Paragnost Eddie en Consulenten

Onzichtbare sluipmoordenaars

Onzichtbare sluipmoordenaarsWees de onzichtbare sluipmoordenaars in je relatie voor. We staan er geen seconde bij stil, want een relatie starten is juist het fijnste gevoel van de wereld. Maar toch, ze bestaan, onzichtbare sluipmoordenaars die je relatie in kunnen sluipen, zonder dat jullie het in de gaten hebben. En ongewild en onbewust de relatie ondermijnen en kapot kunnen maken.
Welke onzichtbare sluipmoordenaars zijn er.
• Jullie gaan te veel op in elkaar en laten het leven wat je voor de relatie aan het leiden was, te veel links liggen. Een van de redenen is dat we denken ons eigen leven in te moeten leveren, als we een relatie aangaan. Niets is minder waar, juist niet. Blijf je eigen leven ook invulling geven. Het is een sluipmoordenaar die jullie relatie binnenstapt, als je te veel opgaat in elkaar en je eigen leven op on hold zet.

• Jullie nemen de tijd niet voor elkaar om de relatie samen onder de loep te nemen. We zijn verliefd en houden op een gegeven moment zoveel van elkaar, dat samenwonen en eventueel het bevestigen met een boterbriefje de lijn is. Geweldig, maar dan ben je er nog helemaal niet. Een liefdesrelatie moet onderhouden worden, net zoals een werkrelatie. Tijd vrijmaken om relatiezaken met elkaar bespreekbaar te maken. Naar elkaar uit te durven spreken wat je van elkaar vindt, kritische noten humorvol te brengen. Te durven zeggen waar je je aan irriteert of juist blij van wordt, is een must binnen een relatie. Vergeet je het, of sta je er niet bij stil, is dit een grote sluipmoordenaar voor je relatie.

• Je laat al je vroegere contacten aan de wilgen hangen en je bent alleen nog maar bezig met je partner. In het begin is het leuk, dan voelen we ook die behoefte, maar naarmate de relatie overgaat in de gewone draad weer oppakken, en je bent dan al je vriendschappen kwijt. Omdat je ze niet hebt onderhouden, is dat ook een sluipmoordenaar voor je liefdesrelatie. Je wordt te afhankelijk van de ander. Je gaat thuis zitten wachten. We hebben naast een partner ook andere mensen in ons leven nodig, om ons persoonlijk te blijven ontwikkelen. Om ook los van elkaar de vreugde van het leven te ervaren.

• Jullie streven onvoldoende naar gelijkwaardigheid. De vrouw is van nature de verzorgster, de man is van nature de jager. Beiden kunnen die rol star blijven vasthouden. Waardoor de man van de vrouw verwacht het hele huishouden op zich te nemen en de man zich meer kan storten op zijn werk. In de prehistorie werkte dit goed. In de huidige tijd niet meer. Dit vraagt van beide iets, aanpassen aan de huidige norm. De vrouw zal dingen uit handen moeten durven geven en over durven laten aan haar partner. De man zal wat meer zichzelf moeten opporren taken in het huis op zich te nemen. Doen jullie dat niet, staat de sluipmoordenaar op een gegeven moment om de hoek. Zijn jullie boos op elkaar, omdat jullie gelijkwaardigheid missen.

• Wat ook een relatie kan ondermijnen, is geen eigen mening hebben. Je laat de beslissingen allemaal door de ander nemen. Of je overlegt regelmatig met vrienden of vriendinnen. Dan ben je aan het leven naar de mening van een ander. Dat gaat even goed, maar naarmate we samen verder zijn, verwachten we van elkaar toch echt wel een bepaalde besluitvorming die een van de twee kan nemen. Ben je besluiteloos, dan staat ook dan de sluipmoordenaar voor jullie om de hoek te kijken. We pikken het namelijk niet meer dat iemand slaafs de ander volgt. Of zegt, kies jij maar, ik vind alles goed.

• De intimiteit komt op een laag pitje te staan. Daar kunnen heel veel redenen voor zijn, werk, kinderen, druk druk. Maar vergeet niet, jullie zijn twee zielen, die samensmelten. Stoppen jullie hiermee, voed je je ziel onvoldoende en jawel, de sluipmoordenaar stapt binnen.

Wees de onzichtbare sluipmoordenaars voor, werk samen aan de relatie en vind je dat moeilijk, het vraagt iets van je. Bel dan eens met een van de consulenten van Paragnost Eddie, die kunnen je van heel goede inzichten en tips om mee aan de slag te gaan, voorzien.

Medium Claire
Paragnost Eddie