Paragnost Eddie en Consulenten

Hoe herken je een toxic persoon?

Hoe herken je een toxic persoon?Hoe herken je een toxic persoon? Het woord toxic staat voor giftig. Het is een woord dat in Amerika al heel bekend is. In Nederland minder, maar neemt niet weg dat er wel degelijk in ons land ook mensen toxic zijn. Ben jij het zelf niet, heb je niet snel door dat je er mee te maken hebt. Des te beter om dit blog aandachtig te lezen. Zodat je voorbereid er op bent.

Want eenmaal in de klauwen van een toxic persoon, ze kiezen namelijk hun prooien echt uit. Dat zijn vaak mensen met veel empathie en begrip, dan zal je steeds onzekerder worden en op een gegeven moment zo angstig. Dat je niet meer weet hoe je er vanaf kunt komen.

Dat is nou ook precies, zegt een medium van Paragnost Eddie, waar het een toxic, oftewel giftig persoon om te doen is. Jou onzeker en angstig maken, zodat je afhankelijk van die ander wordt. Niet meer de kracht hebt om nee te durven zeggen.

Je vindt deze mensen overal. In vriendschappen, in relaties, op het werk, op school, binnen families. Je voelt het, maar je vinger er op kunnen leggen. Probeer dat maar eens in woorden uit te drukken. Dat is heel lastig.

Vaak begint een giftig persoon met heel vriendelijk te zijn, eigenlijk overdreven vriendelijk. Ze hemelen jou ook op, wat iemand die dat niet kent, heel blij kan maken. Alsof je eindelijk door iemand begrepen wordt.

Bij een potentiële partner zijn het vaak standaardzinnen die ze gebruiken. Waarom heb ik jou niet 20 jaar geleden ontmoet. Of ik je al jaren ken, we hebben zo’n enorme klik. Zinnetjes waarmee ze jou proberen binnen te halen.

Het zijn mensen die alles alleen maar door voor eigen gewin door middel van manipulatie en spelletjes. Ze beloven gouden bergen, maar die gouden berg komt er nooit. Ze verzinnen overal een smoes voor en zijn ze ongelooflijk handig in.

Dat jij in eerste instantie denkt, ach, laat ik het maar geloven, de ander bedoelt het goed. Eigenlijk gaat het allemaal zo geraffineerd, dat je intuïtie, waar je anders blind op kunt varen, volledig van slag is.

Dus als jij in verwarring raakt, twijfelt aan jezelf, grote kans dat je met een toxic persoon te maken hebt, zegt een medium van paragnost Eddie. Je herkent ze aan heel veel dingen, mist je zelf in de werkelijkheid staat en ook zo kijkt.

Ze zijn hypocriet, accepteren geen kritiek, ze doen zelf nooit iets fout, spelen spelletjes met je mind, extreem manipulatief, willen altijd winnen. Erg op zichzelf gericht, niet te vertrouwen, maken altijd van iets kleins een groot drama.

Verwacht loyaliteit van een ander, maar zal zelf nooit loyaal zijn. Zal altijd alles betwisten en oh wee dat jij zegt dat je iets niet bevalt. Direct krijg je dan te horen, dat je het dan maar uit moet maken. De ander doet dat niet, natuurlijk niet. Die houdt van je, dus niet, die is oprecht en loyaal, dus niet.

Negeert je, zal alleen maar er zijn, als het hem uitkomt, is stik jaloers en zal je daar over ook ondervragen. Zal de schuld altijd in jouw schoenen schuiven. Gaat je straffen als die zijn zin niet krijgt.

Met andere woorden, twijfel geen seconden als je intuïtie in de war raakt van een ander. Dat is het belangrijkste teken om direct het contact te verbreken. Niet twijfelen, handelen, voordat je jezelf volledig hebt ingeleverd.