.
Medium Julia
Offline
Box 63: Medium Julia
 
Helderziend kaartlegster ik kan antwoord geven op liefde , familie en werk. Ik gebruik hierbij zigeunerkaarten, engelenkaarten..
Mary van Belzen
Offline
Box 65: Mary van Belzen
 
Ik geef gechannelde boodschappen vanuit de sterren. Voor vragen over je persoonlijke groei, talenten, werk en zakelijke vragen. Geen relatie vragen.
Janaina
Offline
Box 66: Janaina
    
Hoogsensitief, empatisch luisterend oor. Door het werken als hulpverlener en verpleegkundige heb ik veel mensenkennis opgedaan. Levenservaren en wereldwijs sta ik u te woord. Also english, auch deutsch, tambem português
Kees Jan
Offline
Box 67: Kees Jan
 
Ik bied helderheid en inzicht van uit afstemming!
Medium Dewika
Offline
Box 69: Medium Dewika
 
Met behulp van mijn tarotkaarten en heldervoelend vermogen geef ik u inzicht in uw huidige situatie en vooruitzichten voor de toekomst.
Feline
Offline
Box 70: Feline
   
Telepaat, Paragnost, Trancemedium, Spiritueel Coach en Healer. 25 jaar ervaring in werken met twee- en viervoeters. Ook voor een healing!
Paragnost Lara
Offline
Box 72: Paragnost Lara
     
Een bericht van Lara, Ik ben gebeld door Lara. Met pijn in haar hart gaf Lara aan, niet meer te kunnen werken op de bellijn.
Medium Lizzy
Offline
Box 73: Medium Lizzy
 
Medium heldervoelend/helderwetend Kaartlegging/toekomst prognose liefde,werk,relatie.....
Celisa
Offline
Box 74: Celisa
   
Coach, Droomanalyse, Egyptische Tarot. D.m.v.achtergrondkennis met psychologie, parapsychologie, chakraleer, symbolieke kennis en empatisch vermogen kunnen we vanuit een diepere laag gaan kijken naar je vraagstukken. Bij verzoek gebruik ik de Egyptische Tarot. Ontwikkeling in zelfkennis / Transformatie / Dromen hoe je die kan ontcijferen, wat de betekenis is voor jou. Blijft je iets bij wat je niet kan plaatsen? Dan zit er vast een verkapte boodschap waar je (in het moment)niet bij kan. Zit je vast in patronen? Waar komen die vandaan en wat heeft het te betekenen voor jou...Geen vraag is te gek...Ook zit ik op de Chat mocht je dat fijner vinden, je bent welkom! Liefdevolle groet.."Celisa"
Medium Stella
Offline
Box 75: Medium Stella
 
Helderziend medium, relatie en liefdes problemen in crisis ik geef u graag advies en antwoord . Contact met overledenen.
Koosje
Offline
Box 76: Koosje
  
Paragnost, Helderziend- voelend en wetend, Transformatiecoach & begeleiding tijdens jouw Spiritueel Ontwaken. Ik leg geen kaarten, werk vraaggericht.
Medium Sara
Offline
Box 77: Medium Sara
 
Heldervoelend, wetend en paranormaal hoogbegaafd. Ik geef U inzicht in de toekomst. Tevens leg ik ook de lenormandkaarten.
Ziener Kim
Offline
Box 78: Ziener Kim
 
Medium, paragnoste. lenormand kaarten. Geeft inzicht voor de toekomst. maakt ook gebruik van engelenkaarten/godinnenkaarten..
Medium Margret
Offline
Box 79: Medium Margret
 
Hay ik ben Sjamaans Medium en Kaartlegster. Ik ben gespecialiseerd in Zielsliefde en Tweelingzielen, al kun je voor al je vragen bij mij terecht, ook over dieren. Ik geloof in de wet van de natuur en dat nix voor nix gebeurd.
Paragnost Ava
Offline
Box 81: Paragnost Ava
 
Even voorstellen mijn naam is Ava en ik werk al ruim 25 jaar als Paragnost, daarnaast ben ik Relatiecoach, Bewustzijnscoach, Spiritueel Coach en werk ik ook als healer d.m.v zingen. Ik ben helder voelend en helder wetend.
LionHeart
Offline
Box 82: LionHeart
 
Mijn naam is LionHeart en ik ben hier om licht te werpen op de onbekende paden van uw leven. Met meer dan 15 jaar ervaring als een gerespecteerde paragnost.
Ron Los
Offline
Box 83: Ron Los
   
Ron Los. Medium, Paragnost en Healer. Voor al uw vragen over het verleden, heden en de toekomst kunt u bij mij terecht.
Mary
Offline
Box 84: Mary
  
Medium, multi-dimensionaal paragnostisch therapeut, healing, helderziend, -voelend, -wetend.. Kaartlegging, reading. Gidsen, healing. Voor al uw vragen/advies help u graag verder.
Medium Angelia
Offline
Box 86: Medium Angelia
      
Bekend heldervoelend Medium en lichtwerkster. Ik geef inzichten en antwoorden op al U vragen via de klassieke en Mystieke Lenormandkaarten en engelentherapie.
Kaartlegster Galina
Offline
Box 87: Kaartlegster Galina
 
Ik ben 40 jaar ervaren kaartlegster. Ik ben helderziend en heldervoelend. Geef goed advies op zakelijk gebied, relatie...
Mybi
Offline
Box 88: Mybi
 
Ik ben een ervaringsdeskundige op heel veel gebieden. Ik heb veel levenservaring op gebied van zielsverwanten. Ben ook rouwconsulent.Breng rust in moeilijke momenten en heb een luisterend oor.
Elly
Offline
Box 89: Elly
 
Heldervoelend en -wetend medium en paragnost. Ik stem me af op jouw energie en krijg boodschappen door die voor jouw belangrijk zijn
Medium Anneke
Offline
Box 90: Medium Anneke
 
Mijn naam is Anneke, ik ben paragnost, medium, sjamaan, mental/spiritueel coach en healer. Ik geef je inzichten en helderheid.

Boosheid komt voort uit een opeenstapeling van frustraties

Vaak komt boosheid echter ook voort uit een opeenstapeling van frustraties waar we ons niet bewust van zijn. Die zich door een kleine aanleiding in grote boosheid kan manifesteren. Daarom begrijpen we soms zelf niet waarom we zo boos op iets onbetekenends kunnen reageren. Ook onze wilobsessie bevat een verlangen en kan gefrustreerd worden en zo gemakkelijk boosheid creëren. Denk hierbij ook aan de frustratie van een verlangen naar hoe je vindt dat de dingen zouden moeten zijn. Of hadden moeten gaan.

Gefrustreerde verlangens zijn teleurstellingen

Daarom zijn ook al onze gefrustreerde verwachtingen in feite teleurstellende verlangens. Essentieel om te beseffen is ook hoe egocentrischer onze mentaliteit. Hoe meer we leven in behoeftes en frustraties en de hieruit komende boosheid. In een toestand van boosheid worden we negatief. Nog meer egocentrisch en agressief. We voelen een neiging tot destructie en gevoelens van waarden, medemenselijkheid en verbondenheid. Produceren dan al gauw scheldwoorden en verwensingen. We raken in een vijand waan en ons gedrag wordt agressief en wantrouwig. Verliezen ons realiteitsbesef en we zijn dan min of meer in een toestand van psychische en intuïtieve black-out. Waarin we de dingen niet zuiver meer kunnen zien en/of begrijpen.

Neiging tot wraak

Door die neiging tot wraak en vijand waan valt elke vorm van respect weg in deze gestoorde toestand. Zowel respect voor mensen als voor alles wat op onze weg komt. Iemand in toestand van boosheid weet niet goed wat hij doet en kan niet genuanceerd denken, Leeft in een “zwart wit” of zelfs in een “alles is negatief”. Zoals gezegd, het begrip van waarden en gevoelens van verbondenheid en respect is weg. Dit alles gecombineerd met die neiging tot destructie maakt dat we zo iemand dan ook ontoerekeningsvatbaar noemen.

Achteraf spijt

Op zo’n moment doen we dan ook dingen waar we later spijt van hebben. We verkeren dan in een tijdelijke maar onbetwistbaar gestoorde en in wezen psychotische toestand. Waar we ons op dat moment niet bewust van zijn. We zijn dan geïdentificeerd met een vijandig en negatief zelfbeeld, medemensbeeld en wereldbeeld. Vanuit boosheidtoestand, met alle zojuist genoemde gevolgen. Kan zo iemand dan op den duur een vijandige, egocentrische, wantrouwige en respectloze overlevingsmentaliteit ontwikkelen. Boosheid en gefrustreerde verlangens ontstaan niet door een ander. Door wat we in het verleden hebben meegemaakt. In onze kindertijd.

Vijandpsychose

Wie het overkomt is zich daarvan echter niet opzettelijk bedoeld. Hij of zij leeft dan voortdurend in een vijandpsychose. Een paranoïde toestand. Op deze manier ontstaat een negatief mens- en wereldbeeld en daaruit een antisociale houding met veelal verachting van de gehele samenleving. Het zelfbeeld wordt dan negatief om zich te kunnen handhaven in deze negatieve flow. De macho komt naar voren om kwetsbaarheid te verbergen. Zij creëren op den duur het vaste vooroordeel: “de ander is de vijand”. En leiden zo tot leven in angst, wantrouwen en een negatief zelfbeeld, medemens-. En wereldbeeld alsook tot gevoelens van afzondering en eenzaamheid. Probeer deze overlevingsmentaliteit, onverschilligheid, gevoelsontkenning en dit negatieve medemens- en wereldbeeld zo veel mogelijk in jezelf te herkennen. Zoveel mogelijk te leven in realisme, innerlijke oprechtheid en in een ontspannen natuurlijke innerlijke vriendelijkheid.

Overlevingsparanoia

Onze overlevingsparanoia is een van de belangrijkste en diepere barrières voor een totale innerlijke vriendelijkheid. En te leven in harmonie met het bestaan. Straf is in mijn ervaring een primitieve, schadelijke en fascistoïde leermethode. Vaak betekent het je eigen frustraties of angsten afreageren op je eigen kind. Beter is je kind bij te brengen wat en waarom het iets verkeerd gedaan heeft en wat de gevolgen voor anderen zijn. In de eerste plaats moet daarom ons gefrustreerde verlangen ontdekt worden. Vaak is het een gefixeerd en onbewust verlangen uit het verleden. Dat te maken heeft met gemiste waardering, veiligheid of verbondenheid dat toen gefrustreerd was en vastgehouden bleef. Door in diepgaande introspectie dit nauwkeurig te bezien. Kunnen we ons ervan bewust worden welke verlangens er in ons zijn gefrustreerd. Verwerking, aanvaarding en realisme vormen de enige weg waar deze teleurstellende verlangens definitief kunnen worden losgelaten.

Bewustwording van onze angsten en verlangens

Na bewustwording, begrip en realistisch verwerken van onze onverwerkte negatieve ervaringen en frustraties., Kunnen we onze boosheid en die psychische spanningen ook begrijpen en langzamerhand of vaak ook direct loslaten. Er ontstaat dan zowel realiteitszin als bewuste of onbewuste aanvaarding. Hiermee het loslaten van oude behoeftes, boosheid en bijbehorende spanning. Zo kunnen onze negativiteit en boosheid oplossen. Door het simpelweg vinden en realistisch verwerken van de oorzaak. Ook het “herbeleven” van oude onverwerkte negatieve ervaringen kan helpen bij verwerken en het loslaten van negativiteit. Dit vraagt om diepe herinnering en inleving. Inleving in hoe de dingen waren en in de pijn en ellende van ervaren. Negativiteit of gemis en het gefrustreerde verlangen van toen.

Pijn en het lijden ontstaat uit verlangens

De pijn of het lijden in het verleden ontstond door niet kunnen aanvaarden en terugverlangen naar de toestand van vóór het lijden. Ook herinnering van je beoordeling toen is belangrijk in vergelijking met je beoordeling en begrijpen nu. Nu is de enige weg nog aanvaarding; de dingen waren zoals zij waren, en zijn zoals zij zijn. En mensen hebben je dingen aangedaan vanuit hun achtergrond toen. Probeer na zulk een herinneringsgebeuren vooral je zieligheids- of slachtoffer ego onmiddellijk te herkennen. Dan los te laten. Begrip, werkelijkheid en aanvaarding zijn steeds essentieel bij de verwerking van het verleden.

Zoek hulp hiervoor

Voor een dergelijk herbeleven kun je het beste hulp van een therapeut opzoeken. Vanuit een rationele zingeving kun je het weer zien zitten, en hoef je niet in een negatief ego of slachtoffer ego vast te blijven zitten. Let daarnaast op je toestand in omstandigheden van zon, blauwe lucht, natuur, etc. Hoe meer en hoe vaker je leert zijn in een ontspannen positieve levenstoestand. Zul je beter kunnen waarnemen dat elke boosheid in feite een boosheidsact is. Een act die ontstaat uit innerlijke “zelf” belangrijk makerij in onrealistische onbescheidenheid en waarin onze integriteit ver te zoeken is.

Wanneer de situatie dat vraagt kun je soms naar buiten toe ook voor een bewuste boosheid kiezen. Het is dan ook het beste zo veel mogelijk definitief afstand te nemen van alles wat herinnert aan het verlies en te zoeken naar realistische afleiding of bezigheid, die je totale concentratie vraagt en probeer zo mogelijk in een meditatie te komen die alles oplost. Jezelf niet kunnen vergeven als gewoonte betekent je vastklampen aan een negatief zelfbeeld, en zelfveroordeling en niet (willen) begrijpen en aanvaarden dat fouten maken bij het leven hoort van iedere mens.

Totale zelfaanvaarding

Totale zelfaanvaarding is een voorwaarde voor een mentaal ontspannen positieve levenskwaliteit. Vanuit je individualiteit kun je ook jezelf wat belachelijk maken; bijvoorbeeld: wat heerlijk dat ik stom, dom, etc., ben. Dus jezelf toestaan fouten te maken. Dat leeft een stuk lichter. Boosheid en gefrustreerde verlangens, is onszelf onvoldoende kennen.

Narcistische types