Paragnost Eddie en Consulenten

Los een probleem op

Los een probleem opLos een probleem op in plaats van het te ontwijken. Elke dag weer staan we bloot aan nieuwe dingen, uitdagingen, en problemen, lessen. En elke dag weer redden we het, geven we onszelf het sein meester, als we neerploffen op ons bed. Soms nog met een hoofd vol en wil de slaap niet vatten. Soms met veel verdriet en kunnen we daar niet van slapen.

Het neerploffen op het bed heeft niet alleen de betekenis van, nu is het tijd om te slapen. De diepere betekenis erachter is ook, de dag is voorbij, we mogen nu bijtanken voor de dag die volgt. Maar wat als er veel onopgeloste problemen zijn, dan heb je misschien wel helemaal geen zin in die volgende dag. Stop je liever je hoofd ver onder de dekens en hoop je dat ze ooit een keer zich vanzelf gaan oplossen.

De meeste problemen, hoe gek het ook klinkt, lossen vanzelf op. Schrijf ze maar eens op een briefje, stop dat weg in een lade en kijk er twee weken later naar. Dan kun je er zo een aantal wegstrepen waar je zelf niets voor hebt hoeven doen.

Er blijven uiteraard wel zaken over die wel iets van ons verlangen en wat doen we daar vaak mee. Er mee blijven rondlopen, er over dubben en piekeren, waardoor we het groter maken dan het in werkelijkheid is. We blijven er maar mee bezig en tegenaan hikken. Groot of kleine problemen, het maakt niet uit, het liefst omzeilen we ze, hopende dat het vanzelf wel een keer weggaat.

We kunnen er dagen, weken, soms zelf jaren mee blijven rondlopen, we lossen dan niets op. We houden het letterlijk vast, maar de last wordt wel zwaarder, onze schouders kunnen het nog amper dragen. Weglopen noemen we dit, voor onze verantwoordelijkheden.

Zolang jij wegloopt voor je problemen, ze gaat omzeilen zul je zien, begint het leven nare trekken te krijgen. Het leven begint je als het ware te tarten, net zo lang totdat jij besluit, nu is het klaar. Ik moet iets gaan doen.

Dit moment bereikt, is bij uitstek het moment contact te zoeken met een goede spirituele hulpverlener. Die kunnen jou handvatten bieden, het probleem waarmee je rondloopt, op te gaan lossen.

De problemen waar ik het hierover heb, zijn vaak diep in ons verscholen. We hebben ze eerst ook helemaal niet in de gaten. Ze beginnen zich te openbaren naarmate we ouder worden. Een zo’n probleem is bijvoorbeeld dat je altijd het gevoel hebt, niet mee te tellen. Jouw gedrag heb je hier compleet op aangepast.

Dat gedrag ziet er dan uit als, wegcijferen, pleasen, altijd klaarstaan voor een ander, bang zijn je partner te verliezen. En ondertussen maar niet begrijpen waarom niemand je ziet staan, want je doet toch zo goed je best.

Een ander probleem is alles perfect willen doen. Ook dit heb je van jezelf niet in de gaten. Je wilt het graag goed doen, niets mis mee, totdat het je voor de voeten begint te lopen. Je in tijdnood gaat komen, je perfectionisme niet kunt volhouden en daardoor overspannen raakt of in een burn out terecht komt.

We kunnen heel lang dit omzeilen en een weg bewandelen die we kennen, maar het leven ook aan ons voorbij zien gaan. Pak die problemen aan, loop er niet meer voor weg. Bel gewoon eens met een topconsulent van Paragnost Eddie, die helpen je hier heel graag mee. Die weten jou precies te vertellen waardoor jouw probleem is ontstaan en geven je de juiste tips mee om mee aan de slag te gaan.

Medium Claire
Paragnost Eddie