Paragnost Eddie en Consulenten

Kleur bekennen

Kleur bekennenKleur bekennen of liever tussen de lijnen fungeren?

Hoe een workshop kernkwaliteiten uitmondde in kleur bekennen. En niemand zijn kleur durfde te bekennen. Te vastgeroest binnen de lijnen te functioneren en bang te zijn, buiten de pas te lopen, niet meer aardig gevonden te worden, de laan uit te worden gestuurd. Kijk eens om je heen, wat zie je, is het grijs en grauw, ja we zitten in de herfst, dan is alles ook grijs, er kan er geen zonnetje af.

Kijk eens rond als je in de file staat en voel eens, wat zie je wat voel je? Gehaastheid, snel, snel, ongeduldig en het ziet grijs en grauw. Allemaal, net zoals jij misschien wel, gestrest te proberen binnen de lijnen te functioneren. Want stel je voor dat je te laat op je werk bent, of te laat voor die belangrijke afspraak. Geen idee hebbend of dit wel bij jou hoort en past. We gaan gewoon door, zonder kleur te bekennen

Hoe blij worden we van kleur! Heel blij, het kleurt onze dag, het kleurt ons humeur, we worden er blij van, van een kleurrijk schouwspel, en dan ben je zelf bezig zonder kleur en alles om je heen vergeet ook te kleuren! Ieder mens heeft zijn kwaliteiten en ook kernkwaliteiten. Als je die van jezelf niet kent en ze negeert, omdat je wat anders hebt meegekregen, dan heb je nog geen idee welke kleur jij bent en het mooist vindt en het beste bij je past.

Dan doe je misschien wel heel veel goeds, dan doe je het allemaal misschien wel heel goed, maar klopt datgene wat je doet met jouw kwaliteiten? Hoe weet je of je leeft naar jouw kernkwaliteiten?

Een voorbeeld, je bent niet echt een ochtendmens en elke morgen is het weer een innerlijk gevecht, dat vroege opstaan, de rituelen en te zorgen dat je op tijd bent. Je bent een kei in je werk, daar schort het niet aan en je geniet ook van wat je doet. Gemiddeld ben je toch wel een paar keer per week te laat of net op het randje. Je baalt er zelf van en je baas heeft je er al meerdere keren op aangesproken. Je voelt je dan ook echt aangesproken, ondanks dat je zelf ook heel goed weet dat het niet klopt.

Wat doe je in deze situatie? Je probeert binnen de lijnen te kleuren, maar het maakt jou chagrijnig, somber en eigenlijk vind je het van je baas ook wel oneerlijk. Hij kijkt alleen maar daar naar, kijk ook eens wat voor werk ik wel niet verzet! Je werk daarentegen, daarin ben jij de beste en hij weet het ook wel. Ga je jezelf blijven forceren om binnen de lijntjes te blijven kleuren, vanuit een onderliggende angst, dat je anders je baan kwijtraakt? Of durf je een gesprek aan te gaan, waarin je aangeeft hoe jij er zelf naar kijkt en zo met je baas misschien wel afspraken kunt maken om op een later tijdstip te kunnen beginnen, of een tijd te krijgen waartussen je binnen kan komen stappen?

Want jouw kernkwaliteit is nou eenmaal niet ergens op tijd zijn, maar je hebt wel heel veel andere kwaliteiten, maar schijnbaar tellen die niet, worden ze niet gezien. Weet je, als je zo doorgaat wordt jouw leven somber en grijs, verdwijnt de kleur en we noemen dat in termen van overspannen, gestrest, een burn out of een depressie. En dat kun je allemaal voorkomen door te gaan handelen naar jouw kernkwaliteiten. Durf kleur te bekennen, durf te kiezen voor jezelf, laat de angst die er onder zit, los en ga voor jezelf.

Als medium krijg ik veel mensen aan de telefoon, die allemaal proberen binnen de lijnen te kleuren, zoals het hoort, zoals ze het kennen en hun hele leven al braaf doen. Ze kennen zichzelf niet, negeren hun kwaliteiten en bekennen zo geen kleur. Dat uit zich in zoals gezegd een leven waarin we ons niet gelukkig en niet tevreden voelen. We worden een chagrijn voor onszelf en voor onze omgeving. We sluiten ons af, omdat we onszelf aan het kwijtraken zijn.

Gelukkig zijn er dan hele goede spirituele hulpverleners die jou vertellen waar je mee bezig bent. Dat de kleur uit je leven, en uit jezelf aan het verdwijnen is. Je ziet het zelf ook als je in de spiegel kijkt, je gezicht spreekt boekdelen. Word het dan niet eens tijd kleur te gaan bekennen en voor jezelf te gaan kiezen, buiten de lijnen te gaan leven, maar wel jouw lijnen?

Medium Claire