Paragnost Eddie en Consulenten

Kaarsen en hun betekenis

Kaarsen en hun betekenisKaarsen en hun betekenis in de spirituele wereld. Invloed van kaarsen:

Het klinkt misschien heel erg raar maar kaarsen kunnen ons helpen om bijvoorbeeld bepaalde ruimtes te zuiveren. Ik denk dat dan ook de witte kaars de meest gebruikte is en ook de bekendste. De witte kaars zorgt er namelijk voor dat ruimtes gezuiverd worden en dat negatieve energieen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar zo hebben alle kleuren hun eigen werking en betekenis. Je moet wel opletten dat de kaars die je gebruikt helemaal van die kleur is meestal de rustieke kaarsen. Er zijn namelijk ook heel veel kaarsen in de verkoop die van buiten bijvoorbeeld rood zijn maar aan de binnenkant gewoon wit. Om gewoon sfeer te crieeren is dit natuurlijk prima maar niet als het een bepaald doel heeft.

Kleur kaarsen en hun betekenis:
Ik zal er een aantal gaan noemen en benoemen. Maar het zijn er zoveel dus ik pak de 10 meest voorkomende eruit. En ik zal een deel van hun betekenis opsommen maar op elke site zul je weer iets meer of iets anders tegen komen. Ik vertel je daarom alleen die dingen die ik door heb gekregen.
1. Wit de witte kaars staat natuurlijk voor alle kleuren en zijn betekenis is zuiverheid, vrede, spiritualiteit vreugde en bescherming. Wit wordt dan ook voor heel veel doeleinden gebruikt. Niet alleen op spiritueel vlak maar ook in het dagelijkse leven denk dan maar aan de theelichtjes die eigenlijk in ieder huishouden aanwezig zijn.
2. Blauw, de blauwe kaars staat voor rust, wijsheid, goede gezondheid, vrede. Hij word vooral gebruikt bij rituelen van het bevorderen van het geluk, geld en harmonie.
3. Rood, de rode kaars staat natuurlijk voor alles wat met de liefde te maken heeft, passie en lust. Rood word vaak gebruikt om de liefde in je huis en of leven te brengen. Maar ook om de liefde er te houden.
4. Geel, de gele kaarst staat voor de zon, voor creatieviteit, positiviteit en geluk als ik de zon zie of de kleur geel word ik heel vrolijk. Vaak worden gele kaarsen dan ook gebruikt om het geluk, de positiviteit in huis te brengen.
5. Groen, groene kaarsen staan voor geld, succes en vooral financieel geluk. Als je geld wilt aantrekken steek dan groene kaarsen aan.
6. Oranje, oranje kaarsen staan voor energie, psychische zuivering en plotselinge veranderingen. Ze helpen en ondersteunen je bij al deze dingen. Zover bij mij bekend zijn er geen echte rituelen hiermee.
7. Indigo, indigo kaarsen staan voor nieuwetijdskinderen, om angsten weg te halen, je ziel te reinigen en als ritueel wordt deze kaars vaak gebruikt om vloeken weer op te heven.
8. Zwart, zwarte kaarsen staan voor alle negatieve dingen verwijderen maar ook voor spiritualiteit. Ze worden dan ook vaak gebruikt met rituelen voor het uitdrijven van negatieve aspecten.
9. Paars, paarse kaarsen staan voor spiriutele en fysieke groei, ze staan voor geluk op elk vlak. Ze worden dan ook vaak gebruikt om spiritueel te groeien en om financieel geluk aan te trekken.
10. Roze, roze kaarsen staan voor liefde, trouw, vriendschappen maar ook voor de vrouwelijkheid. Ze worden dan ook vaak gebruikt voor romantische rituelen en vrouwelijke aspecten.

Soorten kaarsen vlammetjes:
Raar maar waar, maar hoe de vlam brand in de kaars heeft ook weer elk een aparte betekenis. Ik zal hier een aantal uitleggen.
1. Als een vlam krachtig brand betekend het dat, dat heel goed is alles waar je mee bezig bent zal dan ook tot een goed einde komen.
2. Een trillende vlam daarin tegen die dat natuurlijk doet zonder duidelijke reden betekend dat er verandering komt in de/ je huidige situatie.
3. Een vlam die heel lang en smal is betekend dat er gevaar op komst is.
4. Een vlam die rustig brand betekend dat er naar je geluisterd wordt, dit hoeft niet te betekenen dat je iets hardop zegt er kan ook geluisterd worden naar je innerlijke stem.
5. Een kleine vlam betekend dat je alles 2x moet overdenken voor je een beslissing neemt over iets en of iemand.
6. Als een vlam om zijn eigen as draait wil dat zeggen dat er entiteiten en of overledenen aanwezig zijn die negatieve bedoelingen hebben.
7. Het uitgaan van een vlam zonder (duidelijke) reden betekend dat er een negatief bericht komt.
8. Als een vlam trilt, ligt trilt eigenlijk en onzeker brand dan zal er een situatie komen waarin verwarring is, je bent er onderste boven van en weet op dat moment niet goed wat jer ermee aan moet.
9. Een vlam die op muziek lijkt te bewegen betekend energie en of dat een overledenen contact met je wil maken.
10. Een vlam die brand en ervoor zorgt dat de kaars in een kokervorm naar beneden afbrand wil zeggen dat je de situatie (s) volledig onder controle hebt.

Zo zie je maar weer dat een kaars niet alleen maar een kaars is. Er schuilen allerlei boodschappen en betekenissen in en rondom een kaars. Ik weet zeker dat jullie nu anders zullen kijken naar een kaars. Natuurlijk is dit ook maar een deel van de kleuren en betekenissen maar over het algemeen genomen leren we allemaal er ongeveer hetzelfde over. Voor mij zijn dit een beetje de hoofd richtlijnen van sommige kaarsen en hun betekenissen en ik heb er altijd heel veel aan. Bij mij branden er standaard iedere dag 2 witte kaarsen om alles te zuiveren in huis maar natuurlijk ook waar ik mee bezig ben op spiritueel vlak. Buiten dat brand ik er wierook bij maar daar zal ik een aparte blog over schrijven. Ook wil ik jullie nog even iets op het hart drukken. Als je iets gaat doen met rituelen, die bestaan meestal uit wicca, overweeg het dan dubbel want alles wat je uitgeeft zul je in 3-voud terug ontvangen. Wicca is ook niet per definitie slecht maar overdenk het 2x. En als je dit al wilt doen zorg ervoor dat je alles precies uitvoert zoals omschreven staat in bijvoorbeeld een boek, niet alleen om ervoor te zorgen dat het zal werken maar vooral om er voor te zorgen dat je niets duisters aantrekt.

Heel veel liefde, licht en kracht.