Paragnost Eddie en Consulenten

Hoe houd je ellende buiten de deur?

Hoe houd je ellende buiten de deur? Vaak weten we wel hoe of we inbrekers buiten de deur moeten houden, om ellende te voorkomen. Maar hebben we moeite met het buiten de deur houden van ellende op zich. Je zou kunnen kiezen voor een kluizenaarsleven, dan is er in ieder geval rust, storen anderen je niet. Kunnen ze je het leven ook niet zuur maken. Je kunt ook kiezen om te verhuizen naar een land, een plek waar het leven rustiger, beter en fijn er is.

Of dit de oplossingen zijn om ellende buiten de deur te houden, voor iedereen zijn de oplossingen verschillend. En wat als je graag mensen om je heen hebt, dat je dat nodig hebt, en dus niet kiest voor dat kluizenaarsleven, maar dat de mensen die je toelaat, je ellende bezorgen. Of dat achteraf blijkt dat verhuizen naar dat land, waarvan je dacht dat jij daar zonder ellende zou komen te zitten, je toch nog steeds ellende ervaart?

Dan waren dat de oplossingen niet voor jou en vaak zijn dit ook de oplossingen niet. Je bent namelijk iets aan het oplossen op een manier, dat er voor jouzelf geen verandering is. De verandering om ellende buiten de deur te houden werkt op een andere manier.

Als jij stevig met twee benen op de grond staat. Als jij durft aan te geven aan een ander wat jij wel en niet fijn vindt, wel of niet tolereert. Je aan je eigen regels en grenzen houdt, ben je al een hele grote stap dichtbij de oplossing om ellende buiten je deur te houden.

De manier waarop jij zelf in het leven staat, bepaalt namelijk voor een heel groot gedeelte of er sprake is van ellende ja of nee. Stel voor, je bent erg besluiteloos en je twijfelt over alles. Zal ik nu wel of niet die verhuizing gaan doen. Dan in een helder moment schakel je een makelaar in, want je hebt toch maar besloten, om dat huis in de verkoop te gooien. De makelaar gaat er mee in de slag, er hangt nu inmiddels een kostenplaatje aan en je besluit toch na een paar dagen twijfelen dat je het huis niet wilt verkopen. Maar ja, de makelaar is aan de slag gegaan, je hebt hem immers een opdracht gegeven, die doet dit niet voor niets. En daar komt de ellende nog groter om de hoe kijken. En wederom twijfelen, ja doe ik hier nu wel goed aan, moet ik nu ook die makelaar nog gaan betalen, maar ja wil ik dit eigenlijk allemaal wel zo. Zo komt er zo nog maar ineens een extra zorg in de vorm van ellende bij.

Je zal niet de enige zijn die zo leeft. En zie je door besluiteloos te zijn, niet duidelijk te zijn naar jezelf, je als vanzelf ellende binnen laat komen en dat zich dat niet oplost door als een kluizenaar te gaan leven! Dat het zich ook niet oplost als je naar een ander land zou gaan verhuizen?

Diegene die de ellende op zich afroept, door niet duidelijk naar zichzelf te zijn, is de mens zelf. En zo gaat het dan op alle vlakken, relaties, liefde, werk, contacten, vrienden, familie. Dan klagen als iemand je in de steek laat. Klagen als de makelaar toch een rekening stuurt. Denk je dat de makelaar zijn werk voor niets doet? Als je een afspraak maakt met iemand, mag de ander er toch vanuit gaan dat je achter je besluit staat!

Ellende zoveel mogelijk buiten de deur houden valt en staat met jou. Hoe goed ken je jezelf, wat weet je over en van jezelf wat jij zelf belangrijk vindt. Hoe goed weet je wat jou plezier geeft. Hoe goed ben je in communicatie naar een ander. Ben je daar duidelijk in of houd je altijd een slag om de arm. Durf je stelling te nemen in een situatie? Zomaar een paar vragen waar velen mee worstelen en telkens met ellende in hun leven worden geconfronteerd.

Ga voorbij de ellende van het leven, door het leven te gaan zien als een plek waar jij zelf de touwtjes in handen hebt en jij aan de hand wat goed is voor jezelf je leven gaat bepalen en leiden. Ik weet zeker dat je veel minder ellende binnen zult krijgen. Je houdt het als vanzelf dan buiten de deur. Laat je hierin begeleiden door een Wicca. Die kan jou heel goed uiteen zetten hoe of het komt dat je leven zoveel tegenslag kent en hoe jij er voor kunt zorgen een leven te gaan leiden zonder zoveel tegenslag.