Paragnost Eddie en Consulenten

Rekening houden met de mening van een ander

Rekening houden met de mening van een anderIs het niet vaak zo, dat we onszelf graag horen praten, onze mening willen ventileren, dat we het zelf het beste weten en het maar moeilijk vinden om een ander zijn mening ook te horen en er eventueel iets mee te doen? Ja, dan is het logisch dat met zoveel mensen die op de aarde rondlopen er vele meningsverschillen zullen zijn.

Een meningsverschil mag en moet er zelfs zijn, dat houdt het leven levendig en spannend. Als iedereen dezelfde mening zou toegedaan zijn, dan is het leven al heel snel saai. Wat lastiger is, is de mening van een ander accepteren of rekening mee houden. Vak zijn we er van overtuigd dat onze mening de juiste is en willen we de ander daarvan overtuigen dat het ook goed is voor de ander. Diegenen die hier heel stellig in zijn, staan vaak niet open voor anderen, zijn kortzichtig, en hebben moeite met communicatie.

Denk je eens in. Twee mensen die verliefd worden en besluiten met elkaar hun leven te delen. Dit zijn twee verschillende individuen, allebei met een eigen mening. Die mening kan op bepaalde vlakken hetzelfde zijn, maar even zoveel vlakken niet. Als je dan elkaars mening niet respecteert, houd je geen rekening met het feit dat de ander een andere persoon is en wil je dus die veranderen in de persoon zoals jij die graag ziet. Je gaat voorbij aan de ander, door geen rekening te houden met zijn mening en zo ontstaan meningsverschillen, die doorslaan in negativiteit en elkaar de mening op willen dringen. Gebeurt dit te vaak, zal er ruzie ontstaan en verwijdering van elkaar met pijnlijke gevolgen.

Pas later zien we dan vaak pas in dat we te stellig zijn geweest de ander onze mening op te willen leggen. Later zien we in dat we de ander geen ruimte gaven om ook zijn mening te mogen geven. We luisterden dus eigenlijk helemaal niet naar de ander, alleen naar onszelf. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen, maar dat voelen is niet fijn. En dan zoeken we hulp, hulp omdat we ons schuldig voelen, de ander niet kwijt willen en dolgraag willen weten of dit nog goed gaat komen. Dan trekken we aan de bel bij WiccaMagie.nl en vragen of onze partner na die geëscaleerde ruzie nog wel weer terugkomt.

Vaak als de gemoederen zijn bedaard en het hart weer de overhand krijgt, komt de verdwenen partner wel weer terug. Alleen dan is er samen werk aan de winkel en dat vinden we lastig. Dan vraagt het iets van onszelf en hebben we geen idee hoe we het aan moeten pakken. Het gaat dan een paar weken goed en daarna vervallen we weer in onze oude gewoontes. Rekening houden met de mening van een ander zou heel normaal moeten zijn, helaas in de praktijk is dat het niet. Hoe dat komt is, dat we niet meekrijgen naar een ander te leren luisteren. Dat we niet leren dat een ander een andere persoon is met een andere blik op het leven en dat we juist zoveel van elkaar kunnen leren als we openstaan voor elkaars mening.

Want als je dat kunt, samen, dan bouw je aan de relatie. Dan geef de een de ene keer een beetje toe en de andere keer de ander. Dat is geen optelsom, dat is gevoelsmatig. Zo krijg je vertrouwen in elkaar, zo laat je elkaar in de waarde, zo pak je het goed aan. En dan zullen er heus nog steeds meningsverschillen zijn, dat is ook logisch, maar we gaan er anders mee om. We gaan rekening houden met de ander zijn mening. We geven elkaar argumenten waar onze mening op is gebaseerd. Niet de ander overtuigen dat alleen jou mening telt, dat werkt niet.

En zo ontstaat respect voor elkaar, zo leren we elkaar kennen, zo doen we af en toe wat water bij de wijn, omdat we van die ander houden en die ander zien als een persoon en niet als iemand die je graag zou willen zien, zoals die is. Neem gerust contact op met een Medium 2.0 als je er samen niet uitkomt en te veel van mening verschilt. Om te leren hoe je om kunt gaan met meningsverschillen en leert elkaars mening te respecteren. Respectvolle groet.