Paragnost Eddie en Consulenten

Stille mensen hebben vaak veel te vertellen

Stille mensen hebben vaak veel te vertellenStille mensen hebben vaak veel te vertellen. Mijn partner kan niet praten, mijn puber zegt nooit iets, mijn kind sluit zich op in zijn kamer. Zomaar een paar situaties die opvallen, omdat we als mens nou eenmaal praten. Gebeurt dat niet, wat dan! Dan moet er wel iets aan de hand zijn toch?

Dat hoeft lang niet altijd waar te zijn, dat iemand die stil is, wil niet zeggen dat die niet kan praten. Iemand kan namelijk ook heel veelzeggend zijn, door stil te zijn. Alleen denken we daar niet aan. We zijn gewend op een bepaalde manier te denken en te doen en in het leven te staan.

Om die reden associëren we stille mensen met iets wat niet klopt. Er zijn ook kinderen in een klas die je nooit hoort of ziet, zegt een medium van paragnost Eddie. Waarom haal ik dit aan? Omdat een stil kind in de klas voor overvolle klassen, vaak wel lekker is.

Je hebt er geen last van. Als het goede cijfers haalt, noemen we dat al snel een voorbeeldige leerling, die zo goed zijn best doet. Maar een stille leerling, die goede cijfers haalt, is best wel een reden om eens te observeren. Net zo goed als je dat bij een tiener, of puber zou kunnen doen.

Bij je partner, daarvan zeg ik als medium. Heb je goed gekeken en de tijd genomen, of de ander echt bij je past? Want aankomen met, mijn partner kan niet praten, is iets wat niet meer van deze tijd is.

Dan heb je zelf iets belangrijks verzuimd. De ander goed te leren kennen, voordat je je hart weggaf. Neemt niet weg, dat het je later pas opvalt, dat kan. Maar dat kan niet jaren later zijn. Overigens een partner die niet kan praten, kan het wel.

Want weet je, zegt het medium werkzaam bij Paragnost Eddie, ieder mens kan praten. Alleen praten sommige mensen met stiltes. Als we die stiltes gaan zien als een vorm van praten, kan het zomaar zijn, dat we er anders naar gaan kijken. En gaan horen wat ze met de stiltes willen zeggen.

Als kinderen niet willen praten, ook al vraag je is er iets, laat ze dan. Maar ga ze wel observeren, kijk hoe hun gedrag is. Als het goed is ken je ze door en door. Doe dit regelmatig, zo dat je kunt zien of dingen opvallen. Het hoeft namelijk helemaal niet iets te zijn. Is het wel iets, dan kun je er mee aan de slag. Maar kom je alleen achter door goed te kijken en de tijd er voor te nemen.

Er zijn mensen die nou eenmaal stiller zijn. Als kinderen zich veilig voelen, gezien en gehoord, complimenten krijgen, dan voelen ze zich op hun plek. Daar kun je altijd al mee beginnen. Zou eigenlijk de normaalste zaak van de wereld moeten zijn.

Stille mensen kunnen ons ook iets vertellen. Ze kunnen als een spiegel voor ons zijn. Wie weet zijn wij wel veel te veel aan het praten, waardoor de ander het gevoel heeft. Wat ik ook zeg, er wordt toch niet geluisterd.

We hebben niet voor niets maar één mond en let op, 2 oren. Zou dat soms betekenen dat stille mensen ons misschien wel heel veel te vertellen hebben, omdat die praten met hun oren? Natuurlijk kun jij je dan een hoop gaan afvragen.

Maar het allerbelangrijkste is, luisteren naar stille mensen. Luisteren, al zeggen ze niets. En als ze iets zeggen, er niet doorheen praten en de boodschap goed tot je door te laten dringen. Vaak spreken stille mensen hele wijze woorden uit, waar een ander een paar keer over moet nadenken.

Zo zul je zien, dat stille mensen ons vaak iets te vertellen hebben en dat niet doen in woorden, maar op een andere manier.