Paragnost Eddie en Consulenten

Jij, ik, vormen samen wij

Jij, ik, vormen samen wijJij, ik, vormen samen wij. Hoe geef je vorm aan wij!. Als jij en ik samen wij worden, dan doen we dat, omdat we zo verliefd zijn en we er van overtuigd zijn, dat wij samen ons leven tot in de eeuwigheid willen blijven voortzetten. Wij gaan samen dat avontuur aan, wij gaan er samen iets van maken.

Allemaal starten we zo een relatie, Een relatie die bestaat uit jou, een ander die samen een wij gaan vormen. Jij en ik, samen, een mooi stel, die hopelijk allebei begrijpen dat de wij voeding nodig heeft om te groeien, elke dag weer. Net zoals jij elke dag voeding nodig hebt om te leven en de ander ook.

Wat jij aan voeding nodig hebt, kan voor de ander, andere voeding zijn. Jij haalt voeding uit eten, je werk, je sociale contacten, elke avond vergaderen, in het weekend uitstapjes organiseren. Je partner haalt voeding uit eten, thuis op de bank zitten, de hele dag via de telefoon in contact zijn met anderen.

Dat ziet er heel divers uit en de ik en de jij staan totaal verschillend in het leven. Dat mag, ieder mens is anders en leeft anders. Maar samen vormen we wel een wij. Als beiden zo verschillend zijn, hoe vorm je dan de wij! Dat kan heel goed samen, mist de wij het accepteren.

Nu leven deze twee personen op een hele verschillende manier, dat heel zichtbaar is. Maar stel je voor dat de verschillen niet zo groot zijn en dus minder zichtbaar, dat we aannemen en er vanuit gaan dat we op dezelfde manier in het leven staan, want liefde zegt, accepteer, accepteer die ander zoals die is. Dan kun je denken dat jullie allebei dezelfde levenswijze en visie hebben. Dat gaat niet op, we zullen ons er altijd bewust van moeten zijn dat er twee mensen zijn, die verschillend zijn.

Juist die verscheidenheid is mooi, tenminste als je er zo naar kunt kijken. Kun je dat niet, denk je dat de ander net zo is, als jij, dan gaan de jij en de ik voor grote uitdagingen komen te staan.

Naarmate de tijd verstrijkt en we samen in het leven staan, zien we steeds meer hoe de ander echt in elkaar steekt. Aangezien we twee verschillende individuen zijn, kunnen er irritaties gaan ontstaan, geen enkel stel ontkomt daar aan. Die irritaties ontstaan, omdat we voorbij gaan dat we te maken hebben met een jij en een ik. We hebben aangenomen dat de liefde ons zal gaan vormen. En niet stilgestaan dat we samen ook de relatie moeten gaan vormen. Maar ook de relatie met onszelf vorm moeten blijven geven.

Een relatie floreert niet alleen op de liefde, die zullen de jij en de ik vorm moeten geven. Dat vormgeven begint met bij beiden een bewust zijn dat je verschillend bent. Dat je van elkaar nog heel veel niet weet en kent, alhoewel we dat wel denken. Daarnaast is het van belang ook te weten en te beseffen dat de tijd niet stilstaat en de tijd ons ook vormt.

Wil een relatie een kans van slagen hebben, is de belangrijkste stap eigenlijk al voordat de jij en de ik samen besluiten verder te willen gaan, goed kijken of jullie echt goed bij elkaar passen. De tijd nemen de ander goed te leren kennen. Deze stap wordt vaak overgeslagen. Dan leren beiden elkaar pas kennen als ze al tot hun nek in de relatie zitten.

Als je niet kijkt voordat je besluit verder te gaan, ontbreekt bewust zijn. Dat bewust zijn heb je nodig de relatie de juiste vorm te geven. Als het ontbreekt en je kom er na verloop achter dat je een partner hebt getroffen die toch niet in de relatie weerspiegelt wat jij voor ogen hebt, dan heb je ook niet de juiste vorm bij jezelf om alsnog samen te werken aan het vormen van een relatie.

Dan kun je de conclusie trekken, dat jullie jezelf nog niet hebben gevormd en dat kan voor pijnlijke situaties en teleurstellingen gaan zorgen. Bezint eer ge begint, daar komt het op neer.

Het hoeft niet te laat te zijn, as je nu tot de ontdekking komt dat je je niet hiervan bewust was. Spijker jezelf bij hoe je vorm kunt geven aan een relatie. Doe dat samen met een spirituele hulpverlener van Paragnost Eddie. Die zijn kanjers in het aanbieden van de juiste antwoorden, maar ook de inzichten en besef mee te geven aan je.

Medium Claire