Paragnost Eddie en Consulenten

Jezelf worden

Jezelf wordenJezelf worden. Je kan jezelf niet veranderen in iemand die je niet bent. Jezelf accepteren zoals je bent is de enige manier om werkelijk te zijn.
Vele mensen doen zich anders voor om bijvoorbeeld iemand te pleasen en lopen daardoor een ernstige breuk met zichzelf op.
Wat ik daarmee bedoel te zeggen is dat als je jezelf anders voordoet dan je bent, je jezelf iets oplegt om anderen een beeld te geven wat ze graag zien.
Tenminste dat is wat jij denkt.
Jij neemt dan aan dat degene die je bent niet goed genoeg is en dan ga je een beeld vormen van jezelf wat niet bij je zielsplan past.
En daar begint dan de schoen te wringen voor jezelf.
Eerst, kun je jezelf niet voordoen als iemand anders, tenzij je je hele leven een masker draagt en daardoor een rol in je eigen toneelspel speelt.
En dat is juist datgene waardoor je op een gegeven moment niet meer aan de normen en waarden van de ander kan voldoen en dit is ook niet de bedoeling, omdat je allemaal je eigen normen en waarden hebt.
Het komt helaas veel in partner of ander soort relaties voor.

Je kan je niet anders voordoen, dat gaat niet.
Daarmee ontwricht je alles van wat en wie je bent.
Je maakt het jezelf daarmee super lastig, en de ander kan op een gegeven moment ook geen beeld meer van je krijgen omdat je in je energie al heen en weer wordt geslingerd.
Waardoor wil je anders zijn?
Meestal is dat omdat je niet zo’n goed beeld hebt van jezelf.
Omdat je onzeker bent en jezelf niet op je juiste waarde schat.
Daardoor ga je tegen anderen opkijken, en probeer je dezelfde dingen te doen, en de normen en waarden van de ander over te nemen.
En weet je dat als je een bewuste mens tegenover je hebt dat deze mens echt niet zit te wachten tot je hem of haar kopieert?
Deze mens is namelijk heel goed in staat om te zien wie jij wel bent en verkiest zelf om met jou om te gaan of niet.
Deze mens zal je niet veroordelen omdat jij anders bent dan hij of zij is, omdat voor deze mens ieder gelijk is.

Onbewuste mensen vinden het meestal heel fijn als anderen in hun voetsporen lopen en creëren een beeld van zichzelf dat ze het helemaal voor elkaar hebben.
Ze hebben meestal een behoorlijke grote kring mensen om zich heen en laven zich aan de aandacht van anderen.
Ik wil niet generaliseren maar artiesten bijvoorbeeld hebben die grote aandacht nodig.
Ik oordeel daar niet over, ik laat elk mens in zijn of haar waarde, zolang men dat ook met mij doet heb ik daar geen moeite mee.

Anders is het als je als mens dan probeert in de aandacht van die ander te komen door jezelf anders voor te doen dan je bent.
Niemand houdt dat vol, en dat moet je ook echt niet willen. Ieder mens heeft zijn eigen talenten, en de normen en waarden van een ander zijn veelal niet de jouwe.
Jezelf willen en durven zijn daar is moed voor nodig hoe vreemd dan ook, want dit zou eigenlijk normaal moeten zijn.
Maar in een wereld waarin de illusie boventoon voert is het juist heel noodzakelijk om jezelf te durven zijn.

We zouden onze unieke talenten en gaven niet mogen verwerpen uit onzekerheid omdat we daardoor onze zielsbestemming niet kunnen volgen.
En pas als je jezelf realiseert dat we allen een schakeltje zijn in het grote geheel en dat we ieder ons eigen plan hebben ,dan pas kun je je eigen unieke zelf zijn. Je hebt het dan niet nodig om jezelf anders voor te doen dan je bent.
Creëer een leven wat volkomen bij je past, en kijk daarbij niet naar anderen, maar focus je helemaal op je eigen innerlijke kracht.

Keer terug naar wie je werkelijk bent en wees je eigen god/godin, want dat is je ware oorsprong.

Hartegroet,
Lis