Paragnost Eddie en Consulenten

Stuur pas bij als het echt nodig is

Stuur pas bij als het echt nodig isStuur pas bij als het echt nodig is. De mens wilt het liefst onheil in zijn leven voorkomen. Daar hebben we ons verstand voor. Met een portie gezond verstand, en als volwassen persoon zou je daarover moeten beschikken, kun je een hoop dingen voor zijn. Zodat je niet telkens in de penarie komt.

En nu komt het, de een denkt nergens over na en overkomt alles. De ander denkt over alles na en overkomt het ook.

De een denkt nergens over na en staat daarna even vrolijk weer op. De ander denkt overal over na en staat nadat hem iets is overkomen, niet snel weer op.

De moraal hiervan is, dat onheil koste wat kost willen voorkomen, niet werkt en dan kun je maar beter pas gaan bijsturen als het echt nodig is. We hebben het leven nu eenmaal niet op alle fronten in de hand. Diegenen die altijd bezig zijn zich zorgen te maken over, en er overkomt ze iets, die zijn dan vaak ten einde raad. Ik heb er nog zo goed over nagedacht, ik heb nog zo goed opgelet, en toch, kijk nou, ik lig in de vernieling.

Diegenen die nergens over nadenken, die wel zien wat zich aandient, en die overkomt hetzelfde, die denkt, prima hoor, dit hoort bij het leven. Ik laat het los en ga lekker door met waar ik mee bezig ben.

Je te veel zorgen maken, het heeft geen enkele zin. Je bent eigenlijk bezig alles van te voren in te schatten, jezelf in te dekken, zodat je leven maar niet in onheil terecht komt. Dit kan van kwaad tot erger worden. Zo kun je jezelf heel veel ontnemen, bijvoorbeeld autorijden, want stel je voor dat je een ongeluk krijgt. Je bent dus al aan het bijsturen voordat er überhaupt iets aan de hand is. De zorgen krijgen je in je bezit en op een gegeven moment zie je overal gevaar in en ontneem je jezelf het leven.

Als jij iemand bent die zich altijd zorgen maakt, kun je ook maar heel moeilijk omgaan met mensen die heel luchtig in het leven staan. In een relatie levert dit heel veel ellende op. Als vrouw zijnde ben je altijd bezig met plannen, regelen, vooruit kijken en denken, en je partner die zich nergens druk over maakt, die ziet het allemaal wel als het zover is.

Je baalt van zijn houding, zijn nonchalance en je zou toch zo graag dat hij ook eens inzag wat je allemaal niet ontberen moet. Als hij nou ook eens een keer na zou denken, dat ik het niet allemaal alleen hoef te doen. We gaan dan op die ander zitten vitten, de les lezen, we vinden hem veel te makkelijk in alles. Hij krijgt de volle laag.

En weet je, hij laat je zoiets moois zien, waar jij zoveel aan kunt hebben. En jij laat hem ook iets moois zien, waar hij ook iets aan kan hebben. Alleen moeten beiden het wel willen zien en dat zien we vaak dus niet.

Jullie houden elkaar een prachtige spiegel voor. Jij laat hem zien iets meer zich verantwoordelijk op te stellen en hij laat jou zien je iets minder verantwoordelijk op te stellen. Als je dat van elkaar kunt zien, kun je samen gaan bijsturen.

En dan is het de bedoeling dat je beiden veel meer van het leven gaat genieten, samen en pas bij gaat sturen als er echt wat aan de hand is. Want het leven voor willen zijn, is nog niemand gelukt.

Laat het leven het werk doen en vindt samen de balans in het pakken van de verantwoordelijkheden. Mediums en paragnosten van Paragnost Eddie helpen jullie hier graag bij. Voorkom dus escalatie in de relatie, als je vindt dat de ander zich nergens druk over maakt en het voor jouw gevoel allemaal bij jou neerlegt. Je doet dit namelijk zelf, je gunt het iets niet.

Medium Claire