Paragnost Eddie en Consulenten

Ten onder gaan aan meeleven met anderen

Ten onder gaan aan meeleven met anderenTen onder gaan aan meeleven met anderen. Ja het kan, ten onder gaan aan het meeleven met anderen. Je bent dan een echte emphaat, maar wel iemand die nooit voor zichzelf staat. Meelevend zijn is een ongelooflijk mooie eigenschap. Je kunt je dan inleven in het leven van anderen.

Maar zoals voor alles geldt, je kunt er ook in doorslaan, waar is dan jouw bestaan? Je voelt je vaak moe, je denkt veel na over wat anderen met je delen. Je vindt wat ze overkomt verschrikkelijk en hun leed is jouw leed.

Als je merkt op een gegeven moment dat alles wat je hoort, leest en ziet je begint te raken en er niet los van kan geraken, dan ga je ten onder aan het meeleven van anderen, geeft een paragnost van Paragnost Eddie aan.

We spreken ze regelmatig, die zijn vastgelopen in het meeleven van anderen. Het zijn ook vaak helpers, doeners. Mensen die al voor een ander hebben bedacht wat ze het beste kunnen doen. Draaien dan hun hand er ook niet voor om het direct even voor de ander te regelen.

Hoe fijn dat ook is, zegt de paragnost werkzaam bij paragnost Eddie, aan alles zit een grens. Ook aan meeleven met anderen. Op zich is het een hele mooie kwaliteit, als je het kunt. Maar je zult ook jezelf er heel goed bij in de gaten moeten houden.

Empathisch vermogen kan voor jezelf verlammend werken. Aan het einde van de dag, zit je lijf vol met alles waar anderen in hun leven mee stoeien. Je zou ze wel willen helpen, het voor ze op willen lossen, hun lijden willen verzachten.

Met deze gedachten duiken ze vaak het bed in, wat dan een zeer onrustige nacht geeft. Anderen zoeken mensen met veel begrip vaak op. Ze voelen dat ze bij jou hun verhaal kunnen doen. Maar al die verhalen ga jij aan ten onder.

Het altijd goed willen doen, tijd voor anderen nemen, het is mooi. Maar jij telt ook mee. En als hierdoor je eigen leven, gemoedsrust door in de knel komt, kun je met een gerust hart zeggen. Ik heb niet voor mijn eigen hart goed gezorgd.

Wat er vaak gebeurt ook bij diegenen die heel erg goed zijn in meeleven met anderen, dat er over hun heen wordt gelopen. Ze vragen nooit iets. Ze lossen alles zelf wel op. Aandacht hoeven ze ook liever niet.

Ze plooien zich in allerlei bochten, om er voor anderen te zijn. Dat ze hierdoor afstevenen op overspannenheid en een burn out, die signalen worden gemist. Het is dus vaak een samenloop van factoren.

Meeleven, empathisch zijn, klaarstaan, zorgen dat ieder ander tevreden is en ook voor anderen zaken oplossen die tezamen zorgen, dat je er zomaar er aan onderdoor kunt gaan. Voor deze mensen is het heel moeilijk om voor zichzelf te gaan leren durven kiezen.

Het is de kunst op empathisch te zijn, tot op zekere hoogte. Jezelf aanleren een luisterend oor te bieden, zonder het binnen te laten komen. Zegt een medium van Paragnost Eddie. Het zien als, mijn deur staat wagenwijd open, maar als we elkaar gedag zeggen, is het uit mijn systeem.

Want ik krijg anders slapeloze nachten en doe ik mijzelf geen goed mee.