Paragnost Eddie en Consulenten

Hoe raak ik van gedachten horen af?

Hoe raak ik van gedachten horen af?Hoe raak ik van gedachten horen af? Een van de vragen die is gesteld door een volger van de Facebookpagina van Paragnost Eddie, op een oproep om onderwerpen voor blogs aan te reiken, is “Hoe kom ik van gedachten horen af?”
We willen deze Facebookvolger daarvoor alvast heel hartelijk danken en hopen je met dit blog verlichting te kunnen geven, alsmede de oplossing om er vanaf te komen.

Deze vrouw wil graag oplossingen horen om van gedachten horen af te komen. Ze zegt eigenlijk, ik hoor de hele tijd mijn gedachten en daar word ik een beetje gek van. Het geeft mij onrust, het maakt mij onzeker, al die stemmen die tegen mij praten. Wat kan ik er aan doen om er vanaf te geraken.

De gedachten van een mens gaan onverminderd voort, ze staan nooit stil. Zelfs niet als we slapen. Daar kunnen we dus niet zo heel veel aan veranderen. Het is de manier waarop je er mee omgaat, waar de verandering ligt.

Als je ergens aandacht aan geeft, zie en hoor je het ineens overal. Dan denk je bij jezelf, dat is ook toevallig zeg. Denk net aan diegene en kom ik die tegen, of belt die persoon je op. Of je denkt aan een liedje en je hoort het op de radio. Je wilt iets graag, een nieuwe auto en je hebt voor jezelf al besloten welk merk en type, en de kleur, zie je ze ineens overal rijden.

Het is geen toeval dat dat gebeurt, het zijn je gedachten die zich er mee bezig houden en zo trek je het naar je toe. Zo werkt het ook met het horen van gedachten of met oorsuizen. Als je aandacht er aan geeft, hoor je de hele dag een suis in je oor. Als je aandacht geeft aan je gedachten, hoor je ze de hele dag.

Als je er last van hebt, wil je er vanaf. Dan ga je wederom denken, hoe kom ik er vanaf! Door er over te gaan denken, schenk je het weer aandacht en kom je er dus niet van af. Je maakt het er juist groter door.

Als ik de hele dag denk aan dat ik ergens vanaf wil, dan ben ik er de hele dag mee bezig. En kom ik er niet vanaf. Je komt er vanaf door er niet meer mee bezig te zijn door er niet meer aan te denken.

Richt je gedachten op andere dingen, leuke dingen, fijne gedachten die positief zijn. Als je dat gaat oefenen en ja, is moeilijk, maar je wilt toch ergens vanaf? Dan zul je er moeite voor moeten doen, dan haal je jezelf weg bij datgene waar je last van hebt.

Vergelijk het maar met iets anders. Als je last hebt van iemand, en die last wordt groter, dan kun je de ander uit je leven laten gaan. Dan is het weg, dan heb je weer tijd en ruimte voor andere mensen in je leven.

Als mens ben je zelf overal voor verantwoordelijk en je uitgangspunt moet altijd zijn. Ik ben degene die er voor moet zorgen dat mijn leven en tijd die mij is gegund zo prettig en aangenaam mogelijk verloopt. Zo bepaal ik wat i wel en niet toelaat in mijn leven. Dat kunnen zichtbare dingen zijn, als mensen, een huis, een bank. Maar ook onzichtbare dingen als gedachten horen.

Nu zijn dingen die zichtbaar zijn vaak makkelijker te veranderen dan onzichtbare. Maar de aanpak is exact hetzelfde. Zo zijn zichtbare wonden iets waar we wel rekening mee houden en de tijd geven om te genezen. Onzichtbare wonden daarentegen maken we vaak groter en geven we geen tijd tot genezing. Daar willen we direct vanaf.

Het is de mens zelf die aan de slag moet, altijd en dat geldt ook voor het horen van gedachten. Schenk er geen aandacht meer aan en dan ineens, dan hoor je ze niet meer.

Medium Claire