Paragnost Eddie en Consulenten

Hoe moet je je leven vorm geven

Hoe moet je je leven vorm gevenHoe moet je je leven vorm geven als je jezelf niet kent. Twijfels, twijfels, daar begon een gesprek mee met een cliënt. Als medium voelde ik dat hij allang het antwoord zelf wist, maar geen beslissingen kan nemen. De angst die hem in de greep heeft, zoals bij veel mensen. Dat in de gaten hebben, inzien dat ze daardoor belemmerd worden, helaas, nee. Maar dan zijn er gelukkig mediums en paragnosten om te raadplegen.

Als je veel twijfelt, denk je veel, te veel. Dan voel je te weinig, je voelt wel heel veel, maar allemaal gevoelens die je vanuit je hoofd bedenkt. Niet wat jij diep van binnen voelt en nodig hebt om je eigen leven in te vullen en baas te zijn over dat leven. Als dat wel zo was had je geen twijfels.

Na een lang gesprek, met veel diepgang en inzichten, zag de cliënt zelf ook in dat hij zich liet belemmeren door zijn eigen angsten, die hij had opgedaan in zijn kindertijd. Zijn ouders, inclusief de omgeving hadden bepaalde verwachtingen, zoals dat voor alle kinderen geldt en hij had daar braaf aan voldaan.

Een studie gevolgd, ouders trots en hij, hij angstig, omdat hij niet zichzelf had mogen zijn en zijn leven niet in de vorm heeft kunnen gieten, zodat hij vanuit een gezonde basis zelfvertrouwen aan de slag kan gaan. Nu wel gekozen voor een andere opleiding, ah gaf ik aan, jouw tijd komt nu aan. Dat klopt. Was het maar zo makkelijk. De ballast uit zijn kindertijd, waardoor de angst is ontstaan, zijn zelfvertrouwen niet is gegroeid, los je niet op met het volgen van een andere studie.

Daar zul je zelf mee aan de slag moeten gaan, wat eigenlijk ook een studie is. Ik gaf hem aan, voor het probleem waarmee hij worstelde en maar niet tot een antwoord kwam, een kamerscherm te kopen. Dan was het uit zijn gezichtsveld en zou zeker helpen de onrust weg te nemen.

Het gesprek vorderde, we namen zijn angst onder de loep. Hij zag in dat inderdaad dat bij hem parten speelde en ik kwam als medium met een voorbeeld. Hoe wil jij je leven vorm geven, als je jezelf niet kent. Dan zul je eerst op ontdekkingsreis moeten gaan.

Zie het als volgt deze ontdekkingsreis. Je hebt een bepaald beeld in je hoofd over jezelf, zolang je jezelf niet kent, ga je dat beeld niet realiseren. Vergelijk het met een kast die je koopt. Allerlei planken en schroeven bij elkaar in een pakket met een beschrijving hoe je die in elkaar moet gaan zetten. Je hebt het beeld hoe of de kast, als die door jou in elkaar is gezet, er uit gaat zien. Dat is het beeld, zo moet het worden.

Zie het punt waar je nu staat eens als die beschrijving van het in elkaar zetten van die kast. Het eindplaatje heb je, zo moet het er uit gaan zien. Nu stap voor stap de beschrijving door gaan, dan ben je er. Dan kun je je leven vorm gaan geven, zoals jij wilt. Dan ben je bij dat plaatje wat je in je hoofd hebt, zoals het er uit moet gaan zien.

Ja, wow, ik zie het nu ook. Die beschrijving loodst je er doorheen. Dan ken je jezelf. Weet je wie je bent, wat jij nodig hebt, hoe je dat aan moet gaan pakken. Dan kies je voor en vanuit jezelf. Ben je niet meer bezig wat anderen er van vinden, of ze er wel blij mee zijn. Jij hebt je eigen beschrijving doorlopen om jezelf te vinden en te zijn. Je blaakt van het zelfvertrouwen, de angst is weg.

Dat is niet makkelijk, maar heb je wel eens een kast in elkaar gezet aan de hand van zo’n werkbeschrijving, zei ik lachend als medium. Inderdaad, daar kun je ook bij tieren en knap chagrijnig van worden als het niet lukt. Je begint dan weer opnieuw, je gaat door, net zo lang totdat de kast op de juiste manier in elkaar is gezet. Juist, zo moet je ook kijken nu naar jezelf. Opnieuw beginnen, en nu wel alles goed in elkaar gaan zetten. Moet jij eens kijken wat een prachtig beeld jij gaat neerzetten.

Medium Claire