Paragnost Eddie en Consulenten

Vechten voor de liefde van een ander

Vechten voor de liefde van een anderVechten voor de liefde van een ander, is dat de weg. We zeggen wel eens, ik heb gevochten als een leeuw, om te bereiken waar ik nu sta. Zal het de bedoeling van het leven zijn, dat je vecht! Vraag het je gewoon eens af, en welk antwoord krijg je dan binnen? Voor de een zal dit een ja zijn, voor de ander een nee en alles er tussen in.

Vechten voor het leven, als je heel ziek bent en je moet alle zeilen bijzetten er weer bovenop te komen, dat is echt vechten voor het leven. En ook als je jezelf kwijtraakt door pijn en verdriet, dan is dat ook vechten voor het leven. De mens is van huis uit een doorzetter en een vechter, we gaan de strijd aan als ons leven in gevaar is. We willen van het leven blijven genieten, zolang als het kan.

Deze manier van vechten heeft een hele mooie diepere betekenis, er moet echt worden gevochten voor het leven. Vechten voor de liefde, deze te krijgen van een ander, is dat de weg? Soms wel, als de ander de weg kwijt is en je voor de ander tijdens deze periode klaar wilt staan, dan vecht je samen voor de liefde.

Vechten voor de liefde van een ander, die je heeft verlaten, die er nog niet is, die je verkeerd behandelt, geen respect voor je heeft, je slaat, is het wijs om daarvoor te vechten? Nee, dan zoek je het gevecht op en ben je eigenlijk in een gevecht met jezelf terecht gekomen.

Het leven zelf is geen vechtpartij. Het leven is vreedzaam en kent geluk, liefde, samen zijn. Moet je dan gaan vechten voor iemand die jou niet ziet staan? Je niet meer wilt? Die je telkens weer bedriegt. Iets in de mens zegt in eerste instantie, ja, ik houd mij hieraan vast. Ik wil hier een succes van maken of gaan maken, ik geef het niet zomaar op. Ik wacht op de ander, totdat die verandert. Ik geef de ander de tijd om mijn vertrouwen te winnen. Als dat je intentie is, heb je er in ieder geval over nagedacht en een bewuste keuze voor gemaakt.

De meeste gaan wachten en hopen, ze hopen dat de ander ze gaat zien staan, ze hopen dat de ander stopt met bedriegen. Ze hopen dat de ander bij ze wilt blijven. Al dat hopen en wachten, betekent dat je voor de liefde aan het vechten bent en jezelf door te kort doet. Vechten op deze manier om de liefde, waarbij je lijdzaam wacht, geduld en ongeduld zich afwisselt. Je leeft tussen hoop en vrees, dan ben je op een verkeerde manier aan het vechten voor de liefde. Dat houd je niet vol, dat gaat ten koste van jezelf. Je levert eigenliefde in.

Zodra je voelt dat je eigenliefde aan het inleveren bent, wordt liefde een gevecht. De intentie van het leven hier, jouw leven is niet de bedoeling dat je in gevecht met jezelf komt, om de liefde van een ander om wat voor reden dan ook te gaan krijgen.

Vechten voor de liefde van een ander, is dus niet de weg, zodra eigenliefde in het gedrang komt. Zodra je voelt, dat je leven begint stil te staan, omdat je aan het wachten bent op iemand, omdat iemand je verlaat en je die terug wilt en het gaat ten koste van jezelf. Je wordt vermoeid, je raakt de zin van het leven kwijt, je gedachten staan in een piekerstand. Dan ben je liefde aan het inleveren.

Dat kun je even doen, maar bewaak je eigen grenzen, ga die nooit over als het ten koste gaat van jezelf. Mediums en paragnosten van Paragnost Eddie staan klaar voor je, jou in te laten zien dat liefde geen gevecht is, hoe je dit kunt voorkomen en hoe je je eigen grenzen leert te herkennen om nooit meer iets van jezelf in te leveren voor een ander, die jou niet meer wilt, ziet staan. Je te kort doet.

Want dit gevecht win je niet, je bent een verliezer, je verliest de liefde voor jezelf met alle gevolgen van dien.

Medium Claire