Paragnost Eddie en Consulenten

Ik wil zo graag maatjes worden met mijn beste vriend

Ik wil zo graag maatjes worden met mijn beste vriendIk wil zo graag maatjes worden met mijn beste vriend. Voor een medium of paragnost is geen enkele vraag vreemd of gek. Sommige cliënten die schamen zich voor hun vragen, dat hoeven ze helemaal niet te doen. Mediums en paragnosten zijn wel wat gewend.

Zo was er een keer een vraag, dat iemand zei, ik wil zo graag beste maatjes worden met mijn beste vriend. Eigenlijk een hele mooie vraag en als medium kun je daar zeker iets mee. Je kan deze cliënt dan hele mooie inzichten meegeven, hoe dit bewerkstelligd kan worden.

Je wordt beste maatjes met je beste vriend, niet door naar deze vriend te kijken, maar door naar jezelf te kijken. Dat vinden we vaak lastig. Het gaat toch niet om mij, het gaat om die ander. Jazeker en als jij beste maatjes wilt worden met je vriend, dan moet je als eerste naar jezelf kijken.

Waarom kijk je dan eerst naar jezelf en dan pas naar die ander. Als je nog niet weet hoe je er voor kan zorgen hoe je met een beste vriend maatjes kunt worden, ben je namelijk nog geen vriend met jezelf.

Als mens heb je namelijk eerst een goede en fijne relatie met jezelf nodig, voordat je een fijne relatie met een ander aan kan gaan. Want als je niet weet wat jij zelf fijn vindt in het leven, hoe kan je dan weten wat je fijn vindt. Want als je dat weet, weet je ook wat de ander fijn vindt. Dan weet je ook of je die ander wel als een best maatje zou willen hebben.

Deze cliënt van Paragnost Eddie was heel erg op zoek naar de juiste vorm om maatjes te worden met haar beste vriend. Wat moet ik daar voor doen. Eigenlijk zegt ze, hoe maak ik het de ander zoveel mogelijk naar de zin, dat die persoon in mijn leven wilt blijven.

Je houdt anderen in je leven, als je beste maatjes met jezelf bent. Dat ben je als je jezelf goed kent. Je bent beste maatjes met jezelf als je blij bent met de dingen die je doet. Je bent je beste vriend van jezelf, als je jezelf datgene geeft wat je blij maakt, als je jezelf vertroetelt. Als je jezelf datgene geeft wat jij nodig hebt om blij en gelukkig te zijn.

Dat betekent, doe het werk dat je energie geeft. Blijf je op een plek zitten waar het je niet bevalt, maar je doet het voor het geld, ben je niet je eigen beste vriend. Als je in een relatie blijft zitten die jou niet blij maakt, maar je blijft zitten, omdat je bang bent om alleen te zijn en er nu in ieder geval iemand is, bent je niet vriendjes met jezelf.

Als je niet blij bent met hoe je er van nature uitziet en je bent elke dag bezig dat te verbloemen onder een dikke laag make up, ben je niet je beste maatje met jezelf. Zo zijn er legio dingen op te noemen, waardoor we onszelf te kort doen waardoor we met anderen geen mooie vriendschappen of een relatie kunnen opbouwen.

Je bent namelijk niet puur, je bent jezelf niet, want je doet niet de dingen die bij je horen en passen. Je maakt jezelf mooier, omdat je jezelf niet mooi vindt. Je maakt jezelf kleiner, omdat je bang bent dat een ander je niet mooi vindt. Je maakt het een ander naar de zin, hopende dat het goed is. Je hoeft dat niet te doen, door gewoon te doen wat je zelf wilt doen. Dan ben je puur, dan gaat alles vanzelf.

Wil jij fijne vriendschappen opbouwen, wil je een fijne relatie, wordt dan eerst beste maatjes met jezelf. Dan heb je namelijk jezelf geheel geaccepteerd en straal je dat ook uit. Een ander valt dat op en ziet dat jij jezelf bent. En zodra een mens zichzelf is, komen mensen op je pad die dat waarderen, respecteren en met jou die fijne vriendschap aan willen gaan, omdat ze voelen dat jij echt bent.

Zodra iemand toneel speelt, het mooier maakt dan dat het in werkelijkheid is, zul je direct zien, ontstaat er wrevel, discussies, meningsverschillen. Ben jij maatjes met jezelf, ontstaat dat niet. Deze cliënt begreep het helemaal en zag dat er nog werk aan de winkel was met zichzelf. Vanaf nu ging ze gewoon zijn die ze is, omdat ze nu weet welk effect dat heeft op de mensen om haar heen.

Medium Claire
Paragnost Eddie