Paragnost Eddie en Consulenten

Mijn leven is van mij

Mijn leven is van mij. Is dat zo lMijn leven is van mijieve mens, is jouw leven echt van jou? Je zou zeggen van wel, het is jouw leven en je doet met dat leven wat jij wilt.
Zo zou het toch moeten zijn.
Maar niets is minder waar.
Je doet je ding elke dag weer opnieuw. Je staat op, je ontbijt, je gaat naar je werk of je werkt thuis.
En elke dag doe je trouw je ding. Je verdient je geld met werken en of ontvang je een uitkering , hoe dan ook, je bent bezig te overleven.

Overleven zeg je? Daar heb ik eigenlijk niet zo bij nagedacht of dat inderdaad zo is.
Ik doe ook leuke dingen en ga met vakantie liefst een paar keer per jaar, ik heb een eigen huis, ik heb leuke kinderen en ja ik geniet van mijn leven.
Dat is mooi om te horen dat je zo in het leven staat, maar is het jouw leven of wordt je geleefd?

Deze vraag aan meerdere mensen stellen leidt tot verrassende uitspraken.

Er wordt wel veel van mij verwacht, dat klopt, zegt de een.
De ander zegt, ik doe wat ik denk te moeten doen , en dat is prima.
Nog een ander zegt, wel nu ik erover nadenk, ik ben altijd bezig om mijn leven inhoud te geven omdat het anders wel erg hard werken is om het nog leuk te vinden.
Zo zie je dat men vaak onbewust bezig is met zijn/haar leven in te vullen op de manier zoals men het goeddunkt.

Dat is toch logisch zou je zeggen.
Maar als je hier eens goed naar kijkt, wat is dan de reden dat er zovele mensen zichzelf zo slecht voelen momenteel?
Hoe komt het en waar komt het opeens vandaan dat veel mensen zichzelf nu gaan afvragen waar ze nu werkelijk mee bezig zijn?
Alles heeft te maken met de tijd waar we momenteel in leven.

De tijd van nu is heel anders dan de tijd van bv 10 jaar geleden.
Er is veel gaande op de aarde en dat is uiteraard ook zichtbaar.
De aarde is aan het veranderen ,en daardoor mag de mens mee veranderen omdat ons DNA gelijk is aan de aarde, dit heb ik al eerder aangegeven.
Maar er is meer aan de hand.
Mensen worden daardoor bewuster dan ze ooit zijn geweest en dat roept ook weer vragen op.

En dat is prima omdat de antwoorden op de vragen inzichten geven en daardoor er weer een stuk bewustzijn aangeboord kan worden en dat is het begin van de verandering op aarde.
Maar wat doe je nu als mens, als je altijd geleefd hebt naar bepaalde normen en waarden die je zijn meegegeven van je jonge leven tot je volwassen leven?
Dan zijn de vragen die opkomen toch wel heel beangstigend.
Want in feite stort alles in wat je ooit voor waar hebt aangenomen, en dat brengt verwarring en daardoor onzekerheid en angsten.
Regelmatig bellen mensen met vragen rondom dit onderwerp.
Wat is er gaande en wat kan ik doen om staande te blijven in deze tijd, want ik raak alles en iedereen kwijt, zo lijkt het tenminste.
Het voelt erg onveilig en ik lijk wel op drijfzand te staan.
Eerst en vooral is het zaak zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven en geen paniek te maken.
Dat er veranderingen gaande zijn dat kun je al geruime tijd aanvoelen, maar dat dit alle mensen op aarde zal raken dat is een ding wat zeker is.

Wat gaat er concreet gebeuren? Wel alle systemen zullen gaan veranderen omdat het niet meer werkt, en dat wil zeggen dat alles waar we momenteel inzitten op de schop komt te staan. Maar dit gaat geleidelijk aan, en alles van de farmaboys tot de banken, gezondheidszorg etc alles zal een verandering ondergaan.
Daardoor is er momenteel veel paniek van hogerhand.
Niets is meer tegen te houden en je begrijpt het , als je voelt dat je iets kwijt raakt dan trek je des te harder om het te behouden.
Dus eerst zal er nog veel geluid komen vanuit de farmaceutische industrie om mensen angst aan te jagen .
En dat doen ze bv door te melden dat als je jezelf en je kinderen niet laat inenten dat er dan een epidemie zal uitbreken, en zie je zo doen ze dat via de media die ook de leugens blijft voeden.

Wat kan je doen als mens?, rustig blijven en heel goed nadenken en jezelf geen angst laten aanjagen. Je bent wel baas in eigen leven , maar dan moet je dat leven ook terug durven pakken. Onderzoek eerst eens voor je een uitslag krijgt van een arts of specialist of er op een andere manier kan worden gekeken en liefst alternatief, zoals Ayurveda of TCM de oudste geneeswijzen die er bestaan .

Onderzoek eerst voor je beslissingen neemt die te maken hebben met leningen etc.
Wees voorzichtig met je geld, en deel zoveel mogelijk met je medemensen.
Het is nu de tijd om elkaar te helpen en samen te werken.
Creëer je eigen kruidentuintje of groentetuintje , al doe je dat maar op je balkon of op een plek aan het raam.
Als het maar zonlicht krijgt, het is onbespoten en dus veilig om te eten.

Bak je eigen brood met goede ingrediënten, eet onbespoten groenten, haal ook zoveel mogelijk bij een boer liefst ook biologisch, of doe het samen met je buren.
We moeten terug naar een andere tijd die zoveel mogelijk zelfvoorzienend is.
Maar eerst en vooral moeten we terug naar onszelf en mogen we weer leren om onszelf weer te gaan waarderen.
Alles vanuit het hart doen en leren om onszelf op de eerste plek te zetten. Ego aan de kant te zetten en de liefde te laten stromen naar elkaar.

Dat is het begin van een leven wat je weer jouw leven kan noemen. Nu worden we geleefd door de systemen, maar nogmaals met kleine stapjes kom je ook bij het doel. En wat is het doel nu? Het doel is je leven in je eigen hand te nemen en je te ontdoen van alles wat niet meer goed voelt voor jou. En dat begint soms met mensen die niet meer resoneren met jou en of een baan die je geen voldoening meer geeft. Het is niet eenvoudig maar zeer zeker de moeite waard en op den duur zal alles helder worden voor je, als je die stap maar durft te zetten.

Zit je zelf in een situatie waar je jezelf niet gelukkig in voelt neem dan eens contact op met mij of een van de andere consulenten.

Hartegroet,
Lis.