Paragnost Eddie en Consulenten

Het leven vraagt zoveel

Het leven vraagt zoveelHerken je dat, dat het leven zoveel van je vraagt, dat je om die reden soms niet goed weet hoe je staande te houden, ook al ben je nog jong! Het is bewezen dat de druk van het leven steeds meer en meer wordt. De druk van het leven ons compleet opslokt en we geen leven meer voelen, dat we geleefd worden.

Geleefd worden, omdat we zoveel moeten, de druk zo hoog is en zelfs op de middelbare school we ons al vermoeid en uitgeput voelen. Er is onderzoek naar gedaan dat de mens niet gemaakt is om tot zijn pensioen, dag in dag uit naar het werk te gaan. Dat we rond ons 40ste het eigenlijk al een stuk rustiger aan zouden moeten doen.

Het kip of het ei verhaal
Stel je eens voor dat we bij de leeftijd van 40, minder zouden gaan werken en toch hetzelfde zouden blijven verdienen. Hierdoor krijgen we meer tijd voor andere dingen en onszelf, waardoor we minder snel ziek zullen worden, omdat er minder druk van het leven is. De ziektekosten die hierdoor uitgespaard blijven, daarmee kunnen de 2 dagen dat je niet meer werkt, betaald worden. Zo creëren we voor iedereen een veel fijner leven? Zo bieden we de ruimte om ook het leven te blijven zien als iets wat we willen beleven, in plaats van toe te werken naar de pensioengerechtigde leeftijd, wat voor veel mensen zwaar valt.

Hoe moet je jezelf staande houden
Als het leven zoveel vraagt, waar je zelf niet om vraagt, hoe moet je jezelf dan staande houden? Is de mens niet veel meer gebaat als er minder van hem wordt gevraagd? En dat de een die het wel wilt en zich er goed bij voelt, de ruimte krijgt dat te doen en degene waaraan het te veel is gevraagd, de ruimte krijgt het niet te doen?

Als het leven voor jouw gevoel te veel van je vraagt, hoe los je dat dan op? Waar leg jij voor jezelf een grens? Die grens kun je alleen voor jezelf neerleggen, als je geleerd hebt grenzen neer te leggen. Diegene die dit geleerd hebben, vraagt het leven ook veel van, alleen ze pakken het anders aan. Ze zeggen nee, als ze nee voelen, dat geven ze een grens aan. Diegenen die moeite hebben met grenzen stellen en aangeven, daar vraagt het leven dus veel van.

Wie vraagt wat
De cruciale vraag die je jezelf zou moeten stellen is: Vraagt het leven zoveel van mij, of vraag ik zelf te veel van mij? Want ieder mens heeft tot bepaalde hoogte, toch de mogelijkheid om een leven te leiden, dat goed voelt voor zichzelf. Wat is belangrijk voor jou! Is het het leven zelf dat veel van jou vraagt, of heb je zelf ook nog ergens een keuze in! Vaak zien we die keuze pas, als het al te laat is. Dan wordt er eigenlijk een keuze voor je gemaakt en het grappige is, dan ben jij het zelf die naar deze keuze heeft toegewerkt.

Als het leven veel vraagt van je en jij staat niet op tijd op de rem, dan blijf je doorhollen en vliegen, alle ballen proberen in de lucht te houden. Dan gaan er ballen vallen en val jij mee. Zie je waar jij zelf in bij kan sturen? Waar je zeker zeggenschap over hebt? Dat het leven niet veel van je vraagt, dat je te veel van jezelf vraagt.

Als jij het gevoel hebt het leven zwaar te vinden, voor je gevoel de druk hoog is, neem dan gewoon eens contact op met een Wicca Magie. Zij kijken naar waar je nu met jezelf staat. Hoe het komt dat jij vindt dat het leven veel van je vraagt en zullen je inzichten geven om kleine veranderingen aan te passen in je leven, waardoor het leven minder van je zal vragen. We zien ze vaak zelf niet meer, omdat we denken dat het zo moet. Vaak geeft een buitenstaander in de vorm van een Wicca dan een frisse blik op de situatie, waarmee jij je voordeel kunt doen.

Bel of chat dus gerust met een Wicca Magie als je de druk van het leven te veel vindt en luister naar de oplossingen van een Wicca, die jou kunnen helpen, het leven zonder druk te gaan leven. Dan ben jij degene die weer aan zijn eigen roer staat en zich veel minder druk maakt.