Paragnost Eddie en Consulenten

Hoe voorkom je teleurstellingen in je leven?

teleurstellingenHoe voorkom je teleurstellingen in je leven. Als klein kind droom je van de cadeautjes die je op je verjaardag zult krijgen. Als mijn ouders maar begrijpen wat ik het liefste wil. Als tiener kun je je trouwdag al helemaal voor je zien, als ik maar voldoende geld heb om al mijn wensen te verwezenlijken. Als volwassen persoon, getrouwd, kun je dromen van kinderen, hoe geweldig het niet is, dat je die hummels ziet rondlopen. Met leuke strikjes in het haar, stoere kleine mannetjes die een kopie zijn van hun vader, de man die jij zo ongelooflijk liefhebt.

Allemaal plaatjes in ons hoofd hoe mooi alles wel niet kan zijn. De ene keer komen je wensen uit, even zo vele keren niet en dan zijn we vaak teleurgesteld. Als je als kind graag een nieuwe fiets wilt en je krijgt een legodoos, ben je teleurgesteld. Als je gaat trouwen en je moet beknibbelen op alles, ben je teleurgesteld. Als de kinderen er zijn en dat leuke meisje haat strikken in haar haar, ben je teleurgesteld.

Ook al stuur je bij, ook al kun je het accepteren, diep in jou vormen zich teleurstellingen, dat komt omdat het beeld wat je van het leven hebt niet overeenkomt met de werkelijkheid. Datgene wat jij voor je ziet, een gezin, een man waar je lief en leed mee deelt, de baan van je dromen. Het voelt niet zo, zoals je zou willen. Zoals je altijd hebt gedacht. Het ziet er allemaal anders uit.

Het is helemaal geen rozengeur en maneschijn. Het is helemaal niet zoals je het je voorstelt, verre van dat. Het leven is een aaneenschakeling van zorgen, problemen. Je partner, ach hij is wel leuk hoor, maar veel heb ik niet aan hem. Mijn kinderen, hoe graag ik ze ook wilde, het zijn handenbinders en soms zo lastig. Mijn werk, het is dat ik het geld nodig heb, maar het liefst zou ik er mee stoppen.

Je bent moe, opgebrand, opgeslokt door wat er elke dag voor je klaarligt aan werk en activiteiten. Het sussen van de ruzies tussen de kinderen. Je partner achter zijn vodden aanzitten. Het huishouden, het lijkt wel of elke dag alles zich blijft herhalen. Wat je gisteren hebt gedaan, staat de volgende dag ook weer voor je klaar.

Het zijn de plaatjes in ons hoofd, die niet reëel zijn, die er voor zorgen dat we moe worden, lusteloos, opgebrand, geïrriteerd. Want niets voldoet aan jouw verwachtingen. Je hebt alle jaren van je leven verwachtingen gehad die niet uitkomen.

Zolang de mens verwachtingen heeft van het leven, daar constant de focus op ligt, geprobeerd wordt die verwachtingen te realiseren, stapelen teleurstellingen zich op. Elke dag weer. Het effect hiervan is, dat we levensmoe raken.

We worden moe van het constant bijsturen, zodat het leven gaat voldoen aan datgene zoals jij het wilt zien en verwacht. Neem van mij aan, het leven gaat nooit worden zoals jij het voor ogen hebt, zolang je verwachtingen hebt.

Pas als je de verwachtingen en bijbehorende plaatjes loslaat, dan ga je datgene voelen waar je naar op zoek bent. Dan voel je de rijkdom, de magie van het leven. Niet eerder. Want het leven is magisch, echt, het is de manier waarop je naar het leven kijkt. Wat is er nu en kan ik dat ten volle accepteren!

Als je verwachtingen kunt loslaten, sta je elke ochtend met energie op. Je laat de dag er zijn, je geniet van wat je ziet en meemaakt. Of niet en dan stuur je bij. Je hebt datgene wat je verwacht losgelaten.

Het is een kunst zo te leven. Mediums en paragnosten kunnen het je vertellen en leren hoe je verwachtingen kunt loslaten en de vermoeidheid van het leven voorbij kunt gaan. Ga aan de slag met het loslaten van je teleurstellingen samen met een consulent van Paragnost Eddie.

Medium Claire