Paragnost Eddie en Consulenten

Kijk mee door de ogen van een narcist

 Kijk mee door de ogen van een narcistKijk mee door de ogen van een narcist hoe die liefde ziet. Naar de liefde kijken en er mee omgaan, we doen het allemaal op onze eigen manier. Er is een universele manier om met de liefde om te gaan. We zijn als mens nog flink aan het oefenen die universele manier tot ons te nemen. Daar zullen nog heel wat generaties overheen gaan, voordat we de liefde gaan zien en toepassen, zoals de liefde zelf vindt, dat we er mee om zouden moeten gaan.

Een narcist gaat heel anders om met de liefde dan een pleaser. Je kunt bijna zeggen dat ze recht tegenover elkaar staan als het om de liefde gaat. In dit blog nemen we een kijkje hoe of een narcist de liefde ziet en toepast in zijn leven.

Net als ieder ander mens zal een narcistisch persoon zeggen, ik hou van je. Alleen de woorden hebben een andere betekenis en lading dat die van een ander die geen narcist is. Wat de narcist er mee bedoeld is, zolang als jij mij gelukkig maakt, voor mij klaarstaat, datgene doet zoals ik het graag wil zien, houd ik van je.

Een narcist geeft namelijk alleen maar om zichzelf en ziet houden van dus in een heel ander perspectief. Hij moet bevredigd worden, jij moet compleet aan zijn plaatje voldoen. Zolang je dat doet, niet tegenspartelt, is de narcist tevreden.

Oh wee, als jij iets niet wilt, dan zijn de poppen aan het dansen. Dan laat je hem in zijn ogen vallen, daar gaat de narcist nooit mee akkoord. Die zal eerst manipulatie toepassen, met zoetgevooisde woorden je overreden. Mocht dit niet lukken, volgt de hardere aanpak.

Die aanpak is onverschilligheid, negeren, net zolang totdat jij overstag gaat. Jij houdt immers van deze persoon en vindt het verschrikkelijk als hij uit je leven zou verdwijnen, dus ga je overstag. Hij is tevreden, heeft zijn zin gekregen. Ondertussen jou klein, nederig en afhankelijk makend.

De woorden, ik hou van jou uit de mond van een narcist, moet je zien dat hij houdt van het ideale plaatje van jou. Zodra jij daar om wat voor reden niet aan voldoet, is het houden van weg. Ze zien jou als een bezit, als iemand die zijn pijn overneemt, die problemen oplost. Ze zien je niet als de persoon die jij bent.

Ze zien je net als een bank in de woonkamer. Die in het begin de hemel wordt ingeprezen hoe geweldig die niet past in het interieur. Naarmate de bank er langer staat, wordt deze minder interessant, moet die wijken voor de narcist. De bank is zijn bezit en hij bepaalt hoe hij met de bank omgaat.

Op een gegeven moment gaan ze kritiek leveren. Zodra jij iets doet wat hun niet bevalt, gaan ze je bekritiseren. Grijpen ze terug naar het begin van de relatie. Dat je toen veel meer je best deed voor hem. Je er leuker uitzag, veel vrolijker en aanhankelijker was. Je toen veel meer over had voor hem.

Hiermee geven ze je een gevoel dat het allemaal aan jou ligt, niet aan de narcist. Die doet ongelooflijk zijn best het jou naar de zin te maken. Je gaat er in geloven en langzaam aan ga je veranderen. Raak je je zelfvertrouwen kwijt. Het wordt op geraffineerde wijze jou duidelijk gemaakt, dat jij niets meer beslist, maar de narcist. Alleen je hebt het niet in de gaten.

Kijkend door de ogen van een narcist, is liefde bezit en moet die liefde voldoen aan zijn normen. Pas dan is het goed. De narcist gaat voorbij aan jou als mens. Diegenen die verstrikt raken in de klauwen van een narcist, zijn vaak diegenen die toch al niet zo stevig in hun eigen schoenen staan. Net of de narcist hier een neus voor heeft.

Laat je niet gek maken, heb de ander door. Zodra je partner jou wilt veranderen, wees dan op je hoede. Bel dan met een medium of paragnost van Paragnost Eddie die jou kan vertellen of je met een narcist te maken hebt ja of nee. Ga daar niet aan twijfelen, want dat is juist wat de narcist bij jou te weeg wilt brengen. Dat je als was in zijn handen bent.

Medium Claire
Paragnost Eddie