Paragnost Eddie en Consulenten

Ik maak mij niet klein

Ik maak mij niet kleinIk maak mij niet klein, ik maak mij niet groot, ik blijf mijn prachtige zelf. Neem gewoon eens een dag, dat je al diegenen die je tegenkomt eens heel goed bekijkt. Dan gaan dingen je opvallen. Je ziet dat de een zich klein maakt, zich ondergeschikt aan een ander gaat opstellen. Wegduikt, omdat die zichzelf niet is.

Je ziet dat mensen zich ook groter voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Ze zetten van zichzelf een heel stoer beeld neer, ze zijn nergens bang voor en laten je dat weten ook. Ze willen met hun energie laten zien, ik heb de macht. Mij maak je niets, ik weet alles.

En je ziet mensen die van allebei een beetje hebben, en een energie om zich heen hebben en uitstralen, ik ben in balans. Ze stralen echt en de woorden die ze uitspreken, daar voel je bij, er zit geen angst onder, er zit geen stoerigheid onder, ze zijn hun prachtige zelf. Deze mensen daar kun je tegen opkijken, jaloers op zijn, met afgunst naar kijken, dan zegt het weer iets over jezelf.

Als je zo naar deze mensen kijkt, die hun prachtige zelf zijn en het raakt je, heb je zelf werk aan de winkel. Jaloezie, afgunst zijn eigenschappen die jou beperken in jezelf alles te gunnen. Ze houden je een spiegel voor, die zegt. Ik gun mijzelf alles en anderen ook. Om die reden kan ik mijzelf alles geven, onthoud ik mijzelf nergens van en anderen ook niet.

Want als ik met afgunst zou rondlopen, geef ik jou boosheid, geef ik jou macht. En dat gun ik jou niet, daarom benader ik je met alle liefde die ik in mij heb. Want als ik het zo doe, doe ik niemand kwaad.

Als je afgunstig bent, dan maak je je of klein, of je maakt je groot. Beiden is niet de juiste weg om dingen voor elkaar te krijgen zoals je wilt. Want er zit in jou een blokkade, die je de ene keer groot maakt en de andere keer klein.

De blokkade die er is, heet angst. Alles valt en staat met twee principes en die zijn de angst en de kracht.

Vanuit de kracht leven, zegt, ik ben mijzelf, ik leef, ik geniet. Ik ben er van doordrongen dat ik goed voor mijzelf moet zorgen. Daar hoort geen macht bij, dat ik mij groot maak. Daar hoort geen angst bij, dat ik mij klein maak.

We denken altijd dat anderen er voor zorgen dat we klein worden gehouden, of door iets wat een ander zegt en we het niet pikken en ons groot maken. Het heeft niets met anderen te maken, alleen met jezelf.

Jij leeft niet vanuit houden van jezelf, dus laat je je intimideren door een ander en ga je er tegenin. Iemand die van zichzelf houdt, heeft dit in de gaten en gaat de strijd niet aan met de ander. Die kiest een hele andere weg. Als die voelt, want daar leven mensen op die hun prachtige zelf zijn, dat die iets moet zeggen, gebeurt dat ook. Als diegene voelt, ik kan beter nu mijn mond houden, gebeurt dat ook.

Dat de ander daar op reageert op zijn manier, vaak met boosheid, daar kan diegene die van zichzelf houdt niets aan doen. De ander vindt dan dat diegene die iets zegt, of juist niet iets zegt, de macht wilt hebben over de ander. Dat is niet zo, alleen de ander ziet het niet. Ziet niet in dat het niet uitmaakt hoe de ander reageert, wel met woorden of stilzwijgen, want het is toch nooit goed.

Er is maar één manier om jezelf op een fijne positieve manier staande te houden in deze hectische wereld en dat is luisteren naar je eigen gevoel. Als je gevoel zegt, dit voelt niet goed, onttrek je dan uit het contact, ga de strijd niet aan met de ander. Want dat zegt dan meer over jou, dan over de ander, die wil je immers in je macht hebben. En dan maak je je dus groot en dat doet een mens als die lange tijd eerst klein is geweest, zich onderdrukt heeft gevoeld.

Mediums en Paragnosten van Paragnost Eddie komen dagelijks in aanraking met mensen die zichzelf kwijt zijn geraakt en het niet meer weten. Ze zijn nog niet zichzelf, want als je dat wel bent, raak je jezelf nooit meer kwijt

Claire