Paragnost Eddie en Consulenten

Spreek uit wat je voor je houdt

Spreek uit wat je voor je houdtSpreek uit wat je voor je houdt. Knap moeilijk om uit te spreken wat je voor je houdt. Want je houdt het voor je met een reden. Je wilt de ander misschien geen pijn doen, je wilt de ander niet kwijt. Je voelt je misschien schuldig als je het zou zeggen, je hebt angst om het uit te spreken. Dus zwijgen we, slikken we in, houden we het voor ons.

En weet je, alles wat je voor je houdt, daarmee ontneem je jezelf iets en tegelijkertijd de ander ook. De waarheid. Hoe je het wendt of keert, wat je voor je houdt, kun je gewoonweg niet voor je houden en waarom zou je eigenlijk. Je bent toch samen, er is toch liefde, dan moet je toch alles tegen elkaar kunnen zeggen.

Het gebeurt niet, we slikken meer woorden in, dan ons lief is. Omdat we ons er in eerste instantie niet eens bewust van zijn, dat we iets voor ons houden. Stel voor dat je vindt dat je partner een nare gewoonte heeft, maar je wilt er niets over zeggen, want ach, die heb jij in zijn ogen misschien ook wel.

Dus laat je het stilzwijgend toe dat hij de hele dag in zijn neus zit te peuteren. Ga je met hem samen op stap, hoop je maar dat hij het niet zal doen en jawel hoor, daar gebeurt het, net terwijl je in gesprek bent met een vriendin. Die is niet op haar mondje gevallen en vraagt je, vind je dat fijn dat je partner dat elke keer doet? Je stamelt wat, je loopt rood aan, plaatselijke schaamte en dat allemaal omdat je niet uitspreekt en het voor je houdt.

Je kunt het op een gegeven moment niet meer voor je houden, ook al doe je nog zo je best. Je kunt dus beter alles wat je voelt, gaan uiten, maar dan moet je eerst wel leren te voelen. Daarna moet je leren datgene wat je voelt te kunnen uiten.

Mediums en paragnosten van Paragnost Eddie kunnen je hier uitstekend bij van dienst zijn. Waarom is het zo belangrijk om niets meer voor je te houden. Je hebt er zelf last van, je kropt iets op en alles wat je opkropt, brengt bepaalde negatieve emoties met zich mee. Dan wordt het van kwaad tot erger. Het is ook belangrijk om niets meer voor je te houden voor de ander, omdat de ander er recht op heeft, te weten waar jij mee zit, waar je je aan stoort, maar ook waar je blij van wordt.

Een relatie heeft deze communicatie juist nodig. Kijk maar wat er gebeurt als je iets niet uitspreekt. Je neemt om die reden afstand van je partner. Die merkt dat op. Is er soms iets. Nee hoor, wuif je het weg, maar er is wel iets en juist dat iets moet de wereld uit worden geholpen.

Houd dus niets meer voor je. Ga het ook niet bespreken met een goede vriendin, als je dat namelijk doet, loop je ergens voor weg. Er wordt wat af geklaagd over elkaars partners naar anderen toe. En ondertussen de schone schijn ophouden dat alles koek en ei is.

Begrijp dat alles wat jij voor je houdt, jij de waarheid niet uitspreekt. Begrijp dat alles wat je voor je houdt er voor zorgt dat je je gaat terugtrekken uit het contact. En naarmate de tijd vordert er steeds meer afstand komt en je je niet eens meer liefdevol kunt opstellen naar de ander. Ondertussen diep van binnen rondlopen met allerlei verwijten.

Als je zo in een relatie staat, zegt het iets over jou. Dan vind je zelf dat het aan de ander ligt, want die doet iets wat jou niet bevalt. Maar je doet er zelf niets mee. Gooi het de ander niet voor de voeten. Geef aan wat er met jou gebeurt als je partner de hele dag in zijn neus peutert en jij je er aan stoort, om maar iets banaals te noemen. En zo zijn er nog zoveel dingen die ons opvallen en we tegen een ander wel iets over zouden zeggen, want dat is makkelijker. Het zou juist makkelijker moeten zijn om het uit te spreken naar je partner. Daar ben je toch maatjes mee door dik en dun!

Dan zal je partner luisteren, begrip hebben en open voor je staan. Anders gaat het het ene oor in en het andere uit. En stoor je je daar weer aan.

Medium Claire
Paragnost Eddie