Paragnost Eddie en Consulenten

Je hebt altijd twee keuzes, welke kies jij!

Je hebt altijd twee keuzes, welke kies jijJe hebt altijd twee keuzes, welke kies jij!. Het leven kent altijd twee keuzes, in welke situatie dan ook. De ene keuze is nee, de andere keuze is ja. De ene keuze is blijven vasthouden, de andere keuze is loslaten. De ene keuze is positief denken, de andere keuze is negatief denken. De ene keuze is goed voor jezelf, de andere keuze goed voor anderen.

Het ligt eigenlijk heel erg voor de hand, het leven. Het is zoals jij er zelf mee om wilt gaan. Je gaat ergens voor, of je gaat er niet voor. De tussenweg is nooit een fijne weg. Dat is een weg van ergens in blijven hangen, van veel twijfels en daar is nog nooit iemand gelukkig door geworden.

Door niet te kiezen, kan er voor je gekozen worden, dan heb je wederom een keuze. Het te accepteren, of niet te accepteren. Zo zie je dat er altijd twee keuzes zijn, waartussen je kunt kiezen. Door hier bewust van te zijn, en zo er mee aan de slag te gaan, geef je je brein een sein af. Maak een keuze, of maak geen keuze.

Je komt dan niet meer in dat twijfelachtige grijze gebied terecht en het leven wordt hierdoor ineens zoveel simpeler, makkelijker leefbaar. Je wordt duidelijk naar jezelf toe en als vanzelf naar anderen.
Je hebt je brein nu geleerd hoe jij wilt dat het voor je werkt, in plaats van andersom, dat je brein jou in de macht heeft.

Nu is het wel zo, dat het brein zelf de keuzes niet maakt. Die maken wij als mens met ons gevoel. Het brein speelt er wel een hoofdrol in. Hopelijk de juiste, en dat is niet ergens over gaan lopen piekeren. Dan kom je weer in het grijze twijfelgebied terecht.

Onzekerheid werkt twijfel in de hand. Anderen voor jou laten beslissen, maakt niemand gelukkig. Vragen hoe een ander het zou doen, kan uiteraard altijd, alleen maak zelf de keuze, echt. Een volwassen persoon moet dit ook zelf kunnen doen.

Nu is de ene keuze te maken een stuk makkelijker dan de andere. Hoe kun je het beste keuzes maken aanpakken? Naar jezelf kijken, wat is voor mij het beste. We doen het vaak andersom. Houden rekening met onze keuzes maken, met anderen. Heel nobel, heel lief, super attent, maar de keuze die jij dan maakt, daar word jij niet blij van.

Ja maar, ik moet toch rekening houden met anderen. Dat klopt en weet je wanneer je dat doet? Door de keuze te maken die goed is voor jezelf. Daar blijf je een aangenaam persoon door, die niet gaat zitten mokken, of zichzelf niet gewaardeerd voelt door anderen.

Dat is namelijk het gevolg als we een keuze maken die wel goed is voor anderen, maar niet voor onszelf. Zodra jij kiest om een ander te pleasen, staat karma ook voor jouw deur. Dat is gek he en toch werkt het zo.

We zijn op deze aarde om het leven voor onszelf zo aangenaam mogelijk te maken. Niet om het voor anderen zo aangenaam mogelijk te maken. Die gedachte mag er wel eens uit. Hoe gek dat ook klinkt en menig zal nu denken, wat een egoïstische gedachte. Dat is het verre van dat.

We zijn geïndoctrineerd, we hebben allen meegekregen onszelf weg te cijferen, hierdoor accepteren we wat anderen van ons verlangen. Geven we de macht mee uit handen. Bepaalt iemand anders onze weg.

Jij bepaalt jouw weg, altijd, door de keuzes die je maakt. En je hebt er altijd twee. Ga er mee aan de slag en maak keuzes op basis van je gevoel en wat goed is voor jezelf. Je zult het effect direct merken. Je wordt gezien, ze gaan naar je luisteren. Anderen gaan je respect geven.

Medium Claire
Paragnost Eddie