Paragnost Eddie en Consulenten

Het negatieve effect van een mobiele telefoon op onszelf

Het negatieve effect van een mobiele telefoon op onszelf, onze relatie en onze kinderenHet negatieve effect van een mobiele telefoon op onszelf, onze relatie en onze kinderen. Zo’n twintig jaar geleden bestond de mobiele telefoon alleen voor diegenen die hem konden betalen. We vonden deze mensen maar gek en begrepen niet dat ze met dat ding liepen te pronken. Nu is het de normaalste zaak van de wereld en kijken we er naar, als iets wat niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven.

Het valt zelfs op dat bij een groep wachtende mensen iemand geen telefoon in de hand heeft. Is het wel die geweldige uitvinding, zoals we hem zien, of werkt deze uitvinding ook tegen zich? Vaak is het met alles zo dat er voor en tegens zijn.

Waar de mens tegen is, is het hebben van een verslaving. Miljarden worden er uitgegeven om drugs buiten de grenzen te houden. Om jongeren op hun hart te drukken niet te gaan roken, en nooit aan lachgas te beginnen. We zijn het er allemaal over eens dat dit onze gezondheid niet ten goede komt en moet worden uitgebannen.

Maar laten we dan eens kijken naar de zo doodnormale mobiele telefoon, waar je tegenwoordig zo ongelooflijk mee kunt. Als jou de vraag gesteld zou worden of je een dagje zonder kunt, krabbel je eerst wel een paar keer flink achter de oren. Als er een flinke aantrekkelijke prijs tegenover staat, dan zou je het waarschijnlijk wel willen doen. Zo zie je dat er een verslaving is bijgekomen, waar de mens geen seconde bij stilstaat.

Tegenstrijdig eigenlijk, want een verslaving is een verslaving. We willen alleen de consequenties niet zien van het gebruik van de mobiele telefoon, daar stoppen we onze kop bij in het zand. Want diegenen die hard roepen dat drugs, sigaretten en lachgas slecht voor ons zijn, gebruiken dat zelf niet. De mobiele telefoon wel en de vraag is, kunnen zij zonder.

De mobiele telefoon is helemaal ingeburgerd en wordt niet gezien als een gevaar, dus waarom zouden we dan roepen dat het gevaarlijk is voor onze gezondheid. Dat is het wel en dan heb ik het niet over de straling van de energetische velden en de hoogmasten die er voor zorgen dat we overal bereik hebben.

De verslaving is met name gericht op dat we niet meer zonder dat ding in ons hand kunnen. Het geeft ons een bepaald stofje, dat heet dopamine. Dat stofje geeft ons en prettig gevoel, als een soort van beloning en smaakt naar meer. Zo ontstaat de telefoonverslaving.

Kinderen die nog jong zijn en al vroeg met een telefoon in aanraking komen, hebben sneller de neiging er verslaafd aan te raken. Ze hebben aan een uurtje op een dag genoeg en moeten daarna letterlijk afkicken.

Daarnaast werk het vaak kijken op je mobiel een depressie in de hand, je ontwikkelt er minder inlevingsvermogen mee, wat weer zorgt voor het minder goed kunnen verbinden met anderen en je verliest je creativiteit er door, wat een mens nodig heeft om geluk uit te putten. Die putten we nu uit onze mobiele telefoon, dopamine zorgt er voor dat we ons gelukkig voelen.

Je ziet dat de effecten van de hele dag gebruikmaken van je mobiel een negatieve lading kent en ook van invloed is op jezelf, maar ook op je relatie, maar ook op je kinderen.

We komen er door minder in contact met mensen fysiek, we leren ons niet meer open te stellen voor het onbekende en nieuwe dingen. We beginnen er asociaal gedrag door te vertonen. Het effect van een mobiel en sociaal in contact te komen, heeft dus op mensen een asociaal effect.

A- sociaal, omdat we ons niet meer sociaal in het echte leven hoeven op te stellen. Dit heeft gevolgen voor relaties, we kunnen ons niet meer op een menselijke manier verbinden. We leren dit namelijk niet door alleen maar te W-appen. Daar hebben we de echte wereld voor nodig.

Om die reden, laat kinderen maximaal een uurtje vrij met hun mobiel en laat ze daarna leven in het echte leven, ze hebben het heel hard nodig voor hun latere leven. En voor jezelf, let op signalen, dat je de deur minder uitgaat, dat je moeite hebt contacten aan te gaan, dat je gevoelens van eenzaamheid ervaart en wel de hele dag met je telefoon sociaal bezig bent, want dat betekent dat het gebruik van je mobiele telefoon een negatieve uitwerking op je heeft.

Medium Claire