Paragnost Eddie en Consulenten

Stevig in je schoenen staan, hoe doe je dat!

Stevig in je schoenen staanStevig in je schoenen staan, hoe doe je dat. Wie wil er nu niet een leven dat stabiel is en in balans. Dat je elke ochtend opstaat, met een gevoel van, heb zin in deze dag en zie wel wat er komen gaat. Leven zoals het leven is bedoeld, zonder al te veel zorgen en niet bezig met de dag van morgen.

De mens drukt hier zelf een hele grote stempel op, door gedachten te richten op de verkeerde dingen. Als gedachten zich bezighouden met het verleden, omdat daar nog pijn en verdriet zit, sta je niet stevig in je schoenen. Als je je zorgen maakt over de toekomst, zijn je gedachten ergens anders dan in het nu.

De eerste stap om stevig in je schoenen te staan, is je gedachten de baas te worden. Zodra ze zich richten op iets uit het verleden of de toekomst, corrigeer ze. Laat ze niet aan de haal gaan met je, want je raakt daardoor je kracht kwijt. Gedachten maken je dan onzeker, angstig en instabiel.

Een andere pijler om stevig in je schoenen te blijven staan, is jezelf kennen. Weten waar je blij van wordt, wat je energie geeft of juist wat je energie kost en ontneemt. Je hoeft niet met iedereen vrienden te zijn en te blijven. Hanteer voor jezelf de volgende stelregel.

Als de ander om mij geeft, dan geef ik om jou. Als de ander mij respecteert, dan respecteer ik jou. Als de ander mij de baas wilt zijn, dan stap ik uit het contact. Zo simpel is het. Dan zul je zien dat deze manier van aanpak met de mensen om je heen, een zeer positieve uitwerking op jou zullen hebben en je stevig door in je schoenen zal blijven staan. Je houdt zo rommel en drama buiten de deur.

Ieder mens is uniek en jij moet er voor zorgen dat je uniek blijft, om die reden altijd je eigen gevoel volgen en uiten, daar blijf je ook door met twee benen op de grond staan. Anderen kunnen daar misschien niet mee omgaan, en willen jou veranderen. Niet toelaten, jij bent jij en de ander is een ander. Dat betekent dat je niet met iedereen kunt opschieten, en jij degene bent om te bepalen met wie wel en niet. Anderen kunnen nog zoveel willen, jij bepaalt de kwaliteit van je leven.

Een ander belangrijk punt om stevig in je schoenen te blijven staan, is jezelf iets waard vinden. Vanuit die waarde ga je goed met jezelf om. Kijk maar als je een auto hebt gekocht, die heeft voor jou waarde. Je gaat zorgvuldig parkeren, je wast en onderhoud hem regelmatig, want stel je voor dat. Zo ook jezelf zien, net als die auto. Dat zorgt er voor dat je kracht laat zien aan anderen, uitstraalt dat je jezelf belangrijk vindt. Maar niet te veel, want dan overschreeuw je jezelf.

Vanuit eigenwaarde ga je als vanzelf respect voor jezelf krijgen. Je beschermt je tegen negativiteit. Tegen mensen die het niet goed met je menen. Maar wat je ook dan doet is niet blijven zitten in een relatie waarbij je niet het juiste voelt. Dit geldt ook voor je werksituatie, die moet als een jas om je heen passen. Doet dit het niet, dan ga je verder. Je ziet je leven als een reis waarin jij bepaalt hoe en waar naar toe.

Als je zo leeft, stel je automatisch grenzen. Dat heeft zeer veel voordelen. Je laat anderen daarmee zien, met mij hoef je niet te sollen, ik verdien respect. Met mij kun je een hoop voor elkaar krijgen, ga je mijn grens over, is het klaar. Geen herkansing.

Als je dit jezelf eigen maakt, sta je stevig in je schoenen en ben je lief voor jezelf. Dan leef je vanuit de liefde voor jezelf. We vinden dat moeilijk, krijgen het jammer genoeg niet altijd mee. Maar je kan het leren met hulp van de consulenten van Paragnost Eddie. Die assisteren je bij jouw groeiproces naar eigenwaarde en eigenliefde.

Medium Claire