Paragnost Eddie en Consulenten

Tegenstrijdige tijden

Tegenstrijdige tijdenTegenstrijdige tijden. Daar waar de één hele positieve ervaringen en verwachtingen beschrijft, zijn andere minder positief. Ieder persoon beleeft zijn eigen ervaringen, hart en hoofd soms wel en soms niet op dezelfde lijn.

De universele energie lijkt momenteel vooral beproevingen in begrenzingen neer te zetten. De tegenstrijdigheid in het ervaren van personen of situaties die de grens zwaar overschrijden, waarbij de tegenstelling de personen of situaties die juist dankbaar zijn en het licht laten schijnen.

De afgelopen week leek bij heel veel mensen de grenzen zwaar te worden overschreden. Niets menselijker om dan vooral in het negatieve stuk te blijven. Wel grappig, want ondanks grensoverschrijdend gedrag, kan het ook heel anders. Maar kan je dat negatieve loslaten? En dat positieve zien? En zelfs al zie je dat positieve, neemt je hoofd je mee gevangen in de frustratie van ‘eigenlijk’ een ander die jouw grenzen overschrijdt?

Ben je je er überhaupt bewust van?

Er lijkt zowel een positieve als een minder positieve energie neer te dwarrelen, die ons met onszelf confronteert. Zelfreflectie, is soms nodig, hoe lastig dit ook is. Is het de frustratie van tegenstrijdigheden, of anderen die in het nu de grenzen overschrijden … Of ben je boos op jezelf vanuit het verleden, of in het nu dat je dit toestaat. Of weet je even niet hoe te reageren op grensoverschrijdend gedrag?

Op wie of wat ben je boos, de reactie van jezelf, op de ander, het gedrag van de ander, of het verleden.

Eigenlijk denk ik dat niemand goed kan omgaan met grensoverschrijdend gedrag. Vooral in een tijd waarin tegenstrijdigheden nog meer in een vergrootglas zichtbaar worden.

Het woordje loslaten, is dan nu ook een heerlijke kreet! We zijn namelijk menselijke wezens met bijbehorende emoties. Loslaten, is een woordje waar maar weinig echt wat mee kunnen.

Grenzen stellen wel. Niet direct reageren, laat eerst bezinken welke grens overschreden is. Welke tegenstrijdigheden je hierin voor jezelf ziet. Neem daarna pas de beslissing of en wat je hiermee wilt doen.

Deze tijd van tegenstrijdigheden kan je dus ook als middel inzetten voor zelfreflectie en/of eens tot de realisatie te komen welke positieve zaken er in je leven spelen om dankbaar voor te zijn.