Paragnost Eddie en Consulenten

Je bent zelf je eigen reddende engel

Je bent zelf je eigen reddende engelJe bent zelf je eigen reddende engel. We leven ons leven en maken elke dag van alles mee, soms gaat de dag zoals je het zelf voor ogen hebt en ervaar je weinig tot geen zorgen. Soms zit je in een periode van je leven dat werkelijk alles tegenzit. Deze tijd is stressvol en geen zorgeloze periode. We zijn de grip op onszelf aan het kwijtraken, met name door het vele piekeren. Niet eens door wat we kwijtraken of niet meer hebben.

Dat is wel vaak waar we aan denken, het verlies, maar het zijn de gedachten erover die ons opslokken en ons zorgen geven. Als je er naar zou kunnen kijken als, het is gebeurd en ja het geeft een verandering, ik ga er niet over nadenken, mijzelf er druk over maken, want daarmee verander ik de situatie niet, daarmee krijg ik datgene wat er niet meer is, niet mee terug.

Op dat moment dat je de dingen zo kunt gaan zien, als je je partner verliest, als je je baan kwijtraakt, dan ben je je eigen reddende engel. Je gaat jezelf niet onnodig pijn doen, bij een nare verandering in je leven.

Op zich kan de mens zo leven, dieren leven ook zo, en het is ook de bedoeling van het leven. Echter de mens heeft een brein en dat brein is de grootste spelbreker voor de mens. Het brein kan heel veel en heeft een bepaalde taak, een extra dimensie die de mens wel heeft en de overige levende wezens niet.

Met het brein kunnen we ons intellectueel ontwikkelen, dat is in essentie de taak van het brein. Het brein noemen we ook wel onze gedachten. Die gedachten kan de mens maar heel moeilijk in balans houden. Daar is de mens nog niet zo heel erg sterk in.

Als je je eigen reddende engel bent, ben je bij machte, de systemen in je lijf in balans te houden. Dan gebruik je je brein waarvoor het is bestemd. Dan laat je je brein niet de baas over jou worden. Dan laat je het brein voor je werken waarvoor je het gekregen hebt.

Hoe een brein functioneert, is van vele factoren afhankelijk. De tegenwoordige mens leeft gehaast en door de snelheid van het leven, vaak ook oppervlakkiger. Dit heeft zijn effect op het brein. Dat gaat mee in de snelheid van het leven en wordt om die reden ook gehaast.

Die gehaastheid van het brein komt de mens niet ten goede, althans niet altijd. Snel kunnen denken en schakelen heeft ook zeker zijn voordelen, maar kent ook nadelen. In periodes van verlies en verandering, gaat het brein een andere vorm van gehaastheid ontwikkelen, we zijn bezig in ons brein met datgene wat er niet meer is en raken we verwijderd van onszelf. De verbinding met de rest van het lijf raakt in disbalans en daardoor raken we onszelf kwijt.

Het lijf heeft zelf ook een wil en die wil dat alles naar behoren functioneert en zal daar alles voor inzetten. Maar diegene die in het lijf vertoeft is sterker en overheerst en daarmee ontneemt deze persoon zich zijn eigen kracht.

Zijn eigen kracht is de liefde die de mens voor zichzelf voelt. Voel je weinig liefde voor jezelf, dan ben je eerder geneigd je brein op een verkeerde manier te gebruiken. De wil is dan sterker dan de kracht.

En zolang de wil sterker is, zal deze persoon met zichzelf in een innerlijk conflict leven en het leven niet kunnen manifesteren zoals die voor ogen heeft. En dan komt de reddende engel. Dat is de persoon zelf, die heeft zichzelf eerst compleet tegengewerkt en is daardoor compleet uitgeput en moet er wel een ander leven op na gaan houden. Dan begint een proces van het geheel in balans te krijgen en het brein het werk te laten doen waarvoor het feitelijk bestemd is. Herken jij bij jezelf deze strijd en zeg je van, hier wil ik meer over weten, want ik zie nu dat ik zelf aan de slag moet om iets in mijzelf te veranderen? Zoek dan de consulenten van Paragnost Eddie eens op, die kunnen je dit haarfijn uitleggen en handvatten bieden om je eigen reddende engel te worden.

Medium Claire