Paragnost Eddie en Consulenten

Hoe ontstaat een laag gevoel van eigenwaarde?

Hoe ontstaat een laag gevoel van eigenwaarde?Hoe ontstaat een laag gevoel van eigenwaarde? Kijk die kleine is liggen, net geboren, heel pril en het is zo een wonder. Die kleine weet nog helemaal van niets. Die verlangt gekoesterd te worden, gehoord en gezien te worden. Die verlangt maar naar één ding, liefdevol benaderd te worden.

Overladen te worden met heerlijke aandacht, zodat die kleine, zodra die ouder wordt, zijn eigenwaarde volop voelt. Maar de meesten voelen die waarde van zichzelf niet. Weten niet eens dat ze het missen. Laat staan hoe het voelt als ze het wel kennen.

Je herkent het bij jezelf, als je vaak angstig bent om jezelf te laten zien. Veel vragen aan jezelf stelt, hoe een ander je vindt. Heel erg je best doet voor je leidinggevende of je baas. Moeite hebt jezelf te profileren in een groep. Eerst 10 keer nadenkt voordat je een stap waagt.

Allemaal eigenschappen van aangeleerd gedrag in je kindertijd, omdat jouw waarde als mens niet werd gezien, geeft een medium van Paragnost Eddie aan. Later weet je niet beter dan je bent wie je bent. Dat je vaak last hebt van keuzestress, mensen je links laten liggen.

Ja, dat merk je wel en het raakt je soms tot in je ziel. Ik doe toch zo mijn mest en niemand die rekening met mij houdt. Hoe komt het dat zoveel mensen hiermee worstelen? Ouders zijn er niet van doordrongen wat ze aan hun schatjes mee dienen te geven.

Staan van te voren totaal niet stil bij de zware, maar meest mooie taak, jou het leven volop te gunnen vanuit jouw eigen waarde. Ook zij hebben het niet meegekregen en geven op hun beurt hun kinderen het ook niet mee.

Toch zal er ene moment komen dat het je opbreekt, dan moet je er zelf iets mee. Maar hoe komt het, dat we onze waarde voor onszelf niet leren kennen? Heeft te maken met kritische ouders en met name een kritische vader.

Een dochter die altijd aan de verwachtingen van een (narcistische) vader moet voldoen, zal het nooit goed genoeg doen in de ogen van haar vader. Zelfrespect verdwijnt en daarvoor in de plaats verschijnt een laag zelfbeeld.

Liefde kennen ze, als zijnde voorwaardelijk. Wat betekent, zegt een medium van Paragnost Eddie, dat aan jouw liefde en de liefde te krijgen van je vader, altijd voorwaarden verbonden zijn. Is dus heel manipulatief.

Het is altijd voor wat hoort wat, waar het meisje mee te maken krijgt. Vaak in een omgeving waar veel mensen zijn, wordt het meisje als een prinses behandeld. Laten zien dat hij de perfecte vader is. Eenmaal thuis wordt ze aan haar lot overgelaten en moet ze geen aandacht vragen en niet zeuren.

Relaties zullen een aaneenschakeling zijn van mislukkingen. Je zoekt een vaderfiguur, klampt je vast aan de eerste de beste en in alles ben je bezig om nog steeds de goedkeuring van je vader op de ene of andere manier te krijgen.

Die goedkeuring ga je niet krijgen, die zul je nu je volwassen bent, uit jezelf moeten gaan halen. Dat is een lange, zware en pittige weg. Op zoek naar je eigenwaarde, daar kunnen wij, de spiritueel consulenten van Paragnost Eddie, jou bij helpen.

Zo wordt de weg minder zwaar, krijg je handvatten en inzichten mee om voor eens en voor altijd je te ontdoen van een groot juk op je schouders. En jezelf te gaan zien als het mooiste mens met de prachtigste ziel die er bestaat.