Paragnost Eddie en Consulenten

Liefde zonder angst

Liefde zonder angstLiefde zonder angst durven omarmen. De mens snakt naar liefde, maar dan, als het er is, kan de angst bezit van je nemen. Verlamd voel je je, dat de ander interesse in je heeft. Wat nu, hoe stel ik mij op, wat moet ik doen? Op een volwassen manier van gaan genieten en het laten komen zoals het komt. Hoe doe je dat?

Je leven blijven leiden zoals je altijd al doet. Er komt iemand bij, een wildvreemd persoon, die je hart sneller doet laten kloppen. Dat is toch een heerlijk gevoel, of is het beangstigend? Ja, ook, op sommige momenten zeker. Is dat niet menselijk, dat mag je er toch ook bij voelen, alleen laat het niet de overhand krijgen. Dan kun je beter er mee stoppen, dan kun je ook niet van de liefde die er nu is, genieten. Dan raak je compleet er van in de stress en ben je er op een onvolwassen manier mee aan het omgaan.

Liefde van een ander toelaten, kent een bepaalde manier van hechten. Dit hechten leer je in je jeugd. Is er toen sprake geweest van een veilige hechting, ga je op een gezonde manier om met de liefde. Je voelt je emoties, je voelt je vreugde en evenzeer je angst. Het is nieuw, het is spannend, maar het avontuur de ander te willen ontdekken is sterker. Daar ga je voor. Je laat de angst achter je, je wringt je niet in allerlei bochten dat je aan de ander laat zien hoe leuk of je wel niet bent. Je schaamt je niet voor wie je bent, voor de oude auto die je voor de deur hebt staan. Je bent trots op wat je hebt en als hij die oude auto niets vindt, vraag je dan af of hij wel de juiste partner voor je is. Jij bent gek met die prachtige oude auto die je nooit in de steek laat. Die hoort bij jou.

Als je dan van plan bent de auto in te gaan ruilen, omdat de eventuele potentiële partner er een negatieve opmerking over heeft gemaakt, ga je onvolwassen om met de liefde. Je gaat je veranderen voor de ander en naar de pijpen dansen van de ander, hopende dat hij voor je kiest. Je durft de liefde dan niet zonder angst te omarmen. Het is de angst die aangeeft, verander, verander, dan vindt hij je zeker leuk. Je gaat voldoen aan de verwachtingen van de ander en zal dat de bedoeling zijn van de liefde?

Het is de kunst jezelf niet kwijt te raken, als de liefde om de hoek komt kijken. De ander niet te claimen en de vrijheid de tijd te gunnen om elkaar te leren kennen. Waarbij je jezelf niet uit het oog verliest en met gezond verstand erbij goed kijkt of jullie er samen iets moois van kunnen maken. Zonder jezelf ergens te kort in te doen.

Een medium of een paragnost kan je hierbij heel goed van dienst zijn. Zeker als liefdes al de revue hebben gepasseerd en niet blijvend waren. Wicca’s zijn hier kanjers in en maken voor jou inzichtelijk hoe of het komt dat de liefde in jouw leven zich niet op de juiste manier wilt manifesteren.

Angst is een menselijk gegeven en dat je die voelt zodra iemand aandacht aan je geeft en meer voor je begint te voelen, is af en toe angst voelen een hele normale reactie. Alleen laat de angst niet de overhand krijgen, en durf de liefde toe te laten.

Door juist je prachtige zelf te blijven, ziet de ander in jou potentie. Ga je je auto inruilen om bij de ander te willen scoren, heeft de ander dat in de gaten, dan ben je niet meer echt. Het gaat om jou en niet om de auto of iets anders. Want als het daar om zou gaan, wil jij dan deze partner. Nee toch.

Heb lief zoals jij geliefd wilt worden. Heb lief waarbij de angst er mag zijn. Laat jezelf zien zoals je bent in al je schoonheid en durf liefde te zijn.