Paragnost Eddie en Consulenten

Past de liefde jou wel?

Past de liefde jou welPast de liefde jou wel? Er is altijd een honger naar meer en bezit in de mens, net alsof we het op de een of andere manier nodig hebben om dat gevoel van geluk te ervaren. Zo kunnen we intens verlangen naar een relatie, alsof die ander dan ons gelukkig komt maken.

Zo kunnen we dolgelukkig zijn met iets wat een euro kost en het nooit meer kwijt willen. Kijk eens in je keukenkastjes, je kledingkasten, wat zie je. Bergen spullen die je in de loop van de jaren hebt vergaart. Misschien wel nooit meer gebruikt, maar het weg doen, ho maar.

Allerlei uitvluchten bedenken we er voor. Geen tijd, wie weet kan ik het nog een keer gebruiken, je weet maar nooit. En zo komt er telkens iets bij, want alles blinkt en lonkt. Nu zijn dit spullen, maar wat denk je van de liefde!

Als die om de hoek komt kijken en je hebt een verkeerd beeld van wat liefde daadwerkelijk is, gaat het vanaf het allereerste moment al verkeerd. Je wilt de liefde van die ander nooit meer loslaten. Geen idee heb je of het goed voor je is, maakt niet uit er is liefde!

Wat voor liefde is er dan? Oh heb je daar soorten en maten in. Liefde is toch liefde en de ander is aardig en lief en zorgzaam, dat is het er dan toch! Meer heb je niet nodig, als de ander maar blijft, maakt mij niet uit hoe.

Zo gaan we voorbij aan wat liefde daadwerkelijk is. Het kan op je pad komen, maar dat wil nog niet zeggen dat het voor jou de juiste liefde is. Je koopt een jurk toch ook niet in maat 44 als je maat 40 hebt! Dat is dan toch zonde van het geld. Of koop je die jurk toch maar, dan heb je hem maar alvast, voor als je ooit dikker gaat worden.

Zie je dat je bij de aanschaf van kleding wel heel zorgvuldig te werk gaat, je ziet namelijk het prijskaartje en bij de liefde wat onbetaalbaar is, dan die jurk van 25,- , je direct er voor valt, zonder te kijken of de liefde van een ander jou wel past.

Aan liefde hangt een onbetaalbaar prijskaartje en jij bent onbetaalbaar. Is het dan niet zo dat je eerst heel goed kijkt of de liefde die zich aandient wel de liefde is, zoals jij die voor jezelf voor ogen hebt. Dat je terdege onderzoekt of de liefde die voor de deur staat, wel zo is, dat die alles in huis heeft om het voor altijd onbetaalbaar te laten zijn!

Of kijk je naar wat er voor de deur staat en als het maat 34 is, en je wilt gaan voor maat 40, dat je denkt, gaat wel lukken, ik kan die ander veranderen, zodat het wel past? Neem je dan geen genoegen met iets wat bij voorbaat al niet goed is en je achteraf een hele grote prijs voor betaalt die het niet waard was?

Schijnbaar doet de mens meer moeite een passende jurk te vinden, dan een passende liefde. Zijn we te blij als liefde voor de deur staat en hoeven we niet meer te passen. Denken we dat het bij voorbaat goed is. Als we zo omspringen met de liefde, dan hangen we het op een geven moment weg, in de kast, want het voelt niet meer goed.

Maar er afstand van doen, het loslaten, dat kunnen we dan niet. We zitten er aan vast, ondanks dat het niet past. En het ligt niet aan ons, het ligt aan die ander, die wil niet zich schikken, die vertoont gedrag wat niet bij jou past. Dat had je kunnen weten toen de liefde voor de deur stond. Maar je hebt de liefde niet eerst aangepast, dat heb je verzuimd. Omdat je veel te blij was dat er liefde was.

Inderdaad, er was liefde, en nu niet meer. De liefde moet bij je passen. Net zoals je een jurk wel of niet vindt passen. Zul je de tijd moeten nemen om datgene wat onbetaalbaar is, te weten of het bij je past ja of nee. Consulenten van Paragnost Eddie zijn er gelukkig voor jou om te te leren te kiezen voor de juiste liefde. Om je te vertellen wat jij daar voor in huis moet hebben. En als je in een liefde zit nu, die niet juist past, hoe je dat nog zou kunnen bijsturen, of dat het beter is deze liefde los te laten.

Medium Claire